Реклама / Ads
0| 4278 |18.10.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 19 октомври

.
Президентът заминава за Лисабон на среща на високо равнище на държавните и правителствени ръководители на ЕС; редовно заседава НС; БЛС чества 106 години от създаването си; обсъждат икономически политики за устойчиво развитие.
 

Президентът Георги Първанов участва в неформалната среща на високо равнище на държавните и правителствени ръководители на Европейския съюз в Лисабон.

Министърът на финансите Пламен Орешарски ще вземе участие в редовната годишна среща на Международния валутен фонд и Световната банка във Вашингтон, САЩ. На срещата ще заседават всички акционери на двете международни институции, представлявани от своите говерньори и подговерньори.

От 9.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

От 10.00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема: “Международните разплащания на НЗОК”. Ще участват Жермена Въткова - директор на Дирекция "Евроинтеграция и международно сътрудничество" в НЗОК; д-р Сашка Рускова - директор на Дирекция "Болнична помощ"; д-р Ивайло Ваклинов - началник на отдел в Дирекция "Бюджет"; Таня Кирилова - главен експерт в Дирекция "Бюджет".

Навършват се 106 години от създаването на най-старата съсловна организация в България - Български лекарски съюз. В деня на своя закрилник - св. Иван Рилски Чудотворец, българският лекар ще отбележи празника си с тържествена церемония. За пета поредна година след номинации на медици от цялата страна, ще бъде връчен най-авторитетният приз в гилдията - „Лекар на годината”. Официалната церемония е от 17:00 часа в Национален исторически музей, Слънчева зала.

Oт 10.30 часа ще бъде открит първият офис в България на една от водещите световни IT компании - Micro Focus. Събитието ще се състои в сградата на бул. „Джеймс Баучер” 76 A, където ще се помещава българският филиал на компанията. На тържественото събитие ще присъстват Тихомир Димитров, главен секретар на Министерство на регионалното развитие и благоустройството и доц. д-р Румен Николов, заместник декан по учебната дейност - Магистърски програми от катедра „Информационни технологии” към СУ „Климент Охридски”.

Шесто национално изложение на храни, хранителни добавки, помощни и измервателни средства за профилактика и лечение на остеопорозата ще се проведе в столицата. Изложението ще бъде открито в 14.00 часа в зали ‘Дунав’ И ‘Марица’ на хотел “Родина” от Мая Гешева - Асоциация “Жени без остеопороза”. Събитието се провежда под патронажа на Зорка Първанова.

От 9.00 часа в голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство ще започне двудневна международна научна конференция на тема: "Икономически политики за устойчиво развитие". Тематичните направления са: “Показатели и критерии за устойчиво развитие”, “Фискални стимули: екоданъци, такси, глоби и селективно “зелено” субсидиране”, “Монетарни и инвестиционни стимули за екологосъобразно производство и потребление”, “Механизъм на търговията с емисионни разрешителни - национални, регионални (ЕС) и глобални перспективи”, “Екологосъобразен икономически растеж - фактори, стимули, предимства и предизвикателства”, “Устойчиво развитие и конкурентоспособност”, “Политиката на ЕС за устойчиво развитие”, “Пазарният механизъм: препятствие или средство за постигане на устойчиво развитие”. Председател на научния и на организационния комитет на конференцията е проф. д.ик.н. Румен Гечев, директор на Центъра за устойчиво развитие.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4134 |17.10.2007 Предстоящо на 18 октомври . 0| 4151 |16.10.2007 Предстоящо на 17 октомври . 0| 3754 |15.10.2007 Предстоящо на 16 октомври . 0| 3989 |14.10.2007 Предстоящо на 15 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads