Реклама / Ads
0| 4224 |01.10.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 2 октомври

.
Продължават учителските протести; БЛС и НЗОК преговарят по Националния рамковия договор; КТ "Подкрепа" обсъжда социалната ситуация в страната, със специален акцент върху учителската стачка.
 

Българска делегация, водена от министъра на отбраната Веселин Близнаков е на посещение в Социалистическа република Виетнам. На 2 октомври делегацията ще бъде приета от Нгуен Мин Чиет и от министъра на отбраната генерал Фунг Куанг Тхан.

Управителните съвети на Български лекарски съюз и Националната здравноосигурителна каса ще се срещнат отново, за да продължат преговорите по Националния рамков договор (НРД) за следващата година. Срещата е предвидена за 16 часа в Националния център по опазване на общественото здраве (НЦООЗ). Преговорите ще бъдат открити за медиите.

От 11:30 ч. в централата на ДСБ на бул. Витоша 18 ще се проведе пресконференция на ръководството на партията.

От 14.15 часа в МВнР вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще се срещне с Херман Вийфелс, изпълнителен директор в Организациите от Групата на Световната банка. Основен акцент в разговорите между министър Калфин и госта му, ще бъдат предизвикателствата пред социално-икономическото развитие на страната като новоприет член на Европейския съюз.

От 15,00 ч. ще се проведе пресконференция след заседанието на Изпълнителното бюро на Висшия съвет на БСП в централата на партията на “Позитано” 20. Заседанието на Парламентарната група на Коалиция за България е насрочено за 17,00 ч. в залата на киносалона на „Позитано” 20.

Движението на младите учени в БАН и Университетите "2х&3х" организира Тиквен протест под надслов „Да оттъркаляме безпросветността”. Протестът ще се проведе от 14.00 ч. на площад "Батенберг".

Комисията по позитивния лекарствен списък към Министерски съвет ще проведе открито заседание от 14.00 часа в залата на приземния етаж на Министерството на здравеопазването на площад “Света Неделя” № 5.

На 2 и 3 октомври Държавната агенция по туризъм ще бъде домакин на важни международни събития - 73-та Генерална среща на Европейската Туристическа Комисия (ЕТК), 45-та Среща на борда на директорите на Европейската Туристическа Комисия и 3-та Среща-симпозиум на тема качествено управление в туризма.

Финансираната от Американската агенция за международно развитие (USAID) и изпълнявана от Алианс „Доброволци за икономически растеж” (VEGA) програма „Развитие на бизнеса и търговията” (BTD) ще отбележи успешното приключване на над тригодишната си подкрепа за развитието на бизнеса в България чрез техническа помощ и по-тясно свързване на икономическите сектори с голям потенциал за растеж с международните пазари.
Церемонията ще се проведе в Гранд хотел София от 18.30 ч.

На 2 и 3 октомври 2007 г. ще се проведе Конфедеративен съвет на Конфедерацията на труда “Подкрепа”, на който като основна тема ще се обсъди социалната ситуация в страната, със специален акцент върху учителската стачка.

Започват семинарите, организирани от Патентното ведомство – на 2 и 3 октомври в Бургас и на 4 и 5 октомври - във Варна. Те ще се осъществяват с подкрепата на Европейската патентна академия и в сътрудничество с Община Бургас, Търговско-индустриална камара - Бургас и Стопанска камара – Варна. Семинарите са на тема „Иновациите – ключов фактор за конкурентноспособността и успеха на предприятията” и „Марка и дизайн на Общността - прилагане на права”.
 
Министърът на вътрешните работи Румен Петков ще участва в неформална среща на министрите на правосъдието и вътрешните работи. Срещата ще се проведе в португалската столица Лисабон на 1 и 2 октомври
Прилагането на нови технологии при интегрираното гранично управление, противодействието на тероризма и закрилата на детето са сред темите, които ще бъдат застъпени в дискусиите.

Изпълнителният директор на Световната банка Херман Вайфелс пристига на визита в България и ще се срещне с министъра на финансите Пламен Орешарски. Вайферс ще посети България в контекста на поредица от обиколки за запознаване със страните, чиито интереси представлява в рамките на Борда на изпълнителните директори на международната финансова институция.

От 17.00 часа в Центъра за икономическо развитие, ул. “Червена стена” №46 ще се проведе дискусия на тема “Косово и опциите за региона”. На срещата ще присъстват посланиците на България в Албания, Македония, Франция и други.

Тържествено ще бъде открита учебната година в нововъзстановения Медицински факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Церемонията ще започне в 11.00 часа в Аулата на Болница “Лозенец”.

От 15.30 часа в Ботаническата градина на Софийския университет в София ще се проведе пресконференция по повод старта на инициативата на международната природозащитна организация WWF за почистване на десетте природни парка в България, която ще започне на 13 октомври. Инициативата е подкрепена от редица известни български актьори и шоумени.

На 2 октомври 2007 г. Педагогическия факултет на Шуменския университет ще посрещне делегация от образователни мениджъри от град Дортдрехт. Делегацията включва Ръководителят на Общинския отдел за образование в Дортдрехт, старши експертът за международни контакти в отдела, шестима директори на училища, двама заместник директори и четирима специални педагози.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3988 |30.09.2007 Предстоящо на 1 октомври . 0| 4211 |27.09.2007 Предстоящо на 28 септември . 0| 4204 |26.09.2007 Предстоящо на 27 септември . 0| 3925 |25.09.2007 Предстоящо на 26 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads