Реклама / Ads
0| 3968 |21.11.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 22 ноември

.
Заседават МС, НС и СОС; ефективно контролират замърсяването на морската среда от корабоплаването; перспективите пред десницата обсъждат десните; организират се множество пресконференции.
 

От 10.00 часа ще се проведе редовно заседание на Министерски съвет.

В 9.00 часа започва заседанието на парламента.

В 10.00 ч. започва заседанието на Столичен общински съвет.

През месец ноември 2007 г. приключва работата по съвместен проект на Програма ФАР “По-нататъшно укрепване на капацитета за полицейско разследване (статистика на престъпността, операции под прикритие и техники за разследване на научно-техническата полиция)“ между МВР на Р България, Национална полиция на Република Франция и Държавна служба за криминалистически разследвания и Прокуратура на провинция Баден-Вюртенберг, Германия. Подробности ще бъдат представени на брифинг от 9.00 часа в сградата на МВР.

В Генерална дирекция „Околна среда” на Европейската комисия ще се проведат технически консултации на експертно ниво във връзка с наскоро взетите решения на ЕК относно националните планове на България за разпределение на квотите на емисии на парникови газове за 2007г. и периода 2008-2012 г. Решението на ЕК постановява намаляването на заложените количества средно с около 20% за 2007 г. и 37% за 2008-2012г.

България е първата страна в Черноморския регион, която въведе в действие система за ефективен контрол на замърсяването на морската среда от корабоплаването - VTOPIS (Vessel Traffic Oil Pollution Information System). Публичното представяне на системата ще се състои утре, 22 ноември, от 13:00 часа в сградата на Морска администрация, гр. Варна.

Председателят на СДС Пламен Юруков кани на среща представители на Земеделски народен съюз, Новото време, Радикал демократическа партия, Съюз на демократичните сили, Съюз на свободните демократи, Целокупна България, Български демократичен съюз “Радикали”, Български демократичен форум, Гергьовден, Движение за национална демокрация, Клуб “Нова Десница”, Клуб “Сенатор”. На срещата ще бъде обсъдена темата: „Перспективи пред десницата”. Срещата ще се проведе от 16.30ч. в Централата на СДС на ул. „Раковски” 134.

Съветът на Партията на европейските социалисти заседава в София.

В 11.00 часа в зала “Пресцентър” на МРРБ заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Калин Рогачев и заместник-министърът на икономиката на Македония Киро Спанджев ще подпишат Двустранен протокол за определяне на входно –изходната точка за Трансбалканския петролопоровод Бургас – Вльора.

В 11.00 ч. в пресклуб Софияпрес започва пресконференция на тема "Рейтингът на университетското образование", с участието на Стела Стоева и Стефан Неделчев.

В 12.00 ч. в пресклуб Софияпрес започва пресконференция на българския дует „Червено и черно” по повод премиерата на новия проект „Българската поп музика 2008” и годишният концерт ревю-спектакъл „Музика в червено и черно...”.

Детски еко-спектакъл ще обучава децата на Сапарева баня и Бобов дол как разделно да събират отпадъците от опаковки. Спектакълът е част от образователната кампания на ЕКОПАК за популяризиране на разделното сметосъбиране. Началото е от 11.00 часа в читалището в Сапарева баня и от 15.00 часа в читалището в Бобов дол.

До 24 ноември в София се провежда VІІ Младежки форум на Централно-европейската инициатива “Формиране и осъществяване на младежката политика на европейско, регионално, национално и местно ниво”. София ще бъде домакин на това голямо събитие в рамките на българското председателство на ЦЕИ. Официални гости ще бъдат Микола Меленевский, заместник-генерален директор на Централно-европейската инициатива, и Таня Пиберник от секретариата на организацията. VІІ Младежки форум ще бъде открит от председателя на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева на 22 ноември /четвъртък/ в 9,30 часа в парк-хотел “Москва”.

Представителството на Европейската комисия в България организира награждаването на победителите в националния мдадежки конкурс “Аз създавам Европа” в 15.00 часа, клуб „Грамофон” на ул. “Будапеща” № 6.

Гражданско присъствие в подкрепа на приемане на пълния обхват зони по Натура 2000 ще се проведе пред Министерски съвет от 9.30 ч. 

Продължават информационните дни във връзка с проект на програма ФАР. На 22 ноември инициативата ще се проведе във Варна. По проект на програма ФАР на Европейския съюз в Р България през 2006 година бе обявена Грантова схема. Одобрени бяха 73 проекта за предоставяне на здравни и социални услуги за рискови групи, които се намират на територията на местните общности.

На 22 и 23 ноември 2007г. българската ИДЛО Алумни Асоциация и Патентното ведомство с подкрепата на Международната организация за развитие на правото /ИДЛО – Рим/ организират в гранд -хотел „България” семинар на тема „Търговска марка и дизайн на Общността - характеристика, действие и регистриране. Практика на Съда на ЕО”. Семинарът е предназначен за представители на правосъдните и правораздавателните органи.

В рамките на провеждащия се в София Съвет на Партията на Европейските социалисти (ПЕС) от 13.15 до 15.15 часа в Националния дворец на културата ще се проведе дискусионна среща на тема „Гражданство и интеграция: българският опит”. По време на нея ще се обсъди разликата в живота на мюсюлманските общности в останалите страни-членки на ЕС и българският опит. Дискусията ще открие Гари Тайтли, председател на Мрежата на ПЕС за различността (многообразието) и интеграцията. В нея ще участват евродепутатът Евгени Кирилов, Мирослав Попов и Семра Изетова от БСП.

На 22 ноември започва повторно преброяване на бюлетините за избор на кмет на община Стара Загора. Това определи състав на Административния съд в областния град. Определението е във връзка с жалба на досегашния градоначалник д-р Евгений Желев, срещу решението на Общинската избирателна комисия за избор на кмет на втори тур. Д-р Желев се яви за трети мандат като независим кандидат. На втори тур спечели с 490 гласа кандидатът на ГЕРБ проф. Светлин Танчев.

От 18.00 часа в посолството на Р. Албания ще се състои премиерата на книгата на проф. док. Стефан Карастоянов "Косово, геополитически анализ". На презентацията са поканинени посланици на различни страни, български обществени лица, както и писател и историци.

В 19 часа, в зала „Надежда” на Столична библиотека ще се състои официалното представяне на книгата „Монахът в мен”. Ще писъства авторът, проф. Хайнц Нусбаумер – австрийски писател, журналист, говорител на двама федерални президенти, издател на вестник и председател на най-голямото в Европа селище за отглеждане на деца без родители „SOS-Киндердорф”.

Дискусия на тема: “Изграждане на национална мрежа от центрове за рехабилитация, ресоциализация и реинтеграция на наркозависими” ще се проведе в Информационния център на евродепутатите от ЕНП-ЕД/ГЕРБ на 22 ноември 2007 г., четвъртък, от 16.00 часа, ул. “Акад. Методи Попов” №24А (до парк-хотел „Москва”). Модератор на дискусията ще бъде Душана Здравкова, член на Европейския парламент и заместник-председател на Комисията по конституционни въпроси към Европейския парламент.

На 22 ноември ще се състои официалното откриване на представителството на DuPont в София. Чрез него компанията ще предлага на българския пазар цялата гама от свои продукти в сферите на селското стопанство, хранително-вкусовата промишленост, автомобилостроенето, електрониката, строителството и транспорта.
Конференцията ще се проведе на 22 ноември, от 11.30 часа в зала «Витоша 1 & 2» на хотел «Холидей Ин» (Бизнес парк София, Младост 4). Своето участие до този момент са потвърдили посланикът на САЩ у нас Джон Байърли, AmCham, Българската агенция за инвестиции. Участие ще вземат и представители на Македонската агенция за инвестиции и Посолството на република Албания (офисът на DuPont в България ще отговаря и за тези страни).

От 19.00 ч започва юбилеен концерт по повод 75-годишнината на проф. Марин Чонев. Варненският кмет Кирил Йорданов ще връчи на бележития варненски музикант Почетен знак с лента на кмета на община Варна в Зала 1, ФКЦ.
Ръководството на Съюза на архитектите организира дискусия на тема “Наследство в риск” от 17.00 ч. в Зала 1 на Централния дом на архитекта, ул. “Кракра” 1.

Конференция на тема "Ролята на жените в процесите на взимане на решения",организира Информационен офис на Европейския парламент за България в зала Сердика - хотел Шератон, София. Откриването е от 9.00 ч.

Удостояване с титлата “доктор хонорис кауза” на Рафаел Мартинети, президент на Международната федерация по борба, ще се състои в НСА.

Фондация "Благодеятел" организира пресконференция в БТА от 10.00 часа.

Българската асоциация на фермерите, в. "Български фермер", Българската асоциация по растителна защита, Асоциация растителнозащитната индустрия в България и Националното сдружение на производителите и търговците на семена, пестициди и торове организират пресконференция в БТА от 11.00 часа. 

Културно дружество "Поп Кръстю" и Фондация "Граждани срещу насилието" организират пресконференция в БТА от 12.00 часа.

Националният комитет за подобряване на водоснабдяването на България /НКПВБ/ организира пресконференция на тема:” Воден удар от операторите - паричен шок за потребителите” в БТА от 13.00 часа.

Първото редовно заседание на Общински съвет Видин ще се проведе от 09.00 часа.

От 13 часа Евангелистката църква в Нова Загора ще направи дарение от дрехи, обувки и перилни препарати на Дом за деца и юноши, лишени от родителска грижа в с. Асеновец, Община Нова Загора.

Заместник-министърът на отбраната Спас Панчев заминава за Република Македония, по повод подписване на Споразумение за безвъзмездно предоставяне на право на ползване на софтуерен продукт "Национален кодификационен инструмент "БУЛКОД".

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4058 |20.11.2007 Предстоящо на 21 ноември . 0| 4083 |19.11.2007 Предстоящо на 20 ноември . 0| 4041 |18.11.2007 Предстоящо на 19 ноември . 0| 4141 |15.11.2007 Предстоящо на 16 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads