Реклама / Ads
0| 4205 |26.09.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 27 септември

.
Транспортният м-р Петър Мутафчиев посещава работно Албания и Македония във връзка с Коридор №8; партии представят кандидат-кметове и листи за съветници; отбелязваме Международния ден на туризма; учителите излизат на митинг пред МС.
 

От 9.00 часа ще се проведе редовното заседание на Народното събрание.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло участва в 62-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще направи работно посещение в Албания и Македония във връзка с Коридор №8. В столицата на Албания, Тирана, министърът ще направи официално посещение от 26 до 27 септември 2007 г. по покана на министъра на благоустройството, транспорта и телекомуникациите на Република Албания Сокол Олдаши. По време на срещата си Петър Мутафчиев и Сокол Олдаши ще дискутират националните стратегии на България и Албания при изграждането на Коридор VІІІ. Българската делегация ще посети и пристанището в Дуръс, което е част от Коридор VIII, и ще обсъди с албанската делегация задълбочаването на сътрудничеството в областта на пристанищната дейност между двете страни. В Тирана министър Мутафчиев ще проведе срещи с президента на Република Албания Бранимир Топи, министър-председателя Сали Бериша и председателя на Народното събрание Йозефина Толи.

В 9:30 ч. в БТПП министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще открие бизнес-конференция посветена на Босна и Херцеговина. В 16.00 ч., в сградата на Министерство на икономиката и енергетиката, ул.Славянска №8, министър Петър Димитров ще се срещне с министъра на външната търговия и икономическите отношения на Босна и Херцеговина Слободан Пухалац.

В 13.00 часа в Зала 5 на СОС БСП-София ще представи листата си за кандидат-общински съветници.

Третата балканска конференция по информатика
, BCI 2007, ще бъде официално открита от 9.30 часа в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски”.

Заседание на Националния съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси ще се проведе под председателството на вицепремиера Емел Етем. На него ще бъдат разгледани доклади за събитията през август т. г. в столичния квартал „Красна поляна” и Самоков, за изпълнението на програмата „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, както и за политиката на МОН по отношение на отпадащите ученици: превенция на отпадането, мерки за връщане и задържане на ромски деца в училище.

От 14.30 ч. в аула „Раковски” на Военна академия „Г. С. Раковски” ще бъде представена книгата на генерал-полковник о.р. Цветан Тотомиров - „Живот по гарнизони”. На представянето ще присъства и началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Генерал-полковник о.р. Цветан Тотомиров е преминал през всички командни длъжности в Българската армия, от командир на взвод до началник на Генералния щаб. В книгата си „Живот по гарнизони” той е обобщил спомените за повече от 30-годишната си служба в редовете на армията.

Отбелязва се Международният ден на туризма.

Кметът на София Бойко Борисов и Ева Сеизова - кмет на столичния район „Възраждане”, ще открият официално в 10 ч. две новоизградени от общината градинки в района на Женския пазар. Едната от градинките се намира пред 13 СОУ "Kирил и Методий", а втората - пред „Рила Стил”. В 12.00 часа Бойко Борисов ще направи първата копка от строежа на нов канализационен колектор в ж.к. „Дружба”.

Протестен митинг на учителите пред Министерски съвет и президентството организира Единния стачен комитет. Митингът ще се проведе от 16.30 часа.

Националният старт на предизборната кампания на ПП ГЕРБ за местните избори ще бъде поставен на 27 септември. Точно в 17 ч. в православни храмове в градовете от 28-те области в страната ще бъде остслужен водосвет за благоденствие и просперитет на гражданите.

Oт 10.00 часа в клуб “MOTTO” на ул. “Аксаков” № 18 кандидатът за кмет Мартин Заимов ще обсъди с представители на столичното компютърно общество възможностите за по-широко използване на безжичен Интернет в града.

От 11.00 часа в парк-хотел “Москва”, зала “Киев”, заместник-министърът на земеделието и продоволствието д-р Светла Бъчварова ще открие Първата Национална среща на тема „Ролята на Национална служба за съвети в земеделието за постигане на ефективно и конкурентно земеделие и развитие на селските райони в България”.

От 10.00 часа в Гранд Хотел София, зала „София”, ще се проведе Семинар на тема „Омагьосаният кръг на насилието” и представяне на Център за консултиране, подкрепа и обучение на деца и младежи, жертви на насилие. Семинарът е организиран от Алфа - Клуб „Да оцелееш”, в партньорство със Сектор „Детска престъпност” на Национална служба „Полиция”.

От 11.00 часа, в хотел „Шератон” “Кремиковци”АД и датската Grontmij Carl Rro a/s ще подпишат договор.

От 10.00 часа в Пресклуба на БТА НФ "Земеделие и горско стопанство" към КТ "Подкрепа" и Федерацията на синдикалните организации от горското стопанство и дървопреработвателната промишленост към КНСБ ще дадат пресконференция.

От 11. 00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе дискусия на тема: "Нови идеи и практически подходи в областта на антикорупцията".

От 14.00 часа в Пресклуба на БТА Коалиция “За да остане природа в България” организира публичен диспут на тема “Пожарите в българските гори Кои са причините за многобройните горски пожари през последните години в България? Кaкви са възможните решения за разрешаване на проблема с горските пожари?"

В 12.00 часа кандидатът за кмет Славчо Атанасов ще пререже лентата на нова модерна площадка за безопасност на движението в парка срещу СОУ „Св. Седмочисленици” в квартал „Тракия. От 17 ч. в храм „Света Богородица” ще бъде отслужен Национален молебен на ГЕРБ и ВМРО - Българско национално движение Пловдив.

От 11.00 часа в зала „Тракия” на хотел „Тримонциум” на пресконференция ще бъде представена кандидатурата на Николай Караиванов за кмет на гр. Пловдив.

EURES България (Европейски услуги по заетостта), съвместно с Агенцията организират първия международен информационен ден за мобилност на работната сила в сферата на туризма. Той ще се проведе в хотел “Кемпински гранд Арена” - Банско, от 10.00 до 17.30 часа. На форума ще присъстват министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова, началникът на отдел «Услуги за заетост и мобилност» към Европейската Комисия - Йохан тен Гьозендам и други.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3925 |25.09.2007 Предстоящо на 26 септември . 0| 4662 |24.09.2007 Предстоящо на 25 септември . 0| 3926 |23.09.2007 Предстоящо на 24 септември . 0| 4191 |20.09.2007 Предстоящо на 21 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads