Реклама / Ads
0| 4211 |27.09.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 28 септември

.
Заседават СОС и Държавно-обществената консултативна комисия по въпросите на превенцията на престъпността; партии откриват предизборни кампании; закриват съвместното българо-американско обучение „Лъвски удар 2007”.
 
От 9.00 часа ще се проведе редовното заседание на Народното събрание.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев и водената от него делегация ще посетят пристанище Дурас по време на втория ден от официалната си визита в Албания. След посещението си в албанското пристанище водената от Мутафчиев делегация ще отпътува за Македония.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Столичен общински съвет.

От 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще гледа делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева.

В хотел “Хилтън” от 10 часа министър Румен Петков ще открие заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по въпросите на превенцията на престъпността.
От 10.00 часа в ресторант „Москва” на ул. „Леге” №2 министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров и заместник-министър Нина Радева ще обявят на чаша вино официалното подписване на решението за одобрение на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013 г.”.

От 17.00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе церемония по връчване на годишните награди в областта на свободата на информация в България по повод Международния ден на правото да знам.

Етиен дьо Понсен, посланик на Франция в България, организира информационна среща с представители на българските медии в 16,30 часа в резиденцията на Франция. Посланикът ще разясни протичането и значението на посещението в София на президентът на Републиката, господин Никола Саркози, на 4 октомври.

От 16.00ч. в зала 1 на НДК Съюзът на демократичните сили ще открие официално предизборната си кампания - Местни избори 2007 г. На откриването ще присъства председателят на СДС Пламен Юруков, кандидатът за кмет на София Мартин Заимов, както и кандидати за кметове и общински съветници на синята партия от страната. На събитието ще бъде представена новата предизборна песен на СДС – „ДА”

От 12.30 часа в дом № 2 в Бояна ще се проведе брифинг след среща на ръководството на Министерството на вътрешните работи с посланиците на страните членки на Европейския съюз.

От 11.00 ч. в Националния център по заразни и паразитни болести официално ще бъде открит Референтен център по надзор на нозокомиални (вътреболнични) инфекции. От 10.00 ч. в залата на НЦЗПБ ще се състои пресконференция.В пресконференцията ще участват: проф. д-р Богдан Петрунов, директор на Националния център по заразни и паразитни болести; д-р Тенчо Тенев, главен държавен здравен инспектор; доц. д-р Росица Вачева, ръководител на Референтния център по нозокомиални инфекции; проф. Бари Куксън, Агенция за защита на здравето на населението, Великобритания;

От 16.00 часа в Представителството на ЕК у нас ще бъде обявявена инициативата: Българска гражданска агора “Нашият глас за бъдещето на Европейския съюз”. Изказвания ще направят евродепутатът Душана Здравкова, Жерард Онеста – зам.-председател на Европейския парламент и инциатор на проекта за “Гражданска Агора” на ЕП (видео-запис), Филип Димитров – зам.-председател на Народната събрание на Р България и други.

От 10.00 часа на артилерийския полигон „Марково” в близост до село Костена река във връзка с откриването на новата учебна година в Национален военен университет “В. Левски” ще се проведат демонстративни стрелби. В тях ще вземат участие курсанти от факултет „Артилерия, противовъздушна отбрана, комуникационни и информационни системи” към НВУ.

Двудневна неформална среща на министрите на отбраната на страните-членки на Европейския съюз започва в град Евора, Португалия. На срещата ще бъдат обсъдени операциите на съюза в Западните Балкани, Афганистан и Африка; стратегическото партньорство между Европейския съюз и НАТО; състоянието на способностите на Европейския съюз; развитието на диалога Европейски съюз-Африка и сътрудничеството в Западното Средиземноморие.
Българската делегация се води от посланик Веселин Вълканов- представител в Комитета за политика и сигурност.

Започва официално предизборната кампания на Инициативния комитет, издигащ кандидатурата на д-р Емил Кабаиванов за втори кметски мандат. Кампанията ще открие председателят на инициативния комитет Теодор Шойлеков.
Събитието ще се проведе от 18 часа на централния площад “ 20 юли” в Карлово. Водещ ще бъде Стойчо Керев.
От 22.00 часа д-р Емил Кабаиванов кани всички желаещи на младежко парти в клуб“AZZARO”.

От 17.30 часа пред Двореца на културата БСП ще открие предизборната си кампания в Парник.

С атрактивен спектакъл на прабългарската конна школа за оцеляване “Бага-тур”, ГЕРБ ще открие предизборната си кампания в Бургас. Началото ще бъде дадено на 28 септември в 18.00 часа пред “Сара 4” в бургаския комплекс „Меден рудник. Любителите на народната музика ще имат възможност да се насладят на прекрасния глас на популярната странджанска изпълнителка Янка Рупкина. 

Oт 19.00 ч. в Цар-Симеоновата градина ще се открие кампанията на Захари Георгиев – кандидат за кмет на гр. Пловдив и кандидатите за районни кметове и общински съветници от „Коалиция за Пловдив” /Българска социалистическа партия, Политически клуб „Тракия”, Политическа партия „Българска социалдемокрация” и Политическа партия „Движение за социален хуманизъм”/.

Световноизвестният скулптор Димитър Рашков, трети в листата за общински съветници на коалиция Демократична левица в община Карлово, ще вземе участие в Нощта на галериите в Пловдив. Димитър Рашков ще рисува в галерия “Възраждане”.
Церемония за закриването на съвместното българо-американско обучение „Лъвски удар 2007” ще се състои от 10.00 ч. на полигон „Ново село”.

В 09.00 часа КК „Албена” , хотел „Ралица Супериор”, кандидатът за кмет на Варна Кирил Йорданов е поканен да присъства на откриването на форума по кардиохирургия, който е организиран и се провежда под патронажа на кмета на Варна. В 11.00 часа Кирил Йорданов ще се срещне с ръководството на ПФК „Спартак” – Пламен Гетов, Живко Господинов, Живко Великов, Иван Славков, Наско Атанасов. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4206 |26.09.2007 Предстоящо на 27 септември . 0| 3925 |25.09.2007 Предстоящо на 26 септември . 0| 4662 |24.09.2007 Предстоящо на 25 септември . 0| 3926 |23.09.2007 Предстоящо на 24 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads