Реклама / Ads
0| 4102 |02.06.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 3 юни

.
Продължава провеждането на матури; БСП дава пресконференция; БНД обсъжда политическата ситуация в страната; заседават ЦОБ на ДПС; НИС на СДС; откриват Медицински център за деца с увреждания.
 

 

В 7.45 часа в МОН ще бъде изтеглен вариантът за задължителен държавен зрелостен изпит по избор.

В 9.00 ч. новото ръководство на СДП ще бъде представено официално пред личния състав на структурата от министъра на вътрешните работи Михаил Миков и главния секретар на МВР Павлин Димитров.

От 9.00 часа, в зала 8 на НДК, утре ще се състои заключителна работна среща по проект “Подобряване на практиките, свързани с насочвания от извънболничната помощ за болнично лечение”. В срещата ще участват представители на Световната банка, НЗОК, Министерството на здравеопазването, Комисията по здравеопазване към Народното събрание, директори на болници и представители на болнични асоциации.

Ръководството на Национална компания „Железопътна инфраструктура” организира работната проверка на успешно реализирания проект „Модернизация на осигурителната и телекомуникационната техника на жп линията Благоевград – Кулата”, осъществен по програма ФАР. В рамките на посещението ще медиите ще бъдат запознати със състоянието на част от Коридор ІV и на железен път София-гръцка граница. В проверката ще вземат участие министърът на транспорта Петър Мутафчиев, генералният директор на НКЖИ Антон Гинев и изпълнителният директор на БДЖ Христо Монов. Работното посещение ще се проведе на гара Генерал Тодоров.

 

От 13.30 часа в Централата на БСП на „Позитано” 20 ще се проведе пресконференция след редовно заседание на ИБ на ВС на БСП, на която ще бъдат представени актуални политически решения и коментари.

В 13.00 ч. в двора на складовете на Министерство на културата в столичния квартал „Слатина”, на ул. „Проф. Цветан Лазаров” 22, ще бъдат унищожени публично 29 550 носители с нелицензирано съдържание – DVD-та, CD-ROM, CD, аудио- и видеокасети.

Заместник-министърът на отбраната Радослав Бозаджиев ще участва в откриването на Регионалната конференция на партньорите от Югоизточна Европа. Откриването на конференцията е от 08.00 часа в зала „Концертна” в Централния военен клуб. На 4 юни 2008 г. от 16.00 ч. в Централния военен клуб ще се състои пресконференция, в която ще участват генерал-лейтенант Стивън Блум и генерал-лейтенант Галимир Пехливанов.

Ще се проведе редовно заседание на НИС на СДС. Пресконференцията ще бъде от 15.00ч. в Централата на СДС – ул. ”Г.С.Раковски” № 134.

На 3 и 4 юни 2008г. в хотел „Арена ди Сердика”, София ще се проведе Втората годишна среща по сътрудничество на страните членове на Европейската патентна организация.

В 11.30 ч. в София прес ще се проведе пресконференция на тема: Списание „Диета и красота“. С нея ще бъде даден старт на Национална кампания срещу анорексията „Красотата е в излъчването“.

В 13.00 ч. в София прес ще се състои пресконференция на Спортните клубове в София на тема “Ще убие ли спорта приетия Закон за изменение и допълнение на Закона за физическото възпитание и спорта?”. Участници в пресконференцията ще бъдат Нешка Робева, Йорданка Благоева, Александър Томов, Таню Киряков, Нонка Матова, Живко Вангелов, Владислав Карамфилов, Владимир Димитров.

В 14.00 ч. в София прес ще се проведе пресконференция на политическа партия Българска нова демокрация на тема: “Политическата ситуация в страната”.

В 11 часа в БТА Български икономически форум и община Враца ще дадат пресконференция посветена на първото издание на Международен икономически форум "Дунав"- "Мобилизиране на ресурсите за развитие на регионите".

В 12 часа в БТА Български киноложки клуб за българско овчарско куче с почетен председател Бойко Борисов ще даде пресконференция за участието на българските овчарски кучета на Европейския шампионат за всички породи кучета в Киев /Украйна/ и спечелените 4 европейски титли в конкуренция с 675 участници от цяла Европа.

Централното оперативно бюро на Движението за права и свободи ще заседава от 14.00 часа в заседателната зала на бул."Ал.Стамболийски"45А. Журналистите ще бъдат информирани след края на заседанието за взетите решения.

В 10 ч. в Гранд хотел „Радисън САС” е заключителната конференция, на която ще бъдат представени резултатите от туининг проекта по програма ФАР „Усилване на административния капацитет на сектора на концесиите в България за прилагане на новото концесионно законодателство”. Участниците във форума ще бъдат приветствани от министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев. Организатор на срещата е дирекция „Икономическа и социална политика” в Министерския съвет. Форумът е открит за медиите. От 12 ч. е предвидена пресконференция.

Министър Джевдет Чакъров ще връчи традиционните годишни награди на МОСВ за медии по повод Световния ден на околната среда 5-ти юни. Министърът ще обяви и инициативи, свързани с опазването на околната среда у нас. Събитието ще се проведе в 11,30 часа в Музея „Земята и хората”.

От 9:00 ч.в зала „Средец” на хотел Шератон ще се проведе кръгла маса на тема „Публично-частно партньорство в сферата на информационните и комуникационни технологии”. Форумът е организиран от Държавната агенция по информационни технологии и съобщения и Координационния съвет за информационно общество към Министерския съвет (КСИО) съвместно с Министерство на икономиката и енергетиката, Министерство на финансите и Програмата на ООН за развитие.

В 18.00 ч. в зала „Средец” на Министерството на културата се открива фотоизложбата на Виктор Викторов „Звездите на българското оперно и балетно изкуство”. Изложбата е организирана от Министерство на културата със съдействието на Националната опера и балет, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

От 11 часа ще бъде открита реконструираната детска площадка в градина „Кюлуците” (между ул.”Искър” и ул.” Христо Ковачев”, срещу Математическата гимназия) в район „Оборище”.

Международна конференция на тема "Политика за представителност на средното съсловие - европейски практики, ще се проведе по инициатива на Българската занаятчийска камара.

На 3 и 4 юни 2008г. в хотел „Арена ди Сердика”, София ще се проведе Втората годишна среща по сътрудничество на страните членове на Европейската патентна организация.

В 10 часа в БТА ще се проведе пресконференция за представянето на Компанията за сигурност и детективска дейност European Security Group.

От 13:30 ч., в Студентски град бл. 11 ще бъде открит Медицинския център за деца с увреждания “И аз мога”. Официалните лица на проявата ще са Бойко Борисов – кмет на София; Ширин Местан – председател на Държавната агенция за закрила на Ддтето; Николай Свинаров и др.

На 3 юни - Деня на Св. Константин и Св. Елена с. Българи чества своя празник. Това е и денят, в който се организират нестинарски игри. Началото на игрите върху огън ще е в 21.30 ч.

Президентът Георги Първанов ще присъства на откриването на нов цех в “Стомана Индъстри” АД в Перник. Държавният глава ще бъде в 12.00 часа пред официалния вход на “Стомана Индъстри”.

Началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков ще присъства на Деня за високопоставени гости на учението „Gordian Knot 2008”. Тактическото учение на Корпуса за бързо развръщане на НАТО – Гърция /NDC – GR/ се провежда от 28 май 2008 г. на остров Крит, Република Гърция.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4230 |01.06.2008 Предстоящо на 2 юни . 0| 4204 |29.05.2008 Предстоящо на 30 май . 0| 3969 |28.05.2008 Предстоящо на 29 май . 0| 4201 |27.05.2008 Предстоящо на 28 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads