Реклама / Ads
0| 3817 |03.08.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 4 август

.
Одобряват програмата на кампанията за честванията на 100-годишнината от обявяването на Независимостта на България; представят фотоизложбата „Живо наследство”.
 

 

В Гранитната зала на Министерския съвет от 10.30 ч. председателстваният от премиера Сергей Станишев Национален организационен комитет ще обсъди и одобри програмата на кампанията за честванията на 100-годишнината от обявяването на Независимостта на България. В присъствието на министър-председателя ще бъде представена официално и интернет страницата на кампанията. Тя е под патронажа на президента Георги Първанов и ще продължи от септември т.г. до април 2009 г. Кулминацията ще бъде на 22 септември във Велико Търново.

Народният представител от НДСВ д-р Антония Първанова ще представи идеите на НДСВ за разработване на Национална програма „Ин витро”. Тя ще участва в симпозиума „Успешните модели за справяне с демографската ситуация у нас”, който ще се проведе в столичния гранд хотел „София” от 14.00 часа. Симпозиумът се организира от фондация „Искам бебе”.

Пресконференция, свързана с доклада на Европейската комисия ще се състои в БТА от 11.00 часа. Организатор е доц. д-р Любима Йорданова – евролингвист.

Активисти на “Атака” ще внесат жалби във Военна прокуратура на ул.”Позитано” 24 а в 10.30 часа.

Интернет младежка медия "СВЕТЪ" и Дружеството за ООН в България организират пресконференция в БТА от 12.00 часа. Темата - Резултати от първото издание на "Софийски международен модел ООН" - международна конференция на млади лидери от цял свят по актуални проблеми на съвременността. Ще участват Димитър Мандраджиев, Паола Иванова, Андрей Стойчев и Полина Горанова - Интернет младежка медия "СВЕТЪ"; Николай Георгиев и Мила Бегова - Дружество за ООН в България.

Фондация „Работилница за граждански инициативи” и „Еврофутбол” със съдействието на Столична община ще представят на 4 август фотоизложбата „Живо наследство”, подредена в откритата галерия в Градската градина пред Народен театър „Иван Вазов”. Изложбата съдържа 22 цветни фотоса, които показват традиционния български бит и обичаи, възстановени или съхранени благодарение на едноименната кампания. Фотосите са дело на фотографа Боряна Пандова и представят част от 15-те проекта за опазване на родното фолклорно и нематериално наследство в рамките на кампанията „Живо наследство”. Официалното откриване на изложбата е от 18.00 ч. и ще бъде съпроводено от концерт на духов оркестър.

43 деца от пострадалите от разрушителното земетресение на 12 май 2008 г. райони на китайската провинция Съчуан ще летуват в България. Почивката на децата е по линия на хуманитарната помощ, предоставена на Китай от българско правителство с постановление на Министерския съвет № 131/6 юни 2008 г. Групата пристига на летище София на 4 август в 22.15 ч. с полет на Луфтханза №3438 от Мюнхен. Китайските ученици и придружителите им ще бъдат посрещнати от заместник-министъра на външните работи Радион Попов.

Среща-хепънинг на бъдещи и настоящи родители се организира от 18:00 ч. в тенис клуб „Малееви” с подкрепата и участието на Ла Лече Лига, списание „Кенгуру”, Център „Съвременни родители”, СНБМ и тенис клуб „Малееви”. Проявата е в рамките на Седмицата на кърменето.

На 4 август ще бъде представена информация относно проектите, кандидатствали за конкурсите на Фонд „Научни изследвания” за 2008 г. Основната задача на фонда е финансирането на научни изследвания на програмно-конкурсен принцип.

 

Кръгла маса на тема "Фолклорът между локалното и глобалното" ще се проведе от 11.00 часа в Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград.

Втора фестивална вечер „Децата по света танцуват за мир" ще се проведе в Царево. По повод фестивала кметът на Царево Петко Арнаудов ще даде пресконференция.

В пресцентър Варна фондация „SOS семейства в риск” организира от 11:00 часа пресконференция на тема: ”Реализирането на кампания ”Да спрем агресията”, която се изпълнява в партньорство на фондация „SOS семейства в риск”, дирекция ”Младежки дейности и спорт” в община Варна, Държавната агенция за младежта и спорта, Областна дирекция ”Полиция” – Варна и други. Гости ще бъдат представители на партньорските организации по проекта.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4101 |31.07.2008 Предстоящо на 1 август . 0| 4533 |30.07.2008 Предстоящо на 31 юли . 0| 3908 |29.07.2008 Предстоящо на 30 юли . 0| 4076 |28.07.2008 Предстоящо на 29 юли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads