Реклама / Ads
0| 4415 |04.10.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 5 октомври

.
Премиерът открива участък от автомагистрала „Тракия” до Стара Загора; продължават преговорите между образователния министър и учителските синдкати; стартира Национална кампания “Безопасност за деца на път".
 

По покана на д-р Жельо Желев президентът Георги Първанов ще присъства на откриването на десетата международна конференция на Балканския политически клуб. Конференцията е посветена на кавказкия регион и ще започне в 9.00 часа в хотел “Арена ди Сердика”.
В 10.00 часа в зала 7 на НДК по покана на Надежда Михайлова държавният глава ще присъства на конференция “Трафикът на жени – правни и институционални механизми за противодействие”. Конференцията е организирана от Института за демокрация и стабилност в Югоизточна Европа.
В 11.00 часа на церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът Първанов ще връчи наградата “Джон Атанасов” за 2007 г. Носителят на наградата е Георги Кузманов.
В 15.00 часа президентът ще пристигне в Благоевград, където ще участва в отбелязването на началото на Балканската война и освобождаването на Горна Джумая. Държавният глава е патрон на честването на 95-та годишнина от Балканската война. Президентът ще проведе среща - разговор със студенти от Югозападния университет и ученици от Природо-математическата гимназия. По-късно ще присъства на литургия в църквата “Света Богородица” в памет на загиналите в Балканската война и ще участва в кръгла маса за Балканската война в Историческия музей. В 19.30 часа пред паметника на Гоце Делчев президентът ще присъства на тържествена заря.

В 12,00 часа министър-председателят Сергей Станишев ще открие новопостроен участък от 23,820 км от автомагистрала „Тракия”. Новото трасе ще свързва Чирпан и Стара Загора, като по този начин ще осигури и пряка връзка от София до Стара Загора по автомагистрален път.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще присъства на празничния водосвет и освещаване на кът, посветен на отец Минчо Кънчев, в храма на затвора в Стара Загора. Отец Минчо Кънчев е патрон на училището към Старозагорския затвор. Празничният водосвет започва в 11.00 ч. След това в затвора в Стара Загора ще бъде открита изложба на икони, рисувани от лишени от свобода, както и интерактивен кът за обучение на хора, изтърпяващи присъди.

В германския град Пасау, провинция Бавария, ще бъде открит юбилейният 10-и Европейски младежки музикален фестивал (5 октомври – 4 ноември 2007 г.). Фестивалът се провежда под патронажа на Ивайло Калфин, заместник министър-председател и министър на външните работи и маестро Зубин Мета, главен диригент на Maggio Musicale, Флоренция и музикален директор на Израелския филхармоничен оркестър. В церемонията по откриването участие ще вземе д-р Меглена Плугчиева, извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федерална република България.

На 5 и 6 октомври 2007 г. вицепрезидентът Ангел Марин ще посети град Ялта, Автономна република Крим, където под негов патронаж ще се проведе Международен фестивал на българската култура “Български срещи”. Във фестивала участват български професионални и самодейни състави от Украйна и Молдова и български дружества от Русия.

В София ще се проведе Трети национален симпозиум по интервенционална кардиология. Форумът, който е организиран от Българското дружество по интервенционална кардиология, е тридневен. Той ще бъде открит в 14.30 часа в хотел “Кемпински Зографски”.

На 05.10.2007 г. от 14.00 часа в сградата на МРРБ заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и секторен ИСПА ръководител Димчо Михалевски ще подпише договор за упражняване на строителен надзор по ИСПА мярка 2005/BG/16/P/PE/004 „Интегриран воден проект за град Русе”, по-специално: Строителен надзор на строителството на пречиствателна станция за отпадъчни води и спомагателни съоръжения в гр. Русе, България

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев предложи на синдикатите провеждане на непосредствени преговори на 5 октомври от 14 часа в сградата на МОН.

От 10 часа в залата на МДААР министър Николай Василев ще даде пресконференция на тема организация и техническа подготовка за местните избори на 28 октомври 2007 г. От 11 часа в залата на МДААР ще бъдат отворени ценовите предложения на фирмите, които са допуснати до участие в обявената от министерството обществена поръчка за доставка на компютърни системи, периферна техника и мултимедия.

От 9.45 ч. в Големия салон на Института за български език (ул. "Шипченски проход" N 52, бл. 17) Секцията “Филологически науки” при Съюза на българските учени Институтът за български език и Обществото за устойчиво развитие организират кръгла маса на тема „Езикът на науката и на учебниците”.

Висшият съдебен съвет ще заседава от 13.00 часа.

Сдружение "Елисавета Кларк и Пенка Касабова"- София, България, и Фондация "Пенка Касабова и Елисавета Кларк" - Чикаго, САЩ дават пресконференция в БТА от 11.00 часа. Поводът - ІV-та Международна научно - практическа конференция "Възрастните и децата - децата и възрастните" /5 - 7 октомври, СУ "Св. Климент Охридски"/.

Национален комитет за подкрепа на успешните кметове "Съзидание" дава пресконференция в БТА от 12.00 часа. Акад. Антон Дончев, Иван Гранитски, проф. Николай Овчаров и др. Ще коментират успешно ли върви кампанията на успешните кметове в България.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще приеме официално дарение от страна на правителството на Федерална Република Германия чрез GTZ - Германско дружество за техническо сътрудничество, насочено към Национален институт за изследване на вино и спиртни напитки. Церемонията ще се състои от 11.00 ч. в (НИИВСН), бул. “Цар Борис III” №134. Дарението ще връчи официално Н.Пр. Михаел Ернст Антон Гайер, посланик на Федерална Република Германия в България.

Тържественото освещаване на параклиса „Св. Георги Софийски” в парка на УМБАЛ „Александровска” ще се състои от 11.00 часа.

Отдел Пътна полиция при Главна дирекция “Противодействие на престъпността, охрана на обществения ред и превенция” на МВР организира пресконференция по повод стартирането на Национална кампания “Безопасност за деца на път - Да предпазим децата с използване на седалки в автомобилите!” от 11:00 часа в магазина от веригата Практикер в квартал “Люлин”, ул.”Обелско шосе” 20А, спирка на метрото “Сливница” – изхода по посока на движението на мотрисата – към ж.к.”Обеля”.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Савин Ковачев ще открие от 18,30 ч. в Интер Експо Център, София, второто издание на Balkan Property Exhibition (BalPEx). Балканското изложение за недвижими имоти събира фирми, предприемачи, инвеститори и агенции от България и съседни страни. На изложението, което ще продължи от 5 до 7 октомври 2007 г., ще бъдат представени градски и ваканционни жилища, офиси, магазини и складове.

Херцогът на Бавария Негово кралско височество Франц фон Байерн, председателят на фондация „Ханс Зайдел” Волфганг Глескер, културното аташе при Посолството на ФРГ Фердинанд фон Вайе и ръководителят на консултантския отдел за немски език към посолството Михаел Хабенбахер ще посетят в 16.00 часа Езикова гимназия „Пловдив” /бул. „България” № 123, Пловдив/.

АРТ-център “ИАРА”, с подкрепата на “Еврофутбол” и Фондация „Работилница за граждански инициативи”, организира Младежки фестивал “Живо наследство”, който ще се състои в рамките на три дни. На 5 октомври от 18.00 часа ще бъде открита фотоизложбата “Живо наследство”.

Медицинският университет в Плевен ще е домакин на първата за страната Национална конференция по медицинска рехабилитация и ерготерапия. В продължение на три дни, от 4 до 6 октомври 2007 г., специалисти по медицинска рехабилитация и ерготерапия от цялата страна ще се съберат, за да представят новите тенденции в развитието на новата специалност. Официалното откриване на конференцията ще е от 9.00 ч. на 5 октомври 2007 г. в залата на Телекомуникационния ендоскопски център в МУ – Плевен.

Евродепутатът Биляна Раева открива Информационния си офис в Горна Оряховица на 05.10.2007 г., в 10:00 часа на пл. „Георги Измирлиев” №2. След Враца, Габрово и Видин, Информационният офис в Горна Оряховица е четвърти поред в мрежата от Информационни офиси на члена на Европейския парламент, която ще обхване 12 български града до средата на 2008 г.
В 11.00 часа в хотел „Раховец” в центъра на Горна Оряховица, Биляна Раева ще открие семинар за разясняване на Оперативна програма „Регионално развитие” на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Лектор ще бъде Тамара Кулева, ръководител на отдел „Северен-централен район за планиране” на МРРБ в Русе.

В Пленарната зала на Община Варна в 9.30 часа ще бъде открита Международната научна конференция„100 години от рождението на проф. Иван Дуйчев”

Община Видин, Исторически музей Видин и Регионален инспекторат по образованието са инициатори и организатори на изложба на тема: „Образователното дело във Видинския край от 1878 до 1950 година”. Експонатите са аранжирани в музей „Конака”. Откриването ще стане в 11.00 часа на 5 октомври – обявен от ООН за Международен ден на учителя.

Първа интер-регионална среща на партньорите на Глобално партньорство по водите (GWP) от Централна и Източна Европа (CEE), Централна Азия и Кавказките страни (CACENA) и страните от Средиземноморието (MED), ще се състои в хотел Империал, Златни пясъци, в периода 5-7 октомври 2007 (www.gwpforum.org). Водени от идеята за устойчиво управление на водите, се срещат две групи страни – членки на Европейския съюз и техните съседи. Представители от 30 страни ще обсъждат общите и приоритетните проблеми на водните ресурси като част от Европейска политика на добросъседство и по тази причина международната среща е под мотото : Подход към Европейска политика на добросъседство от гледна точка на управленската перспектива на водните ресурси. Пресконференцията ще се проведе на 5 октомври 2007 г. в зала 'Варна' на община Варна от 11 часа.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4047 |03.10.2007 Предстоящо на 4 октомври . 0| 4141 |02.10.2007 Предстоящо на 3 октомври . 0| 4224 |01.10.2007 Предстоящо на 2 октомври . 0| 3988 |30.09.2007 Предстоящо на 1 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads