Реклама / Ads
0| 5542 |05.12.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 6 декември

.
Навръх Никулден редовно заседават НС и МС; премиерът дава пресконференция за допълнителните бюджетни кредити по републиканския бюджет; СГС заседава по дело за Фондация "Демокрация"; навсякъде отбелязват празника.
 

От 9 часа ще се проведе редовното заседание на парламента.

От 10 часа е  редовното заседание на Министерски съвет.

Премиерът Сергей Станишев ще даде пресконференция в 12,15 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет. Пресконференцията, в която ще участва и министърът на финансите Пламен Орешарски, е по повод полученото от Народното събрание разрешение за сметка на преизпълнението на приходите за т. г. да бъдат предоставени до 900 млн. лв. допълнителни бюджетни кредити по републиканския бюджет за 2007 г. На нея ще бъде обявено точното разпределение на средствата по различните направления.

Управителния съвет на БНБ начело с управителя Иван Искров ще направи символична първа копка на строителството на Касовия център на Българската народна банка от 12.30 часа пред централния вход на печатницата на БНБ. Сред официалните гости на събитието са министърът на финансите Пламен Орешарски, кметът на град София Бойко Борисов, народни представители, както и главният архитект на град София Петър Диков.

Около 70 български студенти, които учат в Белгия, ще посетят Европейския парламент. Инициативата е на Биляна Раева, член на Европейския парламент от Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) и посланика на Република България в Кралство Белгия Христо Георгиев. Студентите учат в Белгия по образователна програма ERASMUS или са редовно обучение по специалности „право”, „хуманитарни науки”, „биология”, „политология”, „артистични изкуства” и др., в университети в Брюксел, Брюж, Льовен, Гент.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова замина днес за Брюксел начело на делегация за участие в 2837-ото заседание на Съвета на министрите от ЕС по заетост и социална политика.

От 10 часа СГС ще заседава по дело за Фондация "Демокрация".

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев и вицепрезидентът на немските железници Дойче Бан (Deutsche Bahn) и член на УС Ото Висхой ще открият нов цех „Електротехнически” в Локомотивно депо София – район „Подуяне”. Събитието ще се състои от 15.30 часа. Цех „Електротехнически” е част от програмата на БДЖ за технологично обновяване на ремонтната дейност, която компанията предприема през 2001 г. Тя предвижда доставката на ново технологично оборудване, ремонт и преоборудване на две от съществуващи производствени халета.

В чест на Св. Николай Мирликийски Чудотворец, Центърът за религиозни изследвания и консултации „Св. св. Кирил и Методий“ организира открита лекция на тема: "Св. Николай и отстояването чистотата на православието". Тя ще се проведе от 18.00 ч. в Лекционната зала на Енорийския център при столичния храм „Св. св. Кирил и Методий“ .

На работното посещение в Пловдивския апелативен съд и Административен съд ще пристигне делегация от съдии в немския град Кобленц, провинция Райланд - Пфалц. Мероприятието е във връзка с Програмата за кооперирането на съдилища в градовете Пловдив и Кобленц и е за периода от 6 до 8 декември включително. Ще бъдат проведени два семинара за запознаване с основните принципи на правораздаване в страните от Европейския съюз.

Първият български еврокомисар Меглена Кунева и Негово Превъзходителство Вилем ван Ее, Посланик на Кралство Нидерландия в България ще открият Третата годишна дарителска конференция, която ще се проведе  в Гранд Хотел София от 10.30 ч.

Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще бъде на работно посещение в Белград. Министър Грънчарова ще разговаря със сръбския вицепремиер Божидар Джелич и с председателя на Комисията по евроинтеграция в Скупщината Милош Йевтич, както и с ръководителя на Делегацията на Европейската комисия в Белград Жозет Йоверас.

Министерство на транспорта ще даде пресконференция от 11.00 часа в пресклуб СОФИЯ ПРЕС. Повод за пресконференцията е „Обявяване старта на Конкурс за лого и слоган на Оперативна програма „Транспорт” 2007 – 2013 г.“ Участници в събитието са Весела Господинова – зам.-министър на транспорта, Анелия Йорданова – директор на Дирекция „Координация на програми и проекти”, Министерство на транспорта.

В зала 10 на НДК от 11.00 часа ще бъде представен алманахът „Ракът – светът – България – 2007”, като инициативата е на Фондация Светът. Сборникът съдържа актуални факти за заболяването и мерките, които се вземат. Главен редактор на изданието е проф. Иван Черноземски, в него участват на водещи онколози. Комисията по позитивния лекарствен списък към Министерски съвет ще проведе открито заседание от 14.00 часа в залата на приземния етаж на Министерството на здравеопазването на площад “Света Неделя” № 5. На заседанието ще бъдат разгледани обжалваните от заявителите откази за включване на лекарствени продукти в позитивния списък, които са върнати от министъра на здравеопазването за преразглеждане във връзка с предоставени допълнителни доказателства срещу мотивите за отказ.

Провежда се германо-българска работна среща: Насърчаване и финансиране на технологичното коопериране на малки и средни предприятия и общинския сектор – в контекста на възможностите за подпомагане от страна на Европейския съюз ще се състои Под патронажа на Михаел Гайер, извънреден и пълномощен посланик на Федерална република Германия в Република България и Петър Димитров, министър на икономиката и енергетиката на Република България

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов е патрон на инициативата на Дарик радио и в. “24 часа” за избор на най-добър град за живеене. В 12.00 часа в пресклуба на БТА ще бъде определен най-добрия град за живеене в България.

От 10.00 часа в заседателната зала на Министерството на държавната администрация и административната реформа  ще се проведе търг с явно наддаване за избор на наемател на помещенията на ул. „Сердика” №8, известни като „стола на Министерския съвет”. Две фирми подадоха заявления за участие в търга до изтичането на обявения за това срок – 3 декември.

От 10 часа ще се проведе заседание на Столичния общински съвет в Зала №5 на Столична община.

Френският министър на земеделието и риболова Мишел Барние ще бъде на посещение в България на 6 декември. Той ще разговаря с българския си колега, Министъра на земеделието и продоволствието на Република Бългаприя, г-н Нихат Кабил. След срещата ще бъде дадена съвместна пресконференция в Министерство на земеделието и продоволствието от 17.50 ч. до 18.15.

Комисар Кунева пристига в България на визита от 6 до 10 декември. Програмата на комисар Кунева ще започне на 6 декември 2007 г. (четвъртък) от 9:30 часа в Гранд хотел София с откриването на семинар, посветен на Директивата на Европейската комисия, свързана с нечестните търговски практики. Целта на семинара е да осигури на българските власти нужните напътствия в прилагането на Директивата, която трябва да бъде приложена от всички страни-членки.

Българската федерация по спелеология и пещерен клуб "София"-София организира пресконференция в навечерието на отпътуването на българските участници в руско-българската спелеоложка експедиция в 8-мата по дълбочина пропаст в света "Сарма" в Кавказ, Абхазия. Пресконференцията ще се състои от 11.30 ч. в Пресклуб "България" - Национален стадион "Васил Левски",София.

По време на Международния панаир на книгата - на 6 декември от 11 ч. във фоайе Запад на НДК фондация КОМ кани на представянето на новите две книги на проф. Божидар Димитров: „Македония – свещена българска земя” и продължението на бестселъра „12 мита в българската история” - “Митът за Батак”.

От 18.00 часа в Националната галерия за чуждестранно изкуство в София ще бъде открита изложбата „Багрите на Армения". Събитието се организира под патронажа на министъра на културата проф. Стефан Данаилов и министъра на културата на Република Армения Хасмик Погосян във връзка с нейното официално посещение и подписването на Програмата за сътрудничество в областта на културата между правителствата на двете държави.

Кметът на Община Видин инж. Румен Видов ще бъде гост на детска градина „Славейче”. Свети Николай Чудотворец е патрон и закрилник на Градината. Тази година празникът е и част от дейностите по проект „Развитие и изразяване на културната идентичност на децата”, финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства към Министерството на образованието и науката.Събитието ще започне от 10.30 часа.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4633 |04.12.2007 Предстоящо на 5 декември . 0| 4199 |03.12.2007 Предстоящо на 4 декември . 0| 4344 |02.12.2007 Предстоящо на 3 декември . 0| 4256 |29.11.2007 Предстоящо на 30 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads