Реклама / Ads
0| 4833 |05.11.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 6 ноември

.
Зърнопроизводители от цялата страна излизат на протести; президентът Първанов посещава Узбекистан; заседава НС; МС; представители на РЗС се срещат с главното оперативно ръководство на ДАНС; отбелязват Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца.
 

 

Зърнопроизводителите от цялата страна излизат на протести от 11 часа заради отхвърлянето на националните доплащания от разходната каса на Бюджет 2009 г. Протести ще има в Пловдив, Бургас, Сливен, Стара Загора, Хасково, Русе, Разград, Попово, Павликени, Ловеч, Враца и др. Зърнопроизводителите ще протестират на определени за целта места, за които са получили разрешение от местната власт. Възможни са и блокади на пътища.

Президентът Георги Първанов е на държавно посещение в Република Узбекистан.
Държавният глава ще бъде придружаван от съпругата си Зорка Първанова. В програмата на посещението е предвидена среща на българския държавен глава с президента на Узбекистан Ислам Каримов. Президентът Първанов ще участва в откриването на българо-узбекски бизнес форум. В делегацията на президента Георги Първанов са министърът на благоустройството и регионалното развитие Асен Гагаузов, народният представител Петър Кънев, заместник-министрите на външните работи и на икономиката и енергетиката Милен Керемедчиев и Галина Тошева, заместник-министърът на културата Явор Милушев, кметът на Пловдив Славчо Атанасов, секретари на президента. Държавният глава ще бъде придружаван и от бизнес делегация.

В 9 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

От 10.00 часа правителството ще проведе редовното си заседание. Сред документите за обсъждане ще бъдат: Проект на решение за приемане на национална програма „с грижа за всеки ученик”, Доклад относно информация за изпълнението на републиканския бюджет към деветмесечието на 2008 г. , както и Проект на решение за одобряване проект на закон за изменение и допълнение на закона за движението по пътищата.

От 9.15 часа в сградата на Министерския съвет министърът на външните работи Ивайло Калфин ще приеме британския министър за Европа Каролин Флинт.

В 15. 00 часа в Аулата на Софийския университет в присъствието на премиера Сергей Станишев ще бъде открита официално академичната година на Международната магистърска програма "Право на ЕС", която е под негов патронаж. Премиерът ще връчи специална награда на най-добрия магистрант.

В 12.00 часа в сградата на ДАНС на бул. “Черни връх” 45 в столицата ще се състои среща между представители на партия Ред, законност, справедливост (РЗС) и главното оперативно ръководство на ДАНС. Тема на разговорите ще бъдат актуалните проблеми на борбата срещу корупцията, тероризма, ислямския фундаментализъм, организираната престъпност и източването на еврофондове.

В 11.00 часа в Информационна служба на Съвета на Европа ще се проведе среща между Серхий Холовати, председател на Комисията по спазване на задълженията и ангажиментите от страните членки на Съвета на Европа и представители на националните малцинства. По-късно Серхий Холовати ще разговаря с министъра на правосъдието Миглена Тачева. В 14.30 часа е срещата на председателя на Народното събрание Георги Пирински с председателя на Комисията по мониторинг на ПАСЕ. По-късно гостът ще разговаря с Омбудсмана на Република България Гиньо Ганев и с министъра на вътрешните работи Михаил Миков.

Подновяват преговорите за Национален рамков договор-2009 от 11.00 часа в зала 5 на ет. 2. на Националния център по опазване на общественото здраве /НЦООЗ/, бул. Акад. Ив. Гешов 15.

В 9.30 часа в зала „Александър” на хотел „Радисон” ще бъде открита 21-та регионалната европейска среща на Парламентарната асамблея на Франкофонията. С приветствие към участниците във форума ще се обърне председателят на Народното събрание Георги Пирински. Участие ще вземат председател на Балкански политически клуб Желю Желев и регионалният отговорник на ПАФ Фреди Дегилаж. Послание ще отправи Генералният парламентарен секретар на ПАФ Жак Льожандр. Изказване ще направи вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин.

В хотел Holiday Inn в София ще се проведе за 3-ти пореден път двудневна международна конференция на тема „Фасилити мениджмънт – реализация в България”.

Във фоайето на Централно управление на БАН ще бъде представена документална изложба, посветена на живота и творчеството на академик Любомир Желязков. С тази изложба започва представянето на новото поколение български учени – ръководители на БАН.

Кмета на район „Студентски” ще посети детските градини в района по случай Международния ден на околната среда, който се отбелязва на днешната дата. Посещенията са във връзка с кампания „От най-ранна възраст с любов към природата и грижи за нейното опазване”. Инициативата има за цел да създаде у децата екологични навици и гражданско самосъзнание!

От 12.00 часа в печатница “Дружба” ще бъде представен безплатния ГРАДСКИ вестник.

От 10.30 часа на полигон “Сливница” ще се проведе традиционният турнир по стрелба с участието на журналисти.

От 11.00 часа в пресклуб БТА ще се проведе пресконференция на Българската антарктическа експедиция и “Диел Спорт”. Повод е предстоящата поредна експедиция на Р България на Южния полюс.

В 10.00 часа в Музея на МВР ще бъде открита изложба по повод 60 -годишнината от основаването на “Транспортна полиция”. От 14.00 часа в залата на “Транспортна полиция” /бул.Мария Луиза №110/ започва научна конференция. Инициативите са част от мероприятията по честването на патронния празник на българската полиция – 8 ноември /ден на Св. Архангел Михаил/.

От 9.45 часа в Кино „Арена Младост“ над 450 деца на възраст 9–12 години от столични държавни, частни и специализирани училища за деца с увреждания ще вземат участие в традиционния Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца. Празникът ще бъде открит от Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на Европейската комисия у нас. Гости на събитието ще бъдат посланиците на Франция Н. Пр. Етиен дьо Понсен и на Унгария Н. Пр. Юдит Ланг, както и кметът на София Бойко Борисов.

От 12.00 часа в пресклуб БТА ще се проведе пресконференция на новосформираната партия “Обединена социалдемокрация”.

От 11.00 часа в сградта на София прес ще се проведе пресконференция на тема: Критичното състояние на българщината в западните покрайнини. Участие ще вземат: представители на Национален комитет за защита правата на човека, извън западните покрайнини, Мати Болгария, Общобългарски комитет „Западни покрайнини“.

От 12.00часа в София прес ще се проведе пресконференция на тема: Има ли имотна мафия в България? Участние ще вземат: Йосиф Герон – зам.-председател на Съюза на юристите в България, адв. Мария Мусорлиева – дисциплинарен съд към Висш адвокатски съвет, Весела Станкова – един от последните изгорели с имоти български граждани.

От 9.00 часа в хотел „Шератон” - София министърът на правосъдието Миглена Тачева ще открие V-ия Балкански правен форум. Проявата е организирана от Европейския форум на Международната асоциация на адвокатите и „Фондация за правно развитие”, с подкрепата на Висшия адвокатски съвет и Американската търговска камара в България.

От 10.00 часа в зала „Роял” на хотел „Шератон” в София ще започне семинар за представяне на специфичните финансови програми „Основни права и гражданство”, „Наказателно правосъдие”, „Гражданско правосъдие”, „ДАФНЕ III”, „Превенция на наркотиците”. Семинарът е организиран от Министерството на правосъдието и ще бъде открит от правосъдния министър Миглена Тачева.

От 9.00 часа в зала 1 на хотел “Родина” ще бъде открита Международната библиотечна конференция “Генерална Асамблея 2008”. Събитието се организира от Нов български университет, съвместно с международна фондация “Електронна информация за библиотеките” - еIFL.Net. Конференцията ще продължи до 8 ноември.

В 14.00 часа в зала 9 на НДК ще започне дискусия за автомобилното застраховане и проблемите на пазара в региона, свързани със застраховането на катастрофични и финансови рискове. Обсъждането е в рамките на 10-я Икономически форум за Югоизточна Европа.

От 14.00 часа в храма „Св. Арх. Михаил” ще се проведе беседа, свързана с храмовия празник. Проявата е в рамките на програма „Инициатива за духовност и култура – 2008”, по пътя на неформалното обучение по религия под надслов „Пътят към храма”. Всички участници ще получат безвъзмездно кратка история и жития на светии на варненски храмове „Пътят към храма”, издадена с финансовата подкрепа на Община Варна.

От 13:00 часа в Регионален исторически музей – Стара Загора, в лекционната зала на 4 етаж се открива Национален научно-практически семинар на музеите от Южна България на тема “Музеи и медиите”. Организатори на форума са Дирекция “Музеи, галерии и изобразителни изкуства” на Министерство на културата и Регионален исторически музей – Стара Загора.

От 11.30 часа на площада в центъра на Айтос ще се проведе семеен еко-празник за разделното събиране на опаковки. Проявата е част от кампанията на ЕКОПАК „Бъди модерен! Събирай разделно!”, която стартира в началото на м. май в повече от 90 града в цялата страна.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4102 |03.11.2008 Предстоящо на 4 ноември . 0| 3940 |02.11.2008 Предстоящо на 3 ноември . 0| 3751 |30.10.2008 Предстоящо на 31 октомври . 0| 3714 |29.10.2008 Предстоящо на 30 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads