Реклама / Ads
0| 4242 |07.10.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 8 октомври

.
Медиците от Либия гостуват на депутатите в НС; откриват нови лечебни бази; продължават преговорите между учителските синдикати и МОН.
 

По покана на председателя на парламента Георги Пирински петте български медицински сестри, д-р Здравко Георгиев и палестинският лекар д-р Ашраф ал-Хаджудж ще бъдат гости на Народното събрание. Посещението ще бъде от 10.00 часа, в Клуба на народния представител в парламента.

В 15.30 ч. министър-председателят Сергей Станишев и министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще участват в церемонията по официалното откриване на три нови лечебни бази в Многопрофилната болница за активно лечение „Царица Йоанна” в София. Това са Отделението по еднодневна хирургия към Клиниката по хирургия и две УНГ-отделения – отделение по онкология на глава и шия и отделение по детска оториноларингология.

От 10.00 часа ще започнат нови преговори между синдикатите и Министерство на образованието и науката, но този път на експертно ниво и без участието на медиите.

От 11.00 часа в МВнР вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще се срещне със заместник-министъра на външните работи на Република Турция Хайдар Берк.
Очаква се на разговорите да бъдат обсъдени двустранните отношения, европейската перспектива на региона, регионалното сътрудничество, както и актуални международни теми от взаимен интерес.


Национално съвещание на Министерството на вътрешните работи ще се проведе на 8 и 9 октомври в Плевен. В него ще участват ръководството на МВР, директорите на териториални и специализирани структури. Ще бъдат обсъдени постигнатите резултати за периода август 2005 – септември 2007 година, както и приоритетите за следващите две години. Откриването е в 13 часа на 8 октомври.

Столична община, Софийска филхармония и Национален филхармоничен хор „Светослав Обретенов”, със съдействието на посолството на Израел, ще представят в зала „България” първото изпълнение у нас на кантатата Halelu. Авторите Давид Итън и Давид Д’ор създават произведението, провокирани от усилията на Близкоизточната мирна инициатива. Те пристигат в София специално за българската премиера.Началото на събитието ще бъде в зала „България” от 19.00 ч.

От 17.15 часа в МВнР вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще приеме министъра на търговията, индустрията и туризма на Република Кипър Антониос Михалидис. Кипърският министър е на посещение в нашата страна по покана на министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров. По време на разговора в МВнР ще бъдат обсъдени въпроси на двустранните отношения и регионалното сътрудничество, както и други въпроси от взаимен интерес.

От 18.00 ч. в зала „Средец” на Министерството на културата ще бъде открита юбилейна изложба живопис на Генчо Денчев. Изложбата е организирана от Министерството на културата и Съюза на българските художници. Генчо Денчев ще покаже пред своите почитатели над 50 живописни творби, рисувани в периода 2003-2005 г.

Зам.-министър Даниела Никифорова ще открие Изложба-семинар на тема „Съвременните технологии на железопътния транспорт на Русия”, която ще се проведе от 8 до 12 октомври в Руския културно-информационен център в София. Форумът се провежда със съдействието на Министерство на транспорта и се организира от Министерството на образованието и науката на руската федерация и Руския културно-информационен център. Програмата предвижда на 08.10.2007 г., от 17.00 часа, да бъде открита изложбата. На 08.10.2007 г., от 12.00 часа, в Зала 204 на Руския културно-информационен център, ще бъде дадена пресконференция от организаторите на форума, на която ще бъдат представени участниците и темите в негo.

От 11 часа в обновения Национален пресклуб София Прес ще бъде представена книгата "Кой какъв е в българската корупция" с автор Кънчо Кожухаров.

От 10 часа в Прес-Клуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод на юбилейната международна конференция на Фондация PAN Parks “Дни на Европейската дива природа”. На пресконференцията ще участват Золтан Кун, Изпълнителен Директор на Фондация PAN Parks, Владивой Ванчура, Координатор на природозащитните дейности на Фондация PAN Parks, заместник-председателят на Държавната агенция по туризъм Станислав Новаков, заместник-министърът на околната среда Йордан Дардов, както и представители на националните паркове "Рила" и "Централен Балкан".
 
НДСВ Русе и младежката организация - Либерална младежка асамблея организират обществена дискусия на тема "Автомобилните катастрофи и борбата за ограничаването им". Поводът за дискусията е продължаващата "война" по пътищата на България, в която за последните дни Русе е лош пример. Дискусията ще започне в 14:00 часа в Зала 1 в общината Русе. В срещата ще вземат участие зам.-министърът на транспорта Красимира Мартинова, представители на ОД"Полиция", ДАИ, Гражданска защита, БЧК, РЦЗ, РИО на МОН, ЦСМП, представители на превозвачески фирми, членове на предизборния щаб на НДСВ, ЛМА, кандидати за общински съветници, граждани.
Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4415 |04.10.2007 Предстоящо на 5 октомври . 0| 4047 |03.10.2007 Предстоящо на 4 октомври . 0| 4141 |02.10.2007 Предстоящо на 3 октомври . 0| 4224 |01.10.2007 Предстоящо на 2 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads