Реклама / Ads
0| 4547 |09.12.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 10 декември

.
Организира се национална работна среща по пътна безопасност; провеждат дискусия и консултации по проблемите на пенсионната система в България; обсъждат нови цени на природния газ за първото тримесечие на 2008 г.; чества се 130-тата годишнина от Плевенската епопея; обявяват 10-те най-добри спортисти на България за 2007 г.
 

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев и постоянният представител на Световната банка в България Флориан Фихтъл ще открият Национална работна среща по пътна безопасност. Събитието ще се състои от 9.00 часа в Гранд Хотел София. На форума ще бъдат обсъдени конкретните действия за изпълнение на Националната стратегия по пътна безопасност.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще води българската делегация за редовното заседание на Съвета „Общи въпроси и външни отношения” на ЕС. Заседанието ще се проведе на 10 и 11 декември 2007 г. в Брюксел. Дневният ред на срещата предвижда приемане на Заключения по Разширяване и подготовка на Европейския съвет на 14 декември. Освен това министрите на външните работи на страните-членки на ЕС ще дискутират актуални международни въпроси – процесът за определяне на статута на Косово, Иран и Близкоизточния мирен процес. Предвижда се Съветът да обсъди още ситуацията в Дарфур и планираната мисия на ЕС в Чад, както и политиката на ЕС спрямо Бирма/Мианмар.

Министър-председателят Сергей Станишев ще се срещне с председателя на Федерацията на научно-техническите съюзи в България акад. Сгурев и с представители на Гражданското обединение за защита на науката и образованието. Информация за срещата ще бъде публикувана в интернет страницата на правителството.

В Министерство на образованието и науката ще бъде представена информационна система от портален тип на Националния институт за обучение на директори. Представянето ще се бъде от 13.00 часа на 7 етаж в Конферентен център. Срещата ще бъде открита от министъра на образованието и науката Даниел Вълчев.Анелия Андреева, директор на НИОД, ще направи отчет на дейността на института. След това ще бъде демонстрирана информационната система.

Председателят на Комисията по външна политика Соломон Паси ще бъде на посещение в САЩ от 10 до 13 декември 2007 г. Посещението е по покана на конгресмен Джо Уилсън, съпредседател на групата за приятелство с България в Kамарата на представителите на САЩ.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще участва в публична дискусия и консултации по проблемите на пенсионната система в България. Форумът, организиран от Икономическия и социален съвет, ще се проведе от 10:30 часа в зала “Сердика” на хотел “Шератон”. За участие в публичната дискусия и консултациите са поканени още председатели на комисии на Народното събрание, министри, съветници и секретари на президента на Република България, министри на труда и социалната политика през периода 1990 - 2005 г.

Асоциация "Прозрачност без граници", българския клон на Transparency International ще даде пресконференция от 11.00 часа в пресклуб БТА. По време на пресконференцията ще бъдат представени резултатите от Световния корупционен барометър за 2007 година.

Национална кръгла маса, посветена на управлението на катастрофичните рискове в България, която ще се проведе от 9:00 ч. в „Кемпински хотел Зографски“, зала „София 3“. Събитието е под патронажа на министър-председателя Сергей Станишев и се организира от Insurance.bg и сдружение „Инициатива за национална програма за управление на катастрофични рискове“. Задачата е да се активизира публичната дискусия по темата, с непосредствена цел срочно създаване на Национална програма за цялостно управление на катастрофичните рискове и ограничаването на щетите от тях. По време на официалното откриване премиерът Сергей Станишев ще направи обръщение. От 13,00 часа сдружение "Инициатива за национална програма за управление на катастрофичните рискове" ще даде пресконференция.

Ръководството на “Булгаргаз Холдинг” ЕАД ще даде пресконференция на тема “Предложение на “Булгаргаз” ЕАД за утвърждаване на нови цени на природния газ за първото тримесечие на 2008 г.” Пресконференцията ще се състои на 10 декември 2007 г. от 11.30 часа в информационния център на Министерството на икономиката и енергетиката, ул. “Триадица” № 8.

Среща с производители на детски играчки, потребителски организации и Комисията за защита на потребителите ще се състои в Информационния център на Европейския съюз на ул. “Московска” 9, като част от инициативата “Коледата Безопасна”. Очаква се подписването на Коледен пакт, който да гарантира по-голямата безопасност на потребителите. В 11:00 часа на същия ден еврокомисарят по защита на потребителите Меглена Кунева ще открие медиен панаир в Журналистическия факултет на Софийския университет на тема “Журналисти по теория, журналисти на практика”.

От 10 до 11 декември 2007 г. министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил ще посети Република Словения. Визитата е по покана на министъра на земеделието, горите и прехраната на Словения Изток Ярц. В програмата на двамата министри е предвидено да обсъдят междинния преглед на Общата селскостопанска политика, Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г., реформата в сектор „Вино” и сътрудничеството между двете страни в областта на селското стопанство.

Членовете на Инициативния комитет за учредяване на „Единна народна партия” ще дадат пресконференция, за да представят мотивите и целите, които си поставят. В пресконференцията участие ще вземат Мария Капон, Владимир Зиновиев, Радослав Тасков, Елеонора Николова, Деян Ангелов, Надя Миронова, Илия Петров, които са сред учредителите на партията. Пресконференцията ще бъде от 13 00 ч. в Пресклуба на БТА.

От 9.30 часа Софийски градски съд ще заседава по делото срещу депутата от ДПС Фидел Беев.

На терминал 2 на аерогара "София" министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще открие фотоизложбата "100 процента България".

От 12,00 часа в Пресклуб БТА ще се проведе пресконференция на д-р Александър Канчелов, носител на наградата “Найсуандър-Доул” за лечение на хероинова зависимост за 2007 година. Той ще представи нови клинични практики в лечението на хероиновата зависимост.

От 18,00 часа в Червената къща (ул. „Любен Каравелов” 15) ще се проведе дискусия на тема „Уикипедия – нашата енциклопедия”. Форумът, който е част от инициативата „Българска Уикипедия 100 000”, е отворен за всички, които се интересуват и желаят да научат повече и да допринесат за развитието на българските Интернет ресурси.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще участва в тържествата по повод 10 декември – Ден на признателността на гражданите на Плевен към загиналите за освобождението на града и 130 годишнината от Плевенската епопея. Председателят на парламента ще посети на 10 декември 2007 г. мемориалния парк-музей „Ген. Лавров” и ще поднесе цветя пред паметниците-братска могила на 131 нисши чинове от лейбгвардейски Московски полк и на загиналите воини от лейбгвардейски III стрелкови фински батальон. Тържествената заря-проверка ще започне в 18.00 часа на площад “Възраждане”.

От 10.00 часа на паркинга до служебния вход на Международния панаир кметът Славчо Атанасов заедно с Ангел Батаклиев ще „прережат лентата” на 32 нови автобуса, които „Градски транспорт” пуска в експлоатация още същия ден. Да отслужи водосвет е поканен Негово Високо Преосвещенство пловдивският митрополит Николай.

Ще бъдат обявени имената на 10-те най-добри спортисти на България за 2007 година. В 10,00 часа в “American House” в хотел "Кемпински-Зографски" ще бъдат обявени имената на десетте спортисти по азбучен ред. Тогава ще бъдат съобщени и подробности по церемонията за награждаването. На същата пресконференция представители на в-к “Дневен Труд” ще обявят имената на номинираните за Треньор на България за 2007 година.

Националната комисия за борба с трафика ще даде пресконференция по повод българската премиера на американския документален филм, посветен на борбата с трафика на хора - "КАРГО: изгубена невинност", която ще се проведе на 10 декември 2007 г. - Международния ден за защита на човешките права, от 11:00 часа, в зала „София Прес”, ул. Славянска 29, ет. 7. На пресконференцията ще присъстват Антоанета Василева, секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора, Майкъл Кори Дейвис, режисьор и сценарист на филма, Елена Колева, актриса и Майкъл Фритц, Директор на мисията на Американка агенция за международно развитие.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4685 |06.12.2007 Предстоящо на 7 декември . 0| 5542 |05.12.2007 Предстоящо на 6 декември . 0| 4632 |04.12.2007 Предстоящо на 5 декември . 0| 4199 |03.12.2007 Предстоящо на 4 декември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads