Реклама / Ads
0| 3914 |08.11.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 9 ноември

.
Откриват паметник на загиналите във войните за национално обединение; честват 50-годишнината от създаването на паметника на Альоша в Пловдив; дискутират регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа; предстят новата банкнота от 20 лева.
 
В 11.00 часа държавният глава Георги Първанов ще присъства на откриването на паметник на загиналите във войните за национално обединение.

В 9.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще участва в честването на 50-годишнината от създаването на паметника на Альоша в Пловдив. Тържествената церемония ще започнат в 17.00 часа пред монумента на Бунарджика.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще се срещне с министъра на икономическото развитие и търговия на Русия Елвира Набиулина и ще посети Центъра на промишлеността на Република България в Русия.

От 10:00 ч. в зала „Колегиум” на Министерството на културата министърът на културата проф. Стефан Данаилов и председателят на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения Пламен Вачков ще валидират пощенски картички от пощенско-филателното издание на тема „История на българското кино - бележити режисьори”.
Изданието се състои от 4 илюстровани пощенски карти, с нови, отпечатани върху тях, пощенски марки и специален пощенски печат. На тях са изобразени както портретите, така и сцени от най-известните филми на режисьорите Захари Жандов, Борислав Шаралиев, Въло Радев и Методи Андонов.

Oт 9.00 часа в Големия салон в централното управление на БАН ще се проведе Научно-практическа конференция по управление в извънредни ситуации и защита на населението

От 11.00 часа в часа в зала 821 на 8 етаж в сградата на Министерството на икономиката и енергетиката на ул. “Триадица” 8 председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова ще даде брифинг за журналисти. Основна тема ще бъде предстоящото световно туристическо изложение World Travel Market (което ще се състои от 11 до 15.11.2007 в Лондон) и представянето на България на това изложение.

Командващият Сухопътни войски генерал-лейтенант Иван Добрев ще даде пресконференция по повод празника на войските. Тя ще започне в 11.00 ч. в Информационния център на Министерството на отбраната (ул. „Раковски” № 106).

От 14.30 часа в зала “Изток” в сградата на Народното събрание ще се проведе дискусията на тема: „Регионално сътрудничество в Югоизточна Европа”.

От 11.00 часа в зала 108 на БНБ на пресконференция ще бъде представена новата банкнота от 20 лева. Новата банкнота влиза в обръщение от 12 ноември 2007 г. и ще бъде законно платежно средство заедно с банкнотата от 20 лв., емисия 1999 година.
От 11.00 часа ще се проведе пресконференция на председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията Цвета Маркова по повод новия мандат на управление на комисията. Пресконференцията ще бъде в сградата на комисията на улица “Ангел Кънчев” 1 и на нея ще бъде представен новия ръководен екип.

В 9.00 ч. министър-председателят на Чешката република Мирек Тополанек ще се срещне с кмета на столицата Бойко Борисов, ул. „Московска” 33. В 11.00 ч. Делегация на чело с чешкия премиер ще посети летището в Горна Оряховица
11.45 ч. - посещение в завод „Корадо България”АД в гр. Стражица; 15.30 ч. - среща със студенти от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”, ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, Зала „Европа”; Разглеждане на града
17.30 ч. - шоу „Звук и светлина” над крепостта „Царевец” и среща с членове на Дружеството за българо-чешко и словашко приятелство

От 9.00 часа в зала 2032 A на Университета за национално и световно стопанство ще започне национална студентска научна конференция на тема "Уроците на Хаджийски - 100 години след рождението му". Проявата се организира от Клуба на социолога при УНСС и е посветена на 100-годишнината от рождението на видния български социолог.

Временно изпълняващият длъжността кмет на София Минко Герджиков ще се срещне в 11.30 ч. с млади политици от България, Румъния, Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина, Албания, Хърватска и Косово. Срещата ще се проведе в Официалната зала на Столична община.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски и представители на Международната финансова корпорация ще обсъждат възможностите за създаване на публично-частни партньорства във ВиК сектора. В срещата ще участва и директорът на дирекция ВиК в МРРБ Пламен Никифоров. В срещата ще се проведе в зала “Пресцентър” на МРРБ. От 13.00 часа е предвиден брифинг за журналисти.

Административен съд - София-област ще разгледа адм. дело № 638/2007 г., образувано по жалба на Калоян Илиев - общински ръководител на политическа партия “ГЕРБ” за община Ихтиман, срещу решението на Общинска избирателна комисия (ОИК) - Ихтиман за избор на кмет на кметство Черньово, решението на ОИК - Ихтиман за избор на кмет на кметство Полянци и решението на ОИК - Ихтиман за избор на общински съветници за община Ихтиман. С жалбата се оспорват три различни акта на Общинската избирателна комисия - Ихтиман с различен предмет.
Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание за 09.11.2007 г. от 13.45 ч. в Съдебната палата, зала № 21, 4 етаж.

Националното ловно рибарско сдружение "Съюз на ловците и риболовците в България" ще бъде домакин на Управителния съвет на Европейската федерация на ловните асоциации на страните членки на ЕС /FACE/. Срещата с медиите ще бъде от 9:30 часа, на 9 ноември 2007 г., в сградата на хотел "Анел" на бул. "Тодор Александров" № 14.

От 12.30 ч. в хотел “Арена ди Сердика” - София ул. “Будапеща” 2-4 /ъгъла с бул. Дондуков/ ще се проведе пресконференция на екипа на “Българските символи”. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4439 |07.11.2007 Предстоящо на 8 ноември . 0| 3970 |06.11.2007 Предстоящо на 7 ноември . 0| 3793 |05.11.2007 Предстоящо на 6 ноември . 0| 4287 |04.11.2007 Предстоящо на 5 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads