Реклама / Ads
0| 3879 |18.12.2009 ПРЕСАТА ДНЕС

Петъчната преса на 18 декември

.
Вестниците пишат за задаващата се криза, за бандата, която отвлече ключови фигури, и за копенхагеснските събития.
 

"24 часа" подчертава "По отрязаните пръсти хванали бандата"


Неуловимата банда похитители, която отвличаше богаташи за откуп, бе арестувана при спецоперация с кодово име "Наглите". Акцията бе извършена от МВР, ДАНС и прокуратурата в София, Монтана и Велико Търново. Виж видео и снимки в галерията. Белезниците щракнали около 6 ч вчера сутринта на 25-има бандити, сред които тарторът на групата с прякор Йожи, помощникът му Културиста, Вальо Бореца и още двама основни организатори.

"Към 6 сутринта от коли без обозначение слязоха 7-8 полицаи с маски и бронежилетки, действаха като във филм - разказва очевидец от кв. "Манастирски ливади", където е задържан един от 25-те - влязоха в блока и изведоха човек с белезници. Започнаха да претърсват и до към 8,30 приключиха". В ареста е и автоджамбазинът Тони Хамстера, който по данни на антимафиоти се занимавал с връщането на застраховани в една компания коли, откраднати за откуп. Смята се, че задържаните са похитили през последните 2 г. между 10 и 19 българи. "24 часа" научи, че към момента на арестите "Наглите" готвели ново похищение на роднина на богат българин.

"Труд" предупреждава: "Идат сняг и студ, носете си сандвичи"

Сняг и студ ще затиснат България днес и утре, предупреди закритото, но още неразформировано Министерство на извънредните ситуации. Температурите ще паднат до минус 10°. Снежната покривка ще стигне 10 см. Ако пътувате, носете си няколко сандвича, съветват чиновниците. По данни на метеоролозите от БАН днес ще завали обилен сняг. Дори по Южното Черноморие до края на деня дъждовните капки ще преминат в снежинки. В Добруджа и Лудогорието ще се извие силен вятър, който ще образува преспи. До вечерта и там термометрите ще паднат до минус 10 градуса. Снегът ще спре за кратко, но в събота ще завали с нови сили. В югоизточните райони, където ще натрупа по-слабо, се очакват поледици. Сняг ще има и в неделя. Чиновниците от бившето министерство на Емел Етем съветват всички българи, които тръгват на път, да си носят вода и поне няколко сандвича. По време на виелици влакът е по-надеждно транспортно средство от автобуса, припомнят служителите. При пътуване с кола е добре да имате изправен радиоапарат и достатъчно гориво, а в багажника - въже, лопатка, фенерче и брадвичка. Няма да е излишен и термос с чай, съветват от ведомството за борба с бедствията. И продължават с полезните съвети: ако заседнете с колата, вържете на антената ярка дреха.

"Новинар" съобщава, че "Бойко Борисов дава рамо в Копенхаген"

Премиерът Бойко Борисов ще участва в последната решаваща фаза на международната конференция за климатичните промени в Копенхаген. Общо 119 световни лидери се очакват на форума в датската столица. В състава на делегацията ни влизат външният министър Румяна Желева и министърът на околната среда и водите Нона Караджова.

Все повече се множат сигналите, че срещата в Копенхаген върви към провал. Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че новините "не са добри", но изрази надежда, че пристигането на световните лидери ще отблокира преговорите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4339 |16.12.2009 Пресата на 17 декември . 0| 4217 |16.12.2009 Пресата на 16 декември . 0| 4015 |14.12.2009 Пресата на 15 декември . 1| 4161 |13.12.2009 Понеделнишката преса на 14 декември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads