Реклама / Ads
1| 3987 |30.11.2009 ПРЕСАТА ДНЕС

Пресата на 1 декември

.
Вестниците пишат за това, че хората ни в НАТО оставени без заплати; че три нощи разигравали Гунински с откупа; за Азис, обявил 1 млн. доход!
 

Хората ни в НАТО оставени без заплати, установява Дневен Труд.


Вече втори месец близо 70 българи, работещи в делегацията ни в НАТО в Брюксел, във военното командване в Монс и в постоянното ни представителство в ЕС не получават командировъчните си поради съкращения в бюджета на военното министерство, предаде кореспондентът ни в Брюксел Веселин Желев. Тъй като това са парите, с които живеят в Белгия, те са задлъжнели с няколко хиляди евро.
Част от хората не могат да плащат заеми, наеми и други задължения. На някои са били блокирани банковите сметки. Други имат неприятности с хазяите.

Три нощи разигравали Гунински с откупа, разкрива Монитор.

Три нощи бащата на отвлечения студент Румен Гунински е бил разиграван от похитителите, преди да им предаде откупа, научи “Монитор” от източници сред разследващите. Момчето беше изхвърлено от похитителите на безлюден път край гр. Елин Пелин в неделя вечерта. Въпреки исканите 500 000 евро за свободата на 22-годишния младеж похитителите склонили на сума от около 350 000 евро. Бетоновият възел край Елин Пелин, където Гунински потърсил помощ, след като вървял 100-200 метра по шосето. Както и при предишните отвличания, бандитите пращали на различни места бащата, на които да остави парите. Впоследствие обаче му се обаждали да му кажат да се прибира, защото имали подозрения, че с него има полицейска опашка. В крайна сметка предаването на откупа е станало в столичен квартал. Условието било Гунински да е сам. Този път похитителите не са се съгласили той да има охрана, с каквато Киров-син беше при предаването на откупа за баща си. Полицаите все пак следили и записвали предаването на парите, но от толкова далече, че на снимките похитителите се виждат като малки черни точки и кадрите не могат да помогнат на разследването. Експерти ще се опитат да ги сравнят със запис от камера в столичния квартал "Стрелбище", която преди месеци засне неуспешен опит за отвличане, за което подозират същата група.

16 певци в черен списък на данъчните, пише Дневен Труд.

16 от най-популярните имена в естрадната и фолк музиката са на мушката на данъчните, съобщиха от НАП. Масови проверки на естрадните, поп-, рок и фолк изпълнители започва Национална агенция за приходите заради десетки сигнали, че артистите укриват голяма част от хонорарите си, казаха от агенцията на Красимир Стефанов. Освен нарочените 16, щели да бъдат инспектирани и други музикални изпълнители. Имена обаче не се съобщават, заради данъчната тайна.

Най-честен е Азис: обявил 1 млн. доход!, оповестява 24 часа.

Васил Боянов, прочут като Азис, е една от малкото звезди, обявили доход за миналата година над 1 милион лева.
От приходната агенция заявиха, че проверяват парите, колите и имотите на звезди от естрадата, рока и попа. Освен това цивилни данъчни тръгват по кръчмите, за да следят дали изпълнителите прибират хонорари в плик и в пазви. Искам да харча без страх това, което съм спечелил с талант и труд, обяви Азис в интервю за “24 часа”.

Заемите от приятели все пак ще се декларират, известява Дневник.

От 2010 г. заемите от роднини и приятели, както и от небанкови институции ще се декларират, ако надвишават 10 000 лв. общо за календарната година. В годишната данъчна декларация ще се описват и невърнатите суми за последните 10 години, ако стойността им надвишава 40 хил. лв., реши в понеделник парламентарната бюджетна комисия. Същите финансови граници важат и за заемодателите, които трябва да описват в данъчните си декларации всички предоставени суми над 10 000 лв. за последната година или над 40 000 лв. за последните десет. За недекларирани средства или невярно подадени декларации ще се плаща глоба от 10% от премълчаната или сгрешена сума.

По 20 лева за бюлетина за Мартин Димитров, твърди Новинар.

По 20 лева са се предлагали на членове на СДС в столичния район "Люлин", за да пуснат бюлетина в полза на досегашния председател на партията Мартин Димитров, оплакаха се пред "Новинар" седесари, участвали във вътрешния вот. Те обаче се страхували да сигнализират за нарушението, защото нещата били предварително предрешени. Председателят на комисията Владимир Кисьов обобщи жалбите в две групи - част от седесарите се жалват, че са били откривани места за гласуване, различни от предварително обявените. Другите жалби са за по-ранно приключване на изборния ден. Кисьов е категоричен, че дори и да бъде касиран вотът в тези градове, няма да се стигне до балотаж за лидерския пост, защото Мартин Димитров водел убедително с 800 гласа.

Хазната е на плюс с 3,3 млн., изчислява Новинар.

Бюджетът излезе на плюс. 3,3 млн. лева е излишъкът в хазната за октомври, обявиха от Министерството на финансите. Така за първите четири месеца от мандата на новото правителство драстичният дисбаланс между темпа на нарастване на разходите и забавяне в приходите е преодолян на месечна база, коментираха от министерството.
В резултат за първите десет месеца на годината бюджетът има дефицит от 545 млн. лв. Фискалният резерв е близо 7, 8 млрд. лева. Разходите на сборния бюджет на страната (вкл. вноската за бюджета на ЕС) към края на октомври са 21 млрд. лв., което е 69,5% от годишния план.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4621 |25.11.2009 Пресата на 26 ноември . 1| 4466 |25.11.2009 Пресата на 25 ноември . 0| 4106 |23.11.2009 Пресата на 24 ноември . 0| 4131 |18.11.2009 Пресата на 19 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads