Реклама / Ads
0| 4160 |28.05.2008 ПРЕСАТА ДНЕС

Пресата на 29 май

.
Вестниците пишат за алкохола, капещ от оставките в митницата; за гробищна мафия, която тормози софиянци; за уволнен съдия- ходел без гащи; за това, че разследват Александър Томов за кюмюр.
 

От „Сови“ за митниците излезе и „Лиана“ за ДПС, обявява Дневник.

Проверката на Агенция „Митници“ и на шефа й Асен Асенов, която прокуратурата започна след скандала в МВР, върви много активно и се е натъкнала на доста показателни факти. Това научи „Дневник“ от източници, запознати с разследването. Заради следствената тайна обаче от прокуратурата отказаха да огласят предварителните резултати. Никога не е пазено в тайна, че ръководството на митниците се проверява, и не изключвам вероятността да има връзка между оставката на Асен Асенов и разследването в агенцията, каза главният прокурор Борис Велчев. Може би премиерът Сергей Станишев има информация, с която на този етап депутатите не са запознати, и това е в основата на оставката, която може да бъде основателен повод министър-председателят да разпореди сериозни проверки в митниците, допусна Алиосман Имамов от ДПС.

Митниците -обезглавени, тръби Дума.

Директорът на агенция “Митници” Асен Асенов и заместниците му Георги Григоров и Александър Раков подадоха вчера сутринта оставките си. Те посочват, че са уморени от работата си през последните шест и половина години, както й че успешно са подготвили митническата администрация за членството на страната в ЕС.
Асен Асенов отрече да е имало политически натиск и някой да е искал неговата оставка и на заместниците му. Министърът на финансите Пламен Орешарски ще реши до няколко дни дали да приеме трите оставки. Той заяви, че е удовлетворен от работата на агенцията и в този момент не би поискал оставката на Асенов. Според президента Георги Първанов оставките са част от промяната, която върви с пълна сила във всички структури и звена, които бяха предмет на критични бележки от страна на ЕС. От своя страна премиерът Сергей Станишев заяви, че мотивите за оставките са основателни.

Алкохол капе от оставките в митницата?, пита 24 часа.

От оставката на митническите шефове мирише на алкохол. Асен Асенов е проверяван от прокуратурата по доклада на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред за скандала в МВР, твърдят източници от агенция “Митници”. Делото обаче е срещу неизвестен извършител и е образувано по чл. 282 от НК за престъпление по служба. Асенов още не е разпитван, не са му повдигани обвинения. Проверката е по твърденията на бившия директор на ГДБОП Ваньо Танов за разработка срещу продажба на алкохол с фалшиви бандероли. По-късно стана ясно, че тя е била срещу Павлин Найденов, шеф на фирма “Селект” и член на общинската организация на БСП в столичния кв. Овча купел.

Вадим паспорт по интернет, информира Стандарт.

Край на зловещите опашки за номер на кола или паспорт. Вече всеки ще може да пусне от домашния си компютър заявление за регистрация на автомобила си. Трябва само да има електронен подпис. Цената му е 66 лв. с ДДС. С него ще може да си вадим още шофьорска книжка, лична карта и паспорт. Това предвижда проектът на МВР, който кабинетът приема в четвъртък. Така най после километричните опашки в КАТ ще останат в миналото. Ако си платим и по банков път самата такса за услугата, облекчението ще е двойно. Тогава ще отиваме в КАТ или полицията само да си вземем готовия документ. Новата електронна система позволява още и да подаваме жалби по интернет. Така всеки ще може да алармира за кражба или нападение. Освен това по бързата процедура ще се подават сигнали срещу шумни компании.

Гробищна мафия тормози софиянци, установява Новинар.

Организирана мафия действа в софийските гробища и тормози софиянци, алармира в интервю за “Новинар” шефът на общинското предприятие “Гробищни паркове” Венцислав Григоров. Броят на жалбите на вече пострадали от крадците се увеличава непрекъснато. Първо престъпниците събарят определен паметник, а после причакват близките и ги изнудват да го поправят срещу солидна сума пари. Повечето от каменоделците, които работят на територията на гробищата, са незаконни, обясни още Григоров. Често измамниците взимат парите и изчезват. Гробищната мафия действа свободно на територията на парка, тъй като охраната е малобройна и не може да се справи с площта от близо декар.

Уволниха съдия, ходел без гащи, шокира Дневен Труд.

Председателят на Районния съд в Бяла Росен Тодоров години наред, лъгал държавата, като незаконно си присвоявал пътни пари. Тодоров управлявал съда като тиранин, държал се арогантно с колегите си и даже имал навика да се разхожда гол по стълбите на блока, в който живеел – това свидетелстват негови съседки. Едва в сряда Висшият съдебен съвет взе решение да го уволни дисциплинарно. Дисциплинарно производство бе образувано и срещу прокурора от Сливница Емил Милев, по чийто сигнал по Коледа бе заловен с подкуп от 20 000 евро колегата му от Върховната касационна прокуратура Ангел Дончев.

Разпродават хотели в морски и зимни курорти, съобщава Пари.

Продавам хотел на 2.5 км от курортен комплекс Слънчев бряг и само на 300 м от плажната ивица. Това е една от хилядите обяви, които се появяват, ако напишете в търсачка "продавам хотел". Обратният вариант също не липсва. Първата обява, на която попадате, е доста изчерпателна - "Купувам хотел в София, Пловдив и Варна - в центъра или възможно най-близо. От 40-45 до 100-120 стаи. За предпочитане функциониращ. Приема се и вариант - стар и занемарен, но с лиценз за ползване като хотел." По всичко личи, че пазарът не е в застой, макар продавачите да са близо 60 пъти повече. Трайният ръст на борсата е все още далече Положителният тренд на БФБ през последните седмици накара много от борсовите играчи да повярват, че кризата е минала и стойностите от 2007 г. ще се наваксат бързо. Според мнението на водещите професионални инвеститори обаче трайният ръст на Българската фондова борса е все още далече.

Разследват Александър Томов за кюмюр, твърди Мериадан мач.

Държавата разследва президента на ЦСКА Александър Томов за въглища и цветни метали на стойност 5 000 000 лева. Босът на „червените“ дава в сряда над 2 часа показания в Националната следствена служба, след като бе установена липса в наличности от Държавния резерв, които били съхранявани в "Кремиковци". „Много съм доволен от разговора. След дълга проверка стана ясно, че хората от комбината не са крали. Имах 5-10 процента съмнение, че може би някой нещо е пипал“, обяви бившият изпълнителен директор на комбината. Относно бъдещето на ЦСКА Томов обяви. „Финансирането на клуба зависи от сделката за "Кремиковци“.

Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3870 |27.05.2008 Пресата на 28 май . 0| 4293 |26.05.2008 Пресата на 27 май . 0| 3923 |21.05.2008 Пресата на 22 май . 0| 4268 |20.05.2008 Пресата на 21 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads