Реклама / Ads
0| 3042 |16.10.2016 Президентски избори 2016

Делян Добрев: Безвъзмездното саниране на жилищата на хората ще продължи, ако правителството на Бойко Борисов остане стабилно

.
Народният представител и областен координатор на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев, зам.-кметовете на Община Хасково Евгени Консулов, Милена Трендафилова и Велин Балкански и общински съветници от ГЕРБ присъстваха на събранията на собствениците на два от блоковете, с които стартира санирането на многофамилни жилищни сгради в Хасково. На срещата бе поканен и представител на фирмата-строител, който отговори на въпросите на хората.
 

Блокът на улица "Страшимир" и блокът на бул. "Васил Левски" ще са първите от общо 70 блока, които предстои да бъдат санирани по Националната програма за енергийна ефективност. За 31 блока вече има сключени договори със строителите, а останалите 39 ще имат договори до края на месеца.

Делян Добрев заяви, че правителството на Бойко Борисов е показало, че работи в интерес на хората. По думите му, най-добрият пример за това е реализирането на Програмата за безвъзмездно саниране на многофамилни жилищни сгради.

„Премиерът Бойко Борисов даде гаранция, че кабинетът ще осигурява по 1 милиард лева всяка година за саниране. Така още 130 хасковски блока, които са подали документи за участие в Програмата, ще бъдат обновени догодина. Затова е важно българското правителство да остане стабилно, защото никой не може да гарантира, че друга политическа партия освен ГЕРБ ще продължи да санира безплатно жилищата на хората“, категоричен бе Добрев.

По време на събранието областният координатор на ГЕРБ подчерта пред хасковлии, че само за няколко месеца от началото на мандата си кметът на Хасково Добри Беливанов и неговият екип са наваксали закъснението по Националната програма за енергийна ефективност. “Днес всички сме горди, че Хасково вече е в първата тройка на градовете с подадени заявления за саниране“, обясни Делян Добрев.

Заместник-кметовете на Хасково поеха ангажимент пред хората за обновяване на околоблоковите пространства след санирането на блоковете.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7589 |20.06.2022 Политологът Тончо Краевски: Провал на ПП ще върне електорат на ”Демократична България” . 1| 2812 |05.10.2021 Красен Станчев: Ще има политически последици за партии от ”Досиетата Пандора” . 0| 7458 |08.11.2016 Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева ще се срещне със служители на предприятие в София . 0| 7688 |08.11.2016 Владимир Тошев, ГЕРБ - Видин: Не можем да позволим езика на омразата да бъде водещ там, където трябва да говорим за политики

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads