Петък, 20 Октомври 2017, 22:41
Frognews
0| 2523 |19.10.2016

Ева Паунова и нидерландската принцеса Лаурентин откриха изложението „ПоколениеКод“ в Европейския парламент

.
Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) и нидерландската принцеса Лаурентин ван Оранйе откриха официално интерактивното изложение „ПоколениеКод: роден в билбиотеката“ на 18 октомври 2016 г. в Европейскияпарламент. „Създаване на стартиращ бизнес, подобряване на дигиталните умения, намиране на нови възможности – това са само част от функциите, които съвременните библиотеки трябва да изпълняват. Щастлива съм да съм домакин на изложението, което показва как библиотеките могат да използват новите технологии, за да се превърнат в центрове на знанието и умениятана 21-и век“, заяви българският евродепутат.

“Имам удоволствието да си сътруднича с принцеса Лаурентин по няколко проекта - програмата Публични Библиотеки 2020 и инициативата  „Чети с мен” под патронажа на президента на България Росен Плевнелиев.

 

Днес обсъдихме стартиране на нови общи инициативи, свързани с образованието, и Принцеса Лаурентин предложи някои от тях да започнат пилотно в България“, допълни Паунова.

 

Ева Паунова е домакин на тридневното изложение заедно с евродепутатите Михал Бони (ЕНП, Полша), Шон Кели (ЕНП, Ирландия), Антанас Гуога (ЕНП, Литва) и Катрин Стайлър (С&Д, Великобритания). Организатор е фондация „Четене и писане“ (Reading&Writing Foundation), чийто председател и основател е принцеса Лаурентин. Мисията на фондацията е да подобри грамотността и уменията на населението в Нидерландия и Европа. По време на откриването Ева Паунова и принцеса Лаурентин разгледаха интераткивните инсталации, включващи 3D принтиране, виртуалнареалност, работика и холограмнастена. Европейският комисар по образованието, културата, младежта и спорта ТиборНаврачич също се включи в церемонията по откриването, а средгоститебеше и председателят на Българскатабиблиотечно-информационна асоциация Снежанка Янева.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева ще се срещне със служители на предприятие в София 0| 6233 |08.11.2016 . Владимир Тошев, ГЕРБ - Видин: Не можем да позволим езика на омразата да бъде водещ там, където трябва да говорим за политики 0| 6336 |08.11.2016 . Ген. Радев: Цачева се опитва да превърне личната си загуба в национална трагедия 10| 10716 |07.11.2016 . Ген. Радев: В безсилието си опонентите ми търгуват със страха 0| 6311 |07.11.2016

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах