Реклама / Ads
1| 3209 |15.10.2016 Президентски избори 2016

Корнелия Нинова: Търговските вериги да купуват от производителите, които са в региона на обектите им

.
„Внасяме закон за храните, в който предлагаме големите търговски вериги задължително процент от това, което продават, да е българско, от български производители. При това да бъде задължително закупено от региона, където се намира търговската верига.”
 

Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на Националния фестивал на ореха, който се провежда днес в с. Горно Дряново и етнографска експозиция на автентични носии. Нинова бе поканена от организаторите на традиционния вече фестивал. По думите й така ще се стимулират местните производители, да има работа и хората да не напускат малките населени места. Нинова бе категорична, че политиците и държавата трябва да положат много големи усилия да запазят родното производство. Тя предупреди и за заплахата от споразумението с Канада. "То предвижда огромни квоти за внос от Канада на мляко, месо, на различни стоки, което на практика ще убие родното производство. Ние ще се противопоставим на това", каза още лидерът на БСП. По думите й споразумението е включено в дневния ред на парламента. "Борисов каза, че това е едно прекрасно споразумение, защото ще ни паднат визите за Канада, но срещу това ние тотално ще си убием икономиката и земеделието", добави председателят на левицата. Според нея има и други мерки, с които да се защити българското производство, а именно отпадането на санкциите срещу Русия.

 

Нинова коментира и казаното от Цветан Цветанов, че управляващите изпитват трудност да съберат 121 депутати от управляващото мнозинство в парламента. "Като не можете да съберете мнозинство, да отиваме на избори", заяви тя.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3469 |15.10.2016 Нинова: Ген. Радев и Илияна Йотова ще се противопоставят на предателството, на което сме подложени . 1| 3274 |14.10.2016 Нинова: Управляващите толкова са притеснени от изборите, че дори спряха работата на парламента . 0| 3262 |14.10.2016 Нинова: Обединението е възможно само, когато името е България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads