Събота, 21 Октомври 2017, 22:45
Frognews
0| 2546 |27.10.2016

Цачева пред учители в Свиленград: Ще настоявам за продължаване на реформата в образованието

.
По Конституция президентът олицетворява единството на нацията. С посещението си на над 200 населени места в страната, ние целим да стигнем до най-голям брой български граждани. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на среща с граждани и учители в Свиленград.

Тя припомни направеното от правителството на Бойко Борисов в интерес на всички хора в страната – санираните сгради, отпуснатите коледни добавки за над милион и двеста хиляди български пенсионери и обновената инфраструктура във всички населени места.

 

Цачева подчерта, че образованието е приоритет за българското правителство и догодина ще бъдат отпуснати 223 милиона лева допълнително за сектора. „Нямаме интерес да блокираме развитието на държавата. За да запазим стабилността, която има България в момента, трябва да гласуваме активно на 6-ти ноември“, каза Цецка Цачева.

 

Кандидатът на ГЕРБ за президент сподели, че е от учителско семейство и добре разбира проблемите в образователната система. „За мен е приоритет продължаването на реформата в образованието. Образованието трябва да си сътрудничи с нуждите на бизнеса от квалифицирани кадри. Децата ни трябва да бъдат насърчавани в своето професионално развитие и най-добрият начин за това е да излизат от учебните заведения не само със знания, но и с умения. Като президент аз ще работя за образована и просперираща нация“, обясни Цецка Цачева.

Според Цачева България трябва да остане фактор на сигурност и стабилност в страната и в чужбина. „За да се случи това, имаме нужда от подкрепата ви, имаме нужда да бъдем обединени и да защитим пътя на развитие, по който България е поела“, заяви още тя.

 

Цецка Цачева подчерта, че нито една държава не може да се справи сама с предизвикателствата, които има в световен мащаб. „Европейската и евроатлантическата ориентация на страната ни е без алтернатива. България не е сама в борбата си с мигрантската криза.  Европа оценява усилията на българските институции за гарантирането на сигурността на всички европейски граждани. Не трябва да се допуска политическа дестабилизация, за да удържим бежанския натиск“, каза Цачева.

 

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ  и зам.-председател на партията Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ не провокира омраза и разделение сред обществото, както правят политическите опоненти на партията. „Чрез диалог с гражданите, ние търсим подкрепа, за да запазим стабилността на държавата.  Доказателство за работата на правителството на Бойко Борисов в интерес на българските граждани е фактът, че за догодина са предвидени 223 милиона повече за образование. Отпускат се над 7 милиона за нуждите на лечебни заведения в цялата страна. Премиерът Борисов пое ангажимент да бъдат отпуснати 1 милиард лева през 2017 година за продължаване на Националната програма за енергийна ефективност. Тези пари са събрани в бюджета, благодарение на доброто управление, което в момента има България“, обясни Цветанов.

 

По думите му, хората трябва да подкрепят тази партия, чийто реални политики се виждат от всички. „Българските граждани трябва да гласуват за силни личности, подкрепени от силни партии. Като президент Цецка Цачева ще постигне обединение по всички важни за страната теми. Пламен Манушев е достоен български офицер и патриот. Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев са най-добрата президентска двойка“, категоричен бе Цветан Цветанов.

 

Кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев призова за обединение в името на националните приоритети на страната. „Ако ни подкрепите с номер 17 в бюлетината, ние с Цецка Цачева няма да ви подведем. Няма да предадем България“, заяви вицеадмирал Манушев.

 

Областният координатор на ГЕРБ и народен представител Делян Добрев обясни пред присъстващите, че правителството на Бойко Борисов винаги е подкрепяло развитието на Свиленград. „Безвъзмездно се санират блокове, обновяват се улиците, има нови паркове и нова спортна зала в града“, каза Добрев. По думите му, президентската двойка на ГЕРБ е най-подготвената. „Цецка Цачева е изключително добре запозната със законодателството, защото е дългогодишен юрист и два мандата е била председател на парламента. Вицеадмирал Манушев е  човекът с най-много познания за сигурността и отбраната. Той е дал 40 години от живота си в българската армия. Гарантирам ви, че те са единственият правилен избор за президент и вицепрезидент на България“, посочи още Делян Добрев.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева ще се срещне със служители на предприятие в София 0| 6233 |08.11.2016 . Владимир Тошев, ГЕРБ - Видин: Не можем да позволим езика на омразата да бъде водещ там, където трябва да говорим за политики 0| 6338 |08.11.2016 . Ген. Радев: Цачева се опитва да превърне личната си загуба в национална трагедия 10| 10719 |07.11.2016 . Ген. Радев: В безсилието си опонентите ми търгуват със страха 0| 6311 |07.11.2016

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах