Понеделник, 23 Октомври 2017, 07:25
Frognews
0| 2638 |29.10.2016

Цецка Цачева в Златоград: Ще настоявам за довършването на реформата в образованието и в съдебната система

.
От срещите, които провеждаме в цялата страна, стигам до извода, че представители на активните граждани и на бизнеса имат едни и същи искания. Хората признават направеното до момента в законодателен план – добрите финансови предпоставки за развитието на бизнес в страната, данъчните ставки.

 Това бе постигнато още по време на първото правителство на Бойко Борисов. Признават, че времената днес са много по-спокойни за развитие на бизнес. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент на България Цецка Цачева пред жители на Златоград. „Тревогите на гражданите са в няколко посоки – те искат равен старт, всички да бъдат коректни, да спазват законите, да се внасят осигуровки и данъци, да се изплащат редовно възнаграждения на работниците. Това е предизвикателство за държавата, но и тук има признание, че се полагат много усилия от страна на правителството на Бойко Борисов и че има политическа воля за преодоляване на корупционните практики и сивата икономика. Има изцяло нов Закон за обществените поръчки, за да могат публичните средства да се разпределят по прозрачен начин за тези, които кандидатстват за тях“, обясни тя.

Цачева сподели като голямо свое притеснение безработицата сред младежите, която се дължи на липса на образование или достатъчна квалификация. „Работодателите казват, че няма квалифицирана работна ръка. Това е особено голям проблем за Северозападна и Североизточна България. Трябва да се довърши реформата в образователната реформа, да насърчаваме дуалното образование, което представлява обучение чрез труд. Младите хора трябва да имат конкретни умения, затова е важна връзката между образованието и бизнеса“, подчерта кандидатът на ГЕРБ за президент.

Според Цецка Цачева продължаването на съдебната реформа е важно за бизнеса и инвестициите. „Успяхме да променим Конституцията с много такт и търпение.   Имаме още какво да направим, затова е необходимо стабилността, която имаме в момента, да бъде продължена“, каза още тя.

Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев бе категоричен, че България трябва да запази европейското си развитие. „Опонентите ни се опитват да дестабилизират страната. Едно говорят, друго правят. Тази негативна енергия, с която ни облъчват ежедневно, води до демотивация на народа. Ние нищо лошо не сме казали за никого, опитваме се да възродим единството на нацията. Държавата работи и това е видимо във всички населени места. Казват, че сме нямали армия - имаме армия от 32 000 души. Трябва да я модернизираме, за да бъде равностойна на съюзниците ни в НАТО“, обясни вицеадмирал Манушев.

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева ще се срещне със служители на предприятие в София 0| 6237 |08.11.2016 . Владимир Тошев, ГЕРБ - Видин: Не можем да позволим езика на омразата да бъде водещ там, където трябва да говорим за политики 0| 6339 |08.11.2016 . Ген. Радев: Цачева се опитва да превърне личната си загуба в национална трагедия 10| 10719 |07.11.2016 . Ген. Радев: В безсилието си опонентите ми търгуват със страха 0| 6311 |07.11.2016

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах