Събота, 21 Октомври 2017, 22:47
Frognews
0| 2464 |23.10.2016

Вицеадмирал Манушев, Цветан Цветанов и Мария Габриел посетиха новоизграденото пристанище в Поморие

.
Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев, председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел в област Бургас посетиха новоизграденото пристанище в Поморие.
„Преди една година, когато бяхме тук, все още вървяха строителните дейности, за да се финализира този прекрасен обект за 10 млн. лева. Това са пари, които бяха отделени по ОП „Рибарство от европейските фондове“, каза Цветан Цветанов. По думите му, това още веднъж показва силният глас, който има в Европа сегашното правителство с министър-председател Бойко Борисов. „Завършеният проект е резултат от градено доверие, това е капацитет, който е изграден от местната администрация, кмета и всички институции, които имаха пряко отношение по финализирането му“, обясни зам.-председателят на ГЕРБ.

Кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев получи рул като символичен подарък, с пожелание да води политиката на страната в правилната посока. Той благодари на присъстващите и добави, че се радва да види много от хората, с които е служил във флота. Според него  Цецка Цачева е правилният избор за президент на България. „На тези избори е поставена на карта нашата ориентация. Трябва да държим твърдо този курс на европейско развитие, защото това е вярната посока за България“, заяви вицеадмирал Манушев.
Евродепутатът и зам.-председател на групата на ЕНП в Европейския парламент Мария Габриел призова хората да подходят активно към изборите на 6-ти ноември. „Важно е да покажем България като стабилна и сигурна страна. Това е моят призив и точно затова трябва да гласуваме за Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев. Дори само с професиите си те въплъщават върховенството на закона и сигурността. Това са нашите европейски и български ценности. Те ще гарантират, че ще продължим да бъдем доверен партньор на Европейския съюз“, обясни Мария Габриел.

Кметът на Община Поморие Иван Алексиев показа на гостите модерното рибарско пристанище на града. Той подчерта, че една от най-съществените дейности при изграждането му беше укрепването на бреговата ивица и строителството на предпазен вълнолом, който служи за защита на подходния канал при входа на акваторията. Рибното пристанище се простира на площ от 41 309 кв. м. и има капацитет от общо 120 стоянки за кораби и лодки, рибна борса, сграда за административно обслужване и ремонтни работилници. В края на юли модерното съоръжение бе прието без забележки от Държавната приемателна комисия и получи удостоверение за годност за 35 години. Заради непосредствената близост до градския център проектното решение даде възможност за хармонично вписване на пристанищната територия в централната градска част. Районът бе благоустроен и озеленен, което придаде завършен вид на крайбрежната алея „Яворов”. Така през рекордния туристически сезон бе предоставена допълнителна площ за търговски обекти.
Иван Алексиев връчи на Цветан Цветанов свидетелство за дарение с благодарности от името на „Фондация Поморие” заради направеното от ПП ГЕРБ дарение за изграждане на бронзова статуя на патронния светец на града св. Георги Победоносец.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева ще се срещне със служители на предприятие в София 0| 6233 |08.11.2016 . Владимир Тошев, ГЕРБ - Видин: Не можем да позволим езика на омразата да бъде водещ там, където трябва да говорим за политики 0| 6338 |08.11.2016 . Ген. Радев: Цачева се опитва да превърне личната си загуба в национална трагедия 10| 10719 |07.11.2016 . Ген. Радев: В безсилието си опонентите ми търгуват със страха 0| 6311 |07.11.2016

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах