Реклама / Ads
0| 3238 |29.10.2016 Президентски избори 2016

Заместник-министър Георги Костов се срещна със земеделци в Хаджидимово по покана на депутатите Даниела Савеклиева и Георги Андонов

.
Заместник-министърът на земеделието и храните Георги Костов се срещна в Хаджидимово със земеделци от региона. Срещата бе организирана по покана на народните представители от ГЕРБ Даниела Савеклиева и Георги Андонов.
 
„Сектор „Земеделие” е приоритет за правителството и се полагат усилия за подпомагане на всички отрасли”, каза Георги Костов. Той подчерта , че благодарение на правителството на Бойко Борисов се  е върнало доверието на Брюксел в нашата държава. „Това даде възможност да се отворят европейските фондове във всички сектори. Заварихме в лошо състояние Програмата за развитие на селските райони, но доверието на Европейската комисия в държавата и в екипа на земеделското министерство даде възможност тя отново да заработи”, каза още заместник-министър Костов. Според него, въведените мерки във всички сектори вече дават резултат. „ ъпреки кризата животновъдите се увеличават, помощите за тях нараснаха с 60 %. Дадохме възможност за допълнителни пасища от Горския фонд”, каза още Георги Костов.

Земеделците от региона поставиха редица въпроси, свързани с възможностите за финансиране на сектора, както и за финансовото спомагане за подобряване на напоителни системи, помпени станции, проекти свързани с хидромелиорациите.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3533 |29.10.2016 Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев се срещнаха с над 200 жени от Златоград . 0| 3569 |27.10.2016 Депутатът от ГЕРБ Ирена Соколова се срещна с представители на хората с увреждания . 1| 3661 |27.10.2016 Ген. Румен Радев и Илияна Йотова ще се срещнат с граждани в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads