Реклама / Ads
2| 6584 |01.08.2020 СВЯТ

17-годишен стои зад една от най-мащабните хакерски атаки в Туитър.

.
17-годишен стои зад една от най-мащабните хакерски атаки в Туитър. Момчето е ръководило операция, при която чрез профилите на знаменитости, сред които Барак Обама, Кание Уест и Бил Гейтс, бяха откраднати стотици хиляди долари. Младият хакер е работил заедно с още двама - на 19 и 22 години.
 

е са задържани и са им повдигнати над 30 обвинения.

Греъм Айвън Кларк е на 17 години, но въпреки крехката си възраст, успя да присвои над 130 хиляди долара само за ден. И успя да хакне профилите на популярни личности, сред които Бил Гейтс, Барак Обама, Джо Байдън, Кание Уест, Ким Кардашиян, Илън Мъск, уточни БНТ.

 

Младежът е работил заедно с още двама - на 19 и 22 години. Един от тях - служител на Туитър, който му съдействал с хакването на профилите, а другият - компютърен специалист от Великобритания.

 

Андрю Уорън, прокурор: Кларк, който е мозъка на тази операция, живее тук - в Тампа, Флорида. Тези престъпления са станали под носа ни. Ще го съдим тук, където законът ни позволява да заведем дело, в което да го обвиним като пълнолетен. Защото на финансова измама в такъв мащаб и с такава зрелищност, не може да се гледа като на леко престъпление.


В средата на юли от Туитър признаха, че са обект на мащабна хакерска атака. От името на засегнатите звезди, политици и бизнесмени, бяха публикувани съобщения с обещание, че всеки, който си закупи биткойн от определено място, ще получи веднага удвоена сума.

 

Разбира се, това се оказа измама, която сред мащабно разследване с участието на ФБР и министерството на правосъдието, стигна до тримата млади извършители. Те ще отговарят пред съда по общо 30 обвинения, сред които измама, кражба, присвояване на пари в особено големи размери. Първото дело ще се гледа по-късно днес.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 9026 |04.05.2020 СЗО официално разби една от най-големите лъжи: Излекувани от COVID-19 не се заразяват повторно . 0| 3949 |24.03.2020 Извънредна среща на лидерите на Г20 заради COVID-19 . 2| 4592 |13.12.2019 Процедурата по импийчмънт на Доналд Тръмп мина още една крачка напред . 5| 4314 |18.07.2019 Борисов настоял самолетите Ф-16 да се платят веднага

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads