Реклама / Ads
2| 4830 |13.05.2022 СВЯТ

Der Spiegel: Г-7 планира финансова подкрепа от 30 милиарда евро за Украйна

.
Източник: БГНЕС
Финансовите министри на страните от Г-7 планират даването на финансова подкрепа за Украйна в размер на почти 30 милиарда евро. Те ще се срещнат следващата седмица в Петерсберг близо до Бон и ще обсъдят предложението. Това съобщава германското издание Der Spiegel, позовавайки се на източници, участващи в преговорите.
 

Според тях Украйна е определила количествено тази финансова нужда преди края на годината. Отбелязва се, че около пет милиарда евро се харчат месечно, по-специално за плащания на държавни служители или пенсионери, които Украйна все още не може да заплати сама.

 

Помощта ще бъде предоставена под формата на заеми и безвъзмездни средства, което ще означава, че Киев няма да трябва да връща цялата сума. Сумата от 30 милиарда евро предвижда военните действия да приключат до една година.

 

Обикновено размерът на помощта, която Г-7 отпуска, се разделя между тези страни според тяхното ниво на икономическо развитие. По-специално Германия се нарежда на трето място сред страните от Г-7.

 

Въпреки това, отбелязва Spiegel, не всички държави подкрепят този проект. По-специално, една европейска страна все още не е дала съгласието си да участва в програмата. Текат и дискусии дали Украйна наистина трябва да получи пари като "подарък".

 

Припомняме, че Г7 включва Германия, САЩ, Великобритания, Япония, Франция, Италия и Канада.

 

Spiegel добавя, че Обединеното кралство и САЩ са по-силни. По-специално те предлагат да се конфискуват големи количества активи на руски олигарси и да се използват за финансиране на помощта за Украйна. Ето защо все още не е ясно дали страните от Г-7 ще могат да приемат този пакет от финансова подкрепа за Украйна следващата седмица, заключава германското издание. И добавя, че е възможно държавните и правителствените ръководители да постигнат споразумение едва на срещата на върха през юни.

 

Превод и редакция: Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3435 |09.02.2022 Борис Джонсън планира край на всички COVID рестрикции до края на февруари . 0| 3317 |08.12.2021 Задържаха двама мъже, планирали терористични актове за Коледа във Франция . 0| 3169 |30.08.2021 Заради COVID-19: ЕС планира ограничения за пристигащи от САЩ . 0| 3427 |03.07.2021 Венецуелският президент обвини САЩ, че планират убийството му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads