Реклама / Ads
5| 4514 |18.02.2023 СВЯТ

ISW: Лукашенко прави отстъпки с оръжие за Путин, за да не пипа армията

.
Беларус
Кремъл вероятно ще включи елементи от отбранителната промишлена база на Беларус като част от по-големите планове да превъоръжи руската армия, за да поддържа продължителна война срещу Украйна. Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви по време на среща с руския президент Владимир Путин в Москва на 17 февруари, че аерокосмическата индустрия на Беларус е готова да произвежда щурмови самолети Су-25 за руската армия с подкрепата на руски технологични трансфери.
 

Това се посочва в дневния анализ за ситуацията в Украйна на Института за изследване на войната (ISW).


Лукашенко също така заяви, че беларуският държавен Мински автомобилен завод е започнал да произвежда компоненти за поддръжка на руските продукти КАМАЗ (руски производител на тежкотоварни камиони) и изрази готовност да помогне на Русия да произвежда електронни компоненти, за да замени изгубения западен внос.


Лукашенко освен това заяви, че Беларус изпълнява 100 процента от споразумения за сътрудничество в областта на отбраната и сигурността, които Беларус и Русия са договорили "преди три месеца". Какви са споразуменията не става ясно.


Допълнителните Су-25 и части от камиони вероятно не са критичен материал за успеха на дългосрочните военни усилия на Русия. Кремъл може да командва беларуски фабрики и да ги преоборудва, за да произвеждат критични материали, от които руската армия се нуждае, независимо от изявленията на Лукашенко. Руснаците може също така да се стремят да пренасочат руските фабрики, които в момента участват или са оборудвани за производството на Су-25 и камиони, за да произвеждат по-спешно необходими материали. ISW по-рано предположи, че руските сили са започнали да използват беларуски тренировъчни полигони и треньори, за да обучават мобилизирани руснаци, за да компенсират влошения капацитет за обучение на Русия, пише още News.bg.


Лукашенко потвърди, че Беларус е изпълнила повече програми за интеграция на съюзната държава - отбелязвайки напредък в постоянната кампания на Кремъл за натиск за формализиране на руско-беларуската съюзна държава в продължение на десетилетия. Лукашенко заяви на 17 февруари, че Русия и Беларус са изпълнили 80 процента от 28-те програми на съюзната държава, включително програми за митниците и данъците - значително постижение в кампанията на Кремъл за формализиране на съюзната държава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 15906 |19.12.2022 От Беларус Путин прави важно съобщение . 4| 9548 |10.11.2022 Екипът на Навални с разследване: Как ген. Суровикин прави пари от войната с приятел на Путин . 4| 4376 |10.10.2022 Полша прави екстрена проверка на бомбоубежищата . 0| 3044 |02.09.2022 Чешкото правителство оцеля след вот на недоверие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads