Реклама / Ads
16| 2161 |13.09.2024 НОВИНИ

Путин предупреди: Западът с оръжия за Киев ще означава война на НАТО с Русия

.
Източник: БГНЕС
Руският президент Владимир Путин предупреди, че ако Западът позволи на Киев да използва оръжия с по-голям обсег за удари по руски цели, това ще означава, че НАТО се включва във войната с Русия, съобщава АФП.
 

 „Това би променило значително самия характер на конфликта и би означавало, че страните от НАТО са във война с Русия. Ако това стане, Русия ще вземе съответните решения въз основа на новите заплахи“, заяви Путин.

 

Тези коментари идват на фона на очакванията, че САЩ и Великобритания ще разрешат на Украйна да използва ракети ATACMS и Storm Shadow за удари дълбоко в територията на Русия. Президентът на Украйна Володимир Зеленски се бори за подобно разрешение от месеци, а новините от западните медии предполагаят, че такова разрешение може да бъде дадено по време на предстоящата среща между Джо Байдън и Кийр Стармър в петък.

 

„Ако това решение бъде взето, то ще означава пряко участие на страните от НАТО, САЩ и европейските страни, в конфликта в Украйна. Това значително ще промени самата същност на конфликта“, добави Путин.

 

Това изявление е част от поредицата заплахи на руския президент срещу Запада, че предоставянето на оръжия означава директно въвличане във войната. Досега Путин е заплашвал с удари по западни обекти и снабдяване на врагове на Запада с руски оръжия, но тези заплахи не са довели до конкретни действия.

 

В същото време Москва активно използва оръжия от Иран и Северна Корея срещу Украйна, докато Вашингтон обвинява Китай в предоставяне на стоки с двойно предназначение за направата на оръжия, използвани на фронта в Украйна, съобщава Свободна Европа.

 

Западът, макар и да предоставя военна, логистична и хуманитарна помощ на Украйна, не участва пряко във войната, а войници от НАТО не се сражават срещу Русия. В началото на войната Западът отказваше да предостави танкове и самолети на Киев, но по-късно преразгледа решението си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2142 |13.09.2024 Мъск отново скандализира обществеността, нарече правителството на Австралия "фашисти" . 0| 1943 |13.09.2024 Глобалните фондови пазари се покачват с оптимизъм за намаляване на лихвите . 0| 2879 |13.09.2024 Откриха препарирани защитени животни в имота на Светослав Илчoвски? . 1| 2137 |13.09.2024 Полският външен министър е в Украйна, призова НАТО и демократичния свят да ускорят доставките на оръжие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads