Реклама / Ads
1| 4392 |18.07.2016 СВЯТ

Руски управляващи покривали спортистите с допинг

.
Руски управляващи прикривали спортистите, които взимали допинг преди Олимпийските игри в Сочи. Това става ясно от доклад на независима комисия към Световната антидопингова агенция (УАДА), съобщава Ройтерс.
 

Докладът на независимата комисия, водена от канадския професор по право и спорт адвокат Ричард Макларън, който разкри информацията на пресконференция в Торонто, показва, че лаборатория в Москва е покривала руски атлети по време на зимните игри през 2014 година.

 

Макларън, който беше член на независима комисия на УАДА, която през миналата година обяви, че руските лекоатлети са замесени в мащабна кампания за допинг и корупция, изтъкна, че руското спортно министерство е надзиравало манипулирането на аналитичните резултати на атлетите и смяната на проби.

 

Разкритията още повече ще задълбочат кризата около руските лекоатлети, които вече получиха забрана за участие на Олимпийските игри в Бразилия от 5 до 21 август.

 

Докладът взема под внимание и обвиненията на бившия ръководител на антидопинговата лаборатория в Москва Григорий Родченков, който преди два месеца заяви пред „Ню Йорк таймс”, че десетки руснаци са вземали допинг в Сочи с одобрението на спортните власти. Системата на подмяна на проби е започнала след 2010 година, като в нея са замесени различни спортисти.

 

Руският заместник-министър на спорта е наредил събирането на проби чиста урина. Според автора на доклада „немислимо” е спортният министър Виталий Мутко да не е знаел какво се случва.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4843 |03.07.2016 Руски самолет се разби в Сибир, загинаха 10 души . 0| 4950 |02.07.2016 Руски боен кораб се приближи до американски крайцер в Средиземно море . 9| 4462 |16.06.2016 Руски генерал: Столтенберг всява паника с внезапните учения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads