Реклама / Ads
3| 5326 |12.03.2011 СВЯТ

Сейф ал Ислам заплаши Италия

.
Сейф ал Ислам
Сейф ал Ислам днес изрази недоволство от отношението на Италия към ситуацията в Либия и заплаши Рим с икономически репресии, ако европейската страна „предаде” либийския режим, предаде АФП.
 

Ние сме потресени и дори разгневени от вашата позиция, защото вие сте първият партньор на Либия в света, заявява Сейф ал Ислам за италианските всекидневници "Кориере дела сера" и "Република". (Силвио) Берлускони е наш приятел. Ние сме съседи, приятели. Можехме да очакваме това (предателство) от Франция, Великобритания, Швеция, но от Италия ? - казва той. Второто от осемте деца на Кадафи изтъква, че китайците, индийците, руснаците, Южна Африка поддържат либийския режим. Той препоръчва на Италия да внимава, защото "ако предадеш партньора си, как мислиш, че той ще реагира? - пита той. По думите му посланието към Италия е много просто: либийският народ е единен и скоро ще удържи победа срещу терористите. След това ще уредим сметките си с всички. Много ще е лесно да заменим Италия с Китай или с Русия, предупреждава той.

По адрес на Италия синът на Кадафи заявява: Знаете какво ще стане ако милициите установят контрол в страната. Вие ще сте първите жертви, вас ще ви залеят хиляди нелегални имигранти, терористите ще тръгнат от плажовете на Триполи към Лампедуза и Сицилия. Това ще е кошмар за Италия, събудете се!, добавя Сейф ал Ислам и отправя ново предупреждение към премиера Берлускони: Либия е фронтова линия за Италия. Каквото става днес тук, ще определи какво ще стане утре у вас.

Италия, бивша колониална сила в Либия, най-напред се поколеба да изостави Муамар Кадари, но след това се присъедини към международната общност, опитвайки се обаче да не застрашава привилегированите си връзки със страната

Относно изхода от кризата в Либия, Сейф ал Ислам изрази увереност в победата на правителствените войски, като посочи, че те са си върнали контрола над 90% от страната. Синът на Кадафи обеща „война до края” и отхвърли възможността за споразумение с опозицията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 12624 |09.03.2011 15 хил. € на ромско семейство, ако напусне Италия . 0| 4901 |02.03.2011 И Сейф ал Ислам преписал дисертация? . 0| 5437 |25.02.2011 Сейф ал Ислам - на страната на опозицията? . 1| 5423 |21.02.2011 ЕС помага на Италия да се справи с имигрантите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads