3|
7942
|12.02.2012
БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ
България посреща Трифон Зарезан с Карнобатска гроздова С КАРНОБАТСКА МУСКАТОВА

Навръх Трифон Зарезан милиони нашенци ще вдигнат наздравица с Карнобатска мускатова от собствени лозя.
Броени дни преди празника, търговци и ресторантьори издадоха, че това е най-обичаната и продавана ракия на родния пазар. А големите вериги вече трескаво зареждат щандовете с Карнобатска мускатова, за да отговорят на огромния потребителски интерес.
Едни от най-известните родни енолози разказаха, че не случайно пивката ракия от Карнобатския край е фаворит на българите. Тя е направена от най-узрялото и ароматно грозде на сорта Мускат отонел. Притежава богат вкус, с деликатни ванилови тонове. Отличава се с изискан мускатов послевкус и елегантен финал. Карнобатска мускатова е отлежавала 12 месеца в дъбови бъчви, които й придават нежен, сламено-жълт цвят и ненатрапващ се аромат на дървесина.
„Отличното качество на гроздето е разковничето за великолепния вкус на Карнобатска мускатова“, издава главният агроном Душан Няголов. „Спазваме стриктно хилядолетните традиции, които сме наследили от предците си, а собствените лозя ни позволяват целогодишно да се грижим за състоянието им и сами да контролираме качеството на гроздето. Без значение какви ще са капризите на природата, ние гарантираме, че потребителите винаги ще получават един и същ великолепен вкус на ракията, година след година“.
Както си му е редът, от „Винпром Карнобат“ и тази година ще зарежат 20-те си хиляди дка собствени лозята на 14 февруари. Това е денят, в който хилядолетия наред истинските лозари и винари отдават почит на Свети Трифон. Работливите стопани имат заслужен повод за празнуване. Великолепната реколта, която дочакаха, се превърна във висококачествени вина и ракии. Специално за Карнобатска мускатова, „Винпром Карнобат“ е отделил седем великолепни масива, измежду 20-те хиляди дка собствени лозя, в землищата на селата Венец, Лозенец, Деветак и Огнен. Терените са засадени с най-добрите клонове на сорта Мускат Отонел. Тероарът на тези местности създава отлични предпоставки за хармоничното развитие на гроздето. Мекият климат и близостта до морето го обогатяват с интересни вкусове и аромати, които правят ракията толкова пивка и ароматна. А грижата, любовта и майсторлъка на агрономите и технолозите на „Винпром Карнобат“, превръщат Карнобатска мускатова в най-обичаната и продавана ракия на българския пазар.
Едни от най-известните родни енолози разказаха, че не случайно пивката ракия от Карнобатския край е фаворит на българите. Тя е направена от най-узрялото и ароматно грозде на сорта Мускат отонел. Притежава богат вкус, с деликатни ванилови тонове. Отличава се с изискан мускатов послевкус и елегантен финал. Карнобатска мускатова е отлежавала 12 месеца в дъбови бъчви, които й придават нежен, сламено-жълт цвят и ненатрапващ се аромат на дървесина.
„Отличното качество на гроздето е разковничето за великолепния вкус на Карнобатска мускатова“, издава главният агроном Душан Няголов. „Спазваме стриктно хилядолетните традиции, които сме наследили от предците си, а собствените лозя ни позволяват целогодишно да се грижим за състоянието им и сами да контролираме качеството на гроздето. Без значение какви ще са капризите на природата, ние гарантираме, че потребителите винаги ще получават един и същ великолепен вкус на ракията, година след година“.
Както си му е редът, от „Винпром Карнобат“ и тази година ще зарежат 20-те си хиляди дка собствени лозята на 14 февруари. Това е денят, в който хилядолетия наред истинските лозари и винари отдават почит на Свети Трифон. Работливите стопани имат заслужен повод за празнуване. Великолепната реколта, която дочакаха, се превърна във висококачествени вина и ракии. Специално за Карнобатска мускатова, „Винпром Карнобат“ е отделил седем великолепни масива, измежду 20-те хиляди дка собствени лозя, в землищата на селата Венец, Лозенец, Деветак и Огнен. Терените са засадени с най-добрите клонове на сорта Мускат Отонел. Тероарът на тези местности създава отлични предпоставки за хармоничното развитие на гроздето. Мекият климат и близостта до морето го обогатяват с интересни вкусове и аромати, които правят ракията толкова пивка и ароматна. А грижата, любовта и майсторлъка на агрономите и технолозите на „Винпром Карнобат“, превръщат Карнобатска мускатова в най-обичаната и продавана ракия на българския пазар.
Моля, подкрепете ни.






Реклама / Ads
КОМЕНТАРИ
Реклама / Ads