Реклама / Ads
0| 4915 |06.12.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Миков: Влиянието на едрия бизнес личи в предложенията за промени в Конституцията

.
Михаил Миков
„Когато една партия функционира в демократични и честни условия като БСП, е трудно на всички членове, не само на председателя. Отлив обаче има не само от БСП, но и от участието в политическия живот като цяло“. Това каза председателят на НС на БСП Михаил Миков
 
Той бе категоричен, че БСП, опитвайки се да запази идейното начало, трудно се състезава с технологиите. Миков добави, че някои партии, които имаха власт са изчезнали от политическата сцена, а БСП остана, каза още той по Канал-3.

„ГЕРБ също ще мине по пътя на изчезването както СДС и НДСВ, защото при тях идеите липсват и това е въпрос на време“, категоричен бе той. Председателят на БСП добави, че когато една партия няма идея и се събира само, за да консумира власт, тя е обречена. Според него в партията трябва да се направят промени, свързани с младите хора, но едва ли това ще стане на този конгрес. Лидерът на БСП заяви, че на последното заседание на 48-я Конгрес е поискал да се отвори уставът, за привличане на млади хора, но това не е било прието. "Аз ще реша дали ще се кандидатирам за председател, чак когато видя оценката на хората от страната в предконгресната кампания", заяви лидерът на БСП на въпрос дали ще се бори за нов председателски мандат.

Правителството не води България по европейски път

Миков бе категоричен, че правителството не води България по европейски път. „Не се развиваме европейски и като икономически подход и пример за това е Бюджет 2016. Давам го като пример, защото цяла Европа преразпределя през бюджета средно 50% от БВП, а България все още се държи на 37-38%“, обясни той. Михаил Миков бе категоричен, че на страната е нужен нов курс в икономиката, който да задържи хората тук. По думите му този нов курс може да се започне и с приемането на прогресивното подоходно облагане, което няма алтернатива и дори дясното управление трябва да го проумее, защото "в Европа има много страни, управлявани от десницата и те имат прогресивно облагане. „Има много сектори, които буксуват, част от тях са социалната политика, здравеопазването, МВР - сектори, от които зависи много и те все повече падат на раменете на премиера“ обясни лидерът на социалистите. По думите му персоналната отговорност няма да реши проблемите, ако кабинетът не смени политиките. Михаил Миков бе категоричен, че ако Борисов ще сменя министри, то е най-добре новите да излязат не само с лицата си, но и с конкретни политики.

„Цяла година се мотаем с конституционната реформа и пропуснахме много важни неща и всичко това заради министъра“, категоричен бе председателят на БСП. Той заяви, че не може Конституцията да се поставя като панацея за промените в съдебната власт. „Ще обсъдим промените на заседание на ПГ, но всичко стана толкова различно от това, което в началото се представи, особено след "историческия компромис", че вече няма нищо общо с това, което се говореше на първо четене. На второ четене ще прегледаме подробно всичко текст по текст и ще кажем къде подкрепяме и къде не сме съгласни“, заяви Миков на въпрос, дали БСП ще гласува за конституционните промени в сряда.Той бе категоричен, че интерес за всички тези промени има едрият бизнес, който може да влияе на съдебната власт и това трябва да се каже ясно. „Обикновените хора,които чакат за правосъдие, не корумпират съдебната власт, а го правят тези с големите финансови ресурси.Едрият бизнес стои зад законодателството у нас“, категоричен бе Михаил Миков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5267 |22.11.2015 Миков: Бюджет 2016 очертава по-малко държава в икономиката, в сигурността, в социалните мерки . 0| 4854 |09.07.2015 Миков: Диференцирано ДДС от 5% върху детските храни е изключително необходимо . 14| 6026 |13.05.2015 Миков: Мост има, а път не!- 8 г. след първа копка на "Нова Европа" . 2| 5187 |16.11.2010 Миков: България ще загуби, ако отлага енергийните проекти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads