Реклама / Ads
4| 7821 |16.12.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Поредният рунд боклук - Бойко докарва хора до улицата

.
Разорен съди екскмета Борисов заради отхвърлен проект за преработвателен завод.
 

Съдбите на премиера Борисов и бизнесмена Калин Божков странно се преплитат покрай проектите за изграждането на завод за преработка на твърди битови отпадъци край София. Бизнесменът се жалва, че столична община е отхвърлила досега пет негови проекта, претендиращи за ефективност. Особено драстичен според Божков бил случаят с предложен от него проект за завод по тайванска технология, но отхвърлен от кмета Бойко Борисов, за сметка на немски проект, много по-нискоефективен и двойно по-скъп. Лично Барозу отказал пари от ЕК за него.

Тази седмица покрай наводненията хората кръстиха премиерската строителна гордост Южен „потоп”, и отново повдигнаха въпроса с боклука на столицата. Божков разказва пред „Торнадо”, че още по времето на предизборната кампания за кмет на столицата лично Цветелина Бориславова му уредила среща с Бойко Борисов. Разговорът за предлагания от Божков проект се провел на тенис- кортовете на „Левски”, а свидетел му бил сегашният вътрешен министър Цветан Цветанов. С днешна дата бизнесменът отново повдига завесата върху приетия по времето на Борисов проект по немска технология и изтъква неговите несъвършенства. Немската разработка предвиждала транспортирането и горенето на боклука в циментовите ни заводи, което освен че щяло да влоши качеството на продукцията им от окислителния процес, означавало и вреда за околната среда и работниците, както и разходи за закупуването на защитно облекло за тях. Ето защо зад избора на проекта, приет по времето на Борисов, Калин Божков подозира корупционна схема. Смята да докаже това в съда. Отделно води дела срещу прокуратурата ни. Преди месеци пък съдът в Страсбург уважи жалбата му относно чл. 76 т.3 от Закона за българските документи за самоличност, съгласно който Божков е възпрян да се яви като ищец по наказателно дело през 2003 г. в Берлин и изгубва милиони германски марки. С днешна дата Божков очаква да осъди България за над 8 млн лева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5283 |26.10.2010 Бойко решава ще има ли национализация . 6| 5459 |21.10.2010 Сините бойкотират вдигането на ДДС-то за туризма . 1| 6301 |29.04.2010 GSM-оператори бойкотират клиенти с "махленски номера" . 3| 5513 |20.03.2010 България е единствена, която не рециклира боклук

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads