Реклама / Ads
12| 11969 |28.02.2010 ГЛАСЪТ

Четвърти километър

.
Из делниците на един луд - 22 - 26 февруари
 
Тони Филипов, д-р

Понеделник, 22 февруари

Според проучване на МБМД близо 20% от българите от 30 до 34 г. имали проблеми със секса. Ужас! А при 40-годишните направо трагедия - всеки втори бил на 6 и половина.
Боже, хората къде отидоха, ние се борим с еректилна дисфункция на 40 г.! „Дейли Телеграф” съобщава, че в Лугано обучавали проститутките да работят с дефибрилатор. Защото из публичните домове било бъкано с пенсии, които мушкали по едно-две хапчета виагра и се отдавали на смешните движения. И ги трескал инфарктът…
Дай, Боже всекиму такава смърт…

А у нас на обратно. Областният на Сливен Кавръков дал задача на бюрата по преквалификация да престанат да произвеждат масажистки и да почнат да произвеждат багеристки и валякчийки, щото само за ЛОТ-3 на „Тракия” трябвали 4000 души.
При това положение и тая дисфункция ни е малко.
И нали сме пълни с предразсъдъци, та не търсим и медицинска помощ. Българинът е свикнал да мисли, че ако от жена не му стане, нема от какво… А понякога се оказва, че от жена не може, но от мъж може… Има и много други начини да се помогне. Например с музикотерапия. Специално за еректилна дисфункция препоръчвам Григ. Също и "Танц със саби" от Хачатурян...

Пенсиите, чета, че един байчо на 70 г. се оплаквал в Комисията по дискриминация, че от здравната каца не му отпускали виагра без пари. Пенсията се аргументирал, че "сексуалната активност е белег на личното достойнство". Да, бе! То и балтонът, и сьомгата са белег за достойнство, ама…
Не се занимавайте с глупости, ей! Само на чиновниците в ЕС дават виагра без пари. В сп. „Медскейп” четох, че терапията с допаминови агонисти, която се прилага при Паркинсон, причинява хиперсексуалност (по дестина пъти на ден)! Тия агонисти не би трябвало да могат да ви ги откажат! Та вижте там някак си се уредете с Паркинсон!


Вторник, 23 февруари

Според изследване на Алфа Рисърч известна дисфункция има и в доверието към гражданите (ГЕРБ). Паднало на 45,7%, което е с 13,3% по-ниско от август 2009.
Алфите коментират, че доверието към правителството и премиера все още оставало високо, защото нямало алтернатива.
Братя и сестри, ако това наистина е така, дали не е моментът вече да създадем политическа партия „Четвърти километър” (ППЧК)? Щото, докато се туткаме, ченгетата пак ще измислят алтернатива.
С ППЧК сме обречени на успех, да знаете!

За пари нема да се притеснявате. Ето днес пак получих мейл от една английска лотария, че съм награден с 500 хил. лири: "You have just been awarded of the sum of £500,000... Искаха само да им пратя трите имена и адреса. Пратих им. И едни от Нигерия ме дрънкат да ме награждават. Може и на тях да пиша…
Не съм единодушен единствено по програмата. Първо мислех да е революционна. Да крадем, да лъжем, да бием, ако трябва, изобщо да докараме тоя народ до просешка тояга и когато няма вече какво да губи, ще не ще - да въстане. А ако и тогава не ще да въстане, което също е възможно, да вдигнем три пъти акциза на ракията.

Но в „Труд” Живко Георгиев вика, че народът се революционизирал не като обеднявал, а като забогатявал: „Когато най-бързо растяха доходите, имаше най-силно недоволство. Стратегията на активното население беше чрез протести да ускори представите си за добър живот. Сега е налице стрес от загуба на статус. Стратегията е свиване на разходите и оцеляване…”
Ако това е вярно, мисля да предложа леко популистка програма: Безплатно образование и здравеопазване. Пенсии 2000 евро, средна работна заплата 4000 евро. Детски: за първо дете 500 евро, за второ 1000, от трето нагоре – к.., пардон, нула. Пълна национализация, Закон за изтребване на разбойниците, Закон за Народния съд, Закон за защита на държавата, Закон за излизане от ЕС и НАТО, Закон за националния отбор по футбол... Да не забравя – Закон за легализиране на канабиса. Не за друго, а ще ни е нужно да привлечем един силен идеолог като доц. Евгени Дайнов. Отделно, дето и много пенсионери ще ни дойдат по тая линия.

И понеже ви знам какви сте подозрителни и как веднага ще почнете да викате и тоя ще го вкараме в парламента и ще ни продаде като Сидеров, та ще ви успокоя, че бъркате. И ще ви кажа защо. Защото политическият истаблишмънт е свикнал журналистите да се продават евтино и ще предложи ниска начална оферта. Но аз съм категоричен, че ще държа цена. Защото, за разлика от Сидеров знам, че верно проституцията и политиката много си приличат, но има и една принципна разлика. При проституцията имаш стока, продаваш я и пак си е твоя. А при политиката можеш само веднъж да си продадеш стоката.
Тъй че поне година-две няма да се стигне до действено споразумение. През това време ще сме провели основните реформи.

Но отсега да сме наясно, че като влезем в парламента, субсидията си е за лидера, да нема после циркове като в НДСВ и "Атака"! Партията ще се издържа от членския внос и от стопанска дейност. Ще направим вестник, "Четвърти километър". Намерил съм и главен редактор. Е, аз още преди 20 и кусур години съм я намерил. Офиса, дето ще ни го дадат, викам да го направим пийп шоу, с намаление за пенсиите. Те нали са свикнали само да гледат, без да пипат. Или бинго зала. Там също много ходели. Може и една книжарница да направим, от тия, дето "Списанията се разглеждат с две ръце!" Тамън там ще се продават и книгите на нашия лидер, демек моите. Защото смятам да изложа подробно идеите ни на първо време в един тритомник „Защото сме луди”. Предвид на това, че Станишко взе за една брошурка 18 000 лв., мисля, че от 48 000 лв. хонорар ще остана доволен.

Помислете, има време. И се огледайте за опитни хора. Такива, дето са сменили по 2-3 партии, нема да почваме като гражданите да строим партия от нулата.
Ало, пенсиите! От сега ви предупреждавам, че в ППЧК членският внос ще е авансов. А не като гушне некой босилека, да завлече партията.

Сряда, 24 февруари
Обвиниха Масларова, че злоупотребила 11 млн. лв. И й туриха гаранция от 50 000 лв. Което я прави по-голям престъпник от Хамстера, който е под гаранция от 20 000 лв. Два пъти и половина по-голям. Не казвам, че не е. Просто казвам какво си помислих. Може би така трябва. Може би в това е великата шаячна правда. Народът да иска да я види тая как ще се фръцка с обувки “Casadei” за 1000 лв. и чанта на “Bally” за 700 лв. като я изведат на разходка в Сливенския… Е, поне Бойко смята, че народът само това иска… Не ме разбирайте грешно, народът и това иска.

В „Труд” питат проф. Герджиков грамотни ли са юристите на гражданите. Вика: „Не искам да ми се обиждат управляващите, но огромна част от юристите им са завършили школата в Симеоново. А тя не може да подготви висококачествени юристи.”
И да исках да споря, не бих могъл. Друг е въпросът, че не искам.
Ало, пенсиите, потресен съм от евристиката ви. Неизчерпаеми сте, бе! В Шумен една госпожа почнала да прави мартеници от боб. Да, от боб! От китайски смилянски боб. Рисувала им устенца, очички, ръчички… Друго не разбрах дали им рисувала, но се харчели като нафора… Едно зърно боб, малко червен и малко бял конец – 50 ст.
Браво! Хем ще ликвидирате запасите, щото е време за копривата…

Кеворкян пише в „Труд”: „Смъртоносният побой над Огнян Стефанов все е забравян, доста журналисти сякаш изпитват някаква необяснима антипатия, понеже той е онова, което на тях им е поначало отказано. Да не говорим за някои отвратителни боклуци, които не се посвениха дори да го обругаят.”
Аз доколкото си спомням, една от най-гадните статии по тоя повод излезе точно в „Труд” с автор Димитър Шумналиев: "Солидарност с Огнян Стефанов - барикада с много неизвестни".
А върхът на чука, ако мога така да се изразя, в тази статия беше: "Престъплението е някъде другаде, някъде преди това."
Демек в словото, не в чука…
И сега, ако случайно речем да съберем едно и едно какво ще излезе? Че Шумналиев е отвратителен боклук…
Лично аз го познавам само бегло…

Четвъртък, 25 февруари

Бившият здравен министър Гайдарски вика: „Защо в кръчмата да не се пуши? Ако това е справедливо, справедливо е тогава и да не се и пие. Защото знаете, че като почне да се пие в една кръчма, може всеки да се напие и тогава той става по-опасен от пушача и по-вреден и за себе си, и за околните.”
И наистина, в много кръчми се почва…
Да сте видели обаче некой пушач да се качва на тротоара и да гази мирните граждани?! Или да изпуши една цигара и да вади пищова?! Не, нали?

Да не помислите, че съм против алкохола? В никакъв случай! Само казвам, че не е правилно с един порок да се борим, друг да толерираме. Човек трябва да се отдава на всичките си пороци едновременно, за да не стане жертва на един от тях.
Иначе и за вредата от алкохола има много митове. По-лани финландски учени стигнаха до извода, че пиенето не съкращава живота, а точно обратно – удължава го. Което веднага пък повдига въпроса що ние българите не живеем повече от трезвите народи. Ами, много просто. Щото има и други фактори. Алкохолът ни удължава живота, но пък тока, парното, Царя, Станишев, Бойко… ни го съкращават. И понеже съкратителните фактори са много повече, та за това не може да се забележи положителният ефект от масовото пиене.

Гледах наскоро една статистика. Българинът пиел по 60 л ракия годишно. От което излиза, че трябва да живеем поне до 120-130 г. А в Пазарджик направо по два века. За Ветрендол и Варвара да не говорим... Там, ако не се напиваш поне веднъж дневно, те смятат за умрял и те вадят от избирателните списъци.
Хубаво щеше да е да живеем поне до 100 г. Защото днес в „Монитор” чета: „Щастието идва на 74 г.” Учени установили, че тогава хората се чувствали най-доволни от живота. Защото имали по-малко задължения и тревоги за пари, а и повече време за себе си. Даже всичкото време. Като извадим и ангажиментите към смешните движения, на човек му остава да живее само за свой кеф.

Пенсиите, следите ли ми мисълта? Излиза, че не всичко е загубено!
Ама само така излиза... Щото има една малка подробност. Българинът живее средно до 69 г. Та си мисля, че дори и да доде щастието, нас като ни няма… Получава се порочен кръг: там където е българинът, щастието още го няма, там където е щастието, българинът вече го няма. И си се разминаваме…
Но всичко това може да се промени! И знаете ли кой ще го промени? Политическа партия „Четвърти километър”! Ако искате да се включите, направете теста за съвместимост, който е публикуван като приложение след текста.

Петък, 26 февруари
„24 часа” съобщава, че екип на европейската служба по измамите ОЛАФ, воден от директора на “Разследвания и операции” Тиери Кретен, е у нас. И Часовете на всяко изречение пишат „г-н Кретен това, г-н Кретен онова…” Не че не могат да използват синоними– гостът, шефът от ОЛАФ - но те не могат да се нарадват на сгодното име. А той съвсем не изглежда като кретен. В смисъл, че не прилича на Ромпой. Сетих се за Ромпой, щото вчера, като отиде за сефте в ЕП, английският евродепутат Найджъл Фарейдж, от Партията на независимостта (нещо като нашия Сидеров), го направи на мат и маскара (пазарджишки израз, който кореспондира с бъзе и коприва.) Вика му: „Вие имате харизмата на мокър парцал и вида на посредствен банков чиновник. Кой сте вие? Никой в Европа не е чувал за вас!”
„Харизмата на мокър парцал”! Еваларка!

Но да се върнем на г-н Кретен. Най-смешни бяха по БНТ. Виктор Николаев през цялото време му викаше „г-н Кретин”, даже го и изписаха: „Тиери Кретин, Директор…”
Таш… Пардон, майтап. Точно както преди години, когато доде Джон Мензис, изпълнителния директор на „Мартерн”, цялата преса му викаше Мензайъс за благозвучие.

Французите специално имат доста имена, които на български звучат малко… странно. Сега се сещам за една актриса, Клотилд Куро, която се ожени за Емануеле Савойски (дето оня ден спечели Сан Ремо) и стана принцеса. Принцеса Куро Савойски. Царя ин ги е братчед… Тя, разбира се не знае, че името й звучи на български пенисиално… Тя едва ли знае, че ни има, та… След Волтер, дето беше написал там едни гадости за срещата на принцеса Кюнегонд с българите, друг френски автор май не ни е споменавал... Пък и Царя не вярвам да й е казал нещо хубаво за срещата си с българите…
В света има 6800 живи езици и една дума може да значи всичко на практика. Това, дето на български се казва куро, на френски се казва bite. Ама пък bite на немски е моля. А пък на български никой не казва моля заедно с куро... Виждате ли колко нелепо се получава като се омешат езиците. То понякога и в един език само стават недоразумения. В „Манипулаторите” Джефри Робинсън казва, че англичаните имали блюдо “Спотед Дик”, което в Америка се превежда като “Куро на точки”…

Може би предвид на общия ни дом, трябва да се направи един европейски именник и да се изключат имената, които звучат тъпо на някой от 23-те европейски езици. Ще пиша на семейство Паси. Те са по уеднаквяването. Как се пребориха за зарядните на джесеметата!
Проблемът е сериозен, ако че си мислите, че се бъзикам. Робинсън пише как през 70-те години на ХХ в. Дженерал мотърс пуснали кола на име „Нова” на мексиканския пазар, което на мексиканците им звучало като „но ва”, демек не върви. И тя естествено не вървяла…

Чета, че навръх 3 март Нова ТВ ще предава два турски сериала “Да върнеш времето назад” (16,30 ч) и “Любов назаем” (20 ч). Програмната директорка Олга Лозанова вика, че народът ги харесвал тия сапунки „защото представят семейни ценности”. Един медиен критик от “Ню Йорк Таймс”, Клайв Барнс, беше казал още когато телевизията далеч не беше това, което е днес: “Телевизията е първата наистина демократична култура – първата култура, достъпна за всекиго, и изцяло ръководена от желанията на хората. Най-ужасяващото нещо са самите желания на хората.”
Та не искам да коментирам желанията на хората. Дето казваше класикът, един желае попа, друг желае попадията…
Ако трябва да съм честен аз и този новия сериал, дето Бойко го откри – „Смърт в сарая”, дип не го разбирам. Но може би и там става дума за ценности, знам ли…

Ало, пенсиите, щях да ви забравя, бе, злото да ви забрави. Ей, яжте шпек. От лабораторията на РИОКОЗ в София викат, че вашият шпек („Народен”) съдържал 0.1% генномодифицирани същества, при допустима норма 0.9%.
С какво да го ядете ли? Не ме занимавайте с глупости!
С хляб!

To be continued next Monday

Приложение

Тест за пригодност за членство в партия "Четвърти километър" (ПЧКМ).


(Само за читатели, които проявяват интерес към членството в ППЧК!)

Уважаеми кандидат-членове, вижте съвестно теста, пребройте си точките и ако не ви излизат, просто няма смисъл да си губим взаимно времето.

Трите имена

(Ако имате 3 имена, запишете си 1 т.)

Имате ли прякор?

Да – 5 т.
Не – 0 т.

Възраст:

- От 0 до 20 – 0 т.
- 21 – 70 – 2 т.
- 71 – 100 – 5 т.
- Над 100 – 10 т.

Месторождение:

- село – 1 т.
- село от градски тип 2 т.
- град – 3 т.
- град от селски тип 4 т.
(При условие, че лидерът е от село, не е нужно и членовете да са селяни! Още повече, че ще трябва да вземаме властта от гражданите!)

Досегашен членски опит....

(БКП, ДКМС, БСП, СДС, ГОР, ДАР, НДСВ, ДПС, "Атака", ГЕРБ, Ред и законност, ЛИДЕР, НАПРЕД, Друга, посочете коя ....)
(За всяка партия, в която сте членували, се полага по 2 точки.)

Семейно положение
:
- тежко – 1 т.
- много тежко – 2 т.
- безнадеждно – 5 т.
(Трябват ни хора, готови на всичко!)

Sex:
- веднъж седмично – 5 т.
- два пъти – 4 т.
- три пъти - 3 т.
- повече от 3 пъти – 0 т.
(Колкото по-малко смешни движения, толкова повече време за партията.)

Имате ли някой от изброените пороци?

- пие и пуши – 5 т.
- пуши, без да пие – 3 т.
- пие, без да бие – 3 т.
- Не пие и не пуши – 0

По жени ходите ли?

- още не – 0 т.
- да – 2 т.
- вече не – 3 т.

Колко пари смятате да откраднете, като вземем властта?

- до 100 000 – 1 т.
- до 1 000 000 – 3 т.
- над 1 000 000 – 4 т.
- зависи – 6 т.
(Кокошкари не ни трябват!)

Джендър?
- той – 5 т.
- тя – 2 т.
- то – 0 т.
(Третият и всички останали полове – при Станишев!)

Какъв е вашият зъбен статус?
- до 10 кариеса – 2 т.
- от 11 до 32 кариеса 3 т.
- над 32 кариеса – 6 т.
- без кариеси (спя отделно от зъбите) – 6 т.
(Времето за ходене по зъболекари е нужно на партията!)

Луд ли сте?
- Да (прескочете следващия въпрос) – 6 т.
- Не (отговорете на следващия въпрос) – 0 т.
(Патрон на партията ще бъде Св. Наум, покровител на психично болните.)

А защо не сте луд?

..............................
(Само за сведение!)

Длъжност, която желаете да заемете?

- формален лидер – 3 т.
- неформален лидер – 5 т.
- говорител – 2 т.
(Ако се съберем повече от трима, ще се измислят още длъжности.)

Подложен ли сте на домашно насилие?

- физическо – 1 т.
- психическо – 3 т.
- сексуално – 4 т.
- финансово – 5 т.

Имате ли нарушения на паметта?

- доброкачествено забравяне – 1 т.
- леко когнитивно нарушение – 2 т.
- деменция – 3 т.
- не помня – 5 т.
(Нямаме нужда от свидетели.)

Съден ли сте?

- осъждан – 1 т.
- съден неосъждан – 2 т.
- не съм хващан – 5 т.
(Няма хора, които не крадат. Има хора, които не са хващани.)

Очен статус?

- виждам с двете очи – 1 т.
- мога да виждам и само с едното око – 3 т.
- мога и двете да ги затварям – 5 т.

Ушен статус?

- чувам – 1 т.
- не чувам – 1 т.
- зависи – 5 т.
(И ченгета не ни трябват!)

Съгласни ли сте да изберете д-р Филипов за председател на партията?

- да – 5 т.
- да – 2 т.
(Естествено, че тези, които отговарят още на първо повикване, получават повече точки.)

Съгласни ли сте г-жа д-р Филипова да поеме органа (в. "Четвърти километър")?
- да – 5 т.
- да – 2 т.

Колко е 2 и 2?

- да – 5 т.
- зависи – 6 т.

Ако сте събрали повече от 100 точки на теста, вие сте изключително подходящ/а за ППЧК. Ако точките ви са от 80 до 100, пак можете да станете член, но ще трябва да работите още върху себе си. Ако имате от 50 до 80 т. ППЧК може да ви предложи само кандидат-членство, където под ръководството на партиен инструктор от вас ще се изкове една нова личност. Ако имате по-малко от 50 т., запишете се в БСП или ГЕРБ. Не ви е мястото при нас.

Честито на печелившите!

Да живее нашият лидер! Демек аз.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 11135 |21.02.2010 Четвърти километър . 6| 11588 |15.02.2010 Четвърти километър . 12| 12268 |08.02.2010 Четвърти километър . 6| 11608 |01.02.2010 Четвърти километър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads