Реклама / Ads
0| 5629 |23.03.2007 ГЛАСЪТ

Големите шампиони - радост за народа и фотосесия за политиците

.
Велик ден: Албена и Максим отново превзеха световния връх! Играха прекрасно, покориха всички, признаха го и съдиите. Вместо „добър ден”, българите се поздравяваме с „нашите пак шампиони!”. И се усмихваме един на друг, като в нормална държава. Един празничен ден за всички ни. Не съм сигурен дали двамата уникални спортисти си дават сметка в томи момент колко възхитени и насъл
 
 Благодарни сме им за подарената радост, щастливи сме, че са част от нас. Световните агенции ще разнесат славната новина по всички краища на планетата. В щата Кенектикът някои ще ровят по глобуса да открият де е България. В Лондон ще цъкат учудени, че освен да крадат в метрото българите властват и по световните спортни върхове. В родината всички купони тази вечер ще стартират с наздравици за великите Албена и Максим. Така им се пада, заслужават си го!
Останалите новини обаче пак ни връщат към сивото ежедневие и дори петъка не е в състояние да им придаде по-пролетен нюанс. Чуйте само: новата министърка по европейските въпроси Гергана Грънчарова скастрила депутатите от външната комисия, че цели 70 директиви на ЕС още не са въведени в българското законодателство. И какво ако бяхме ги въвели? Грънчарова не знаели, че сме царе на неизпълнението? Имаме закони срещу корупцията, но да не би някой неин колега да е в затвора? Приемаме активността и като доказателство, че работи момичето, значи е нужен този министерски пост, ако разбирате какво искам да кажа.
Друга една новина обаче е направо удар в десятката. Депутатката Лидия Шулева завела 32 кметове, служители в областната управа и бизнесмени от Ловешко в Брюксел. Не на екскурзия или пазар, не бързайте… Завела ги политичката в сърцето на ЕС да ги учи на ум и разум как да вземат пари от Европа. Дъхът ми спря! Три пъти прочетох новината докато осъзная нейната гениалност. Та кой друг, ако не Шулева, може да научи балканджиите как да приберат едни пари. Нали тази жена като министър и вицепремиер тренира това действие доста усърдно, преди да я махнат. Не разбрах само, защо в някои медии я пишат евродепутат. То бива да се изпреварват събитията, ама чак толкова… Освен това царя т още не е работил върху листата с номинациите.
Нещеш ли, по същото време докато ловчанлии слушат в захлас Шулева, в Брюксел се оказал и Бойко Борисов. Също с трудна и отговорна мисия: първо черпи безплатно шефовеет на ЕНП с нашенска гроздова, после им гука на уше да лобират за по-нисък данък на ракията. В казармата за такива договорки има лаф: „надай се х…. на пияни жени”, но да не прекалявам с жаргона, че току виж ме наказали от военното министерство по рейнджърска линия. Но всъщност истината е, че Бойко си знае работата. След като разобличи американската журналистика като подлога на български политически завистници, що да не уреди и ракията. Всички видяхме как уреди Гайтански-Вълка да вземе едни милиони за боклука на София, та ракията ли ще му се опре. Той като стане премиер, тогава ще видим чудеса. Не е пресилено. Да видиш звезди посред бял ден си е чудо, нали.
Но да дадем шанс и на другите новини. Ето например една жизнеутвърждаваща: „Съветът на тройната коалиция се събира в неделя”. Колко практично: хем са почивали цяла седмица и е време да поработят малко, хем ще избягнат задръстванията по улиците. Сергей Станишев, Ахмед Доган и Сиеон Сакскобургготски щели да обсъдят неотложни държавни въпроси. Може би след година и половина орташко управление е време да почнат и да ги решават, но това е друга тема. Поради важността на събитието мястото на срещата се пази в тайна, НСО е обявило тотална мобилизация, журналята не са желани. Ако има нещо, което трябва да се каже на народа, ще ни пуснат преслист. Така ще има прозрачност за вземането на решенията. Четете прессъобщенията на властта и ще знаете всичко. Ето тази проста истина не можа да запомни този народ и затова не му върви.
Има и едни по-незначителни новинки, които обаче обикновения българин попива като махмурлия бира. Бербатчето получило капитаската лента в националния. Това момче си го бива и лентата ще му приляга. Отиде на Острова, разигра се като Паганини на цигулката и феновете му растат лавинообразно. На всичкото отгоре се държи скромно. Това малко трудно го разбираме… Обикаля училища, говори си с децата. Някакъв бакшиш му ударил колата, но момчето не изкарва всички запалянковци да блокират София. Ако той беше ударил таксиджията – блокадата ни беше в кърпа вързана. А той – нищо, тренира с колегите си за мача с Албания. Не споменава нищо и за политиците, за изборите, за СДС, за БСП, за някой сруг. Сякаш не го вълнуват тези неща. Политиците обаче не го изпускат от поглед: бием ли планинските орли – започват фотосесиите с него и другите от отбора Нека всички видят, че тези хора милеят за спорта, за държавата, за народните съдбини. Но това ще е след мача.
Преди това е фотосесията с двукратните световни шампиони Албена и Максим. Колко навреме им дойде тази титла на политиците – може да поканят шампионите и в някоя листа за евродепутати…
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 8429 |22.04.2024 Внимавайте какво ще ви кажат за пуделчетата, чекмеджетата и корупцията! От това зависи как ще живеем . 35| 45338 |20.04.2024 Защо 20 април не е национален празник: Познайте, какво щеше да стори Бенковски с Главчев и Борисов . 7| 6726 |19.04.2024 Хубаво е да си министър, дявол да го вземе! Новите отровители или какво е газлайтинг? . 25| 10362 |17.04.2024 Няма вече "Мутри, вън!". Има сделка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads