Реклама / Ads
1| 5814 |23.02.2007 ГЛАСЪТ

Принц Хари на фронта в Ирак, синковците на нашите политици харчат пари в чужбина

.
22-годишният принц обаче не иска специално отношение и по мъжки заявил, че ще напусне армията, ако не му бъде позволено да замине на фронта.
 
Д-р Момчил Иванов

Британският принц Хари заминава в Ирак. Взводът му е в състава на полка "Блус енд ройълз", който ще отлети за Багдад след няколко дни. От военното министерство в Лондон съобщили, че ще бъдат избягвани ситуации, при които присъствието на принц Хари би застрашило другарите му, тъй като той би бил приоритетен обект и “магнит за куршуми” от страна на бунтовниците. 22-годишният принц обаче не иска специално отношение и по мъжки заявил, че ще напусне армията, ако не му бъде позволено да замине на фронта.Чета и не вярвам на очите си: как така принцът, който според жълтата преса е разглезено момче, което обикаля барове и се занася с момичета, е склонил да си рискува живота в далечен Ирак?! Та той няма ли си връзки, за да отърве опасната мисия? Да знаете, нещо не е наред в Англия...
У нас е друго. Преди 10-12 години си спомням, че вестници писаха как синът на военния министър Валентин Александров, от Беровото правителство, служел като школник в Школата за запасни офицери в Плевен. Оттогава досега не съм чул момчето на някой големец да е било в казармата. Научихме преди време, че синът на бившия държавен глава Петър Стоянов имал дървообработваща фирма и си купил предприятие, заедно с братовчед си. Няма лошо, като е умно момчето, нека се развива и богатее. Но ми е убягнало дали е ходил войник. Сигурен съм, че щях да запомня, ако е било съобщено, че момъкът е участвал в учения на НАТО, че е давал караул с автомат в ръка. Но нямам такъв спомен. Същото важи и за останалите деца от елита. Лакардии за това в какви престижни колежи и университети учат, обаче не липсват. Кой и откъде взима пари да плаща огромните такси – тайна. Онзи ден се събрал Консултативният съвет по национална сигурност при президента да бистри проблемите на армията ни. Ама то армия няма вече бе, господа. Защо не се хванете с нещо полезно, ами си губите времето да спасявате нещо, което сами унищожихте през последните години. Бивш военен съм и знам каква беше армията ни допреди 15-16 години и каква е сега. Добре, че сме в НАТО, защото Турция можеше да ни прегази за няколко часа. Сега поне трябва да го прави по-вежливо, чрез ДПС и турски фирми, които купуват у нас земи и предприятия на килограм.
Повякога чувам наши политици, които се вайкат, че народът не им вярва. Те, видите ли, правели всичко, за да живеем по-добре, разпъвали се на кръст, за да ни угодят, а ние все сме неблагодарни. Няма как да ви вярваме, докато принц Хари воюва в Ирак, а вашите синове гонят фустите в странство и харчат подкупите, които сте взели. БСП-то лъга преди изборите, че щом вземе властта, ше върне българския контингент от Ирак. Сега продължава мисиите. Не чухме само, дали синът на поне един позитановец, е в лагера „Ашраф”. Срамота, ама на кой му пука. Важното е да сте във властта и да има келепир. А принц Хари сигурно е някакво побъркано момче, което не знае, че политиците в Англия го използват за популистки цели. Сигурно и Тодор Живков някога е използвал по същия начин сина си Владко, като го прати в плевенските казарми на ШЗО-то.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 8331 |22.04.2024 Внимавайте какво ще ви кажат за пуделчетата, чекмеджетата и корупцията! От това зависи как ще живеем . 35| 45263 |20.04.2024 Защо 20 април не е национален празник: Познайте, какво щеше да стори Бенковски с Главчев и Борисов . 7| 6690 |19.04.2024 Хубаво е да си министър, дявол да го вземе! Новите отровители или какво е газлайтинг? . 25| 10307 |17.04.2024 Няма вече "Мутри, вън!". Има сделка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads