Реклама / Ads
19| 23612 |07.06.2013 ГЛАСЪТ

Спрете песента на козата!

.
Избираме сами...
През 1735 г. Карл Линей описва човека като „четириног, неговорещ и космат“, нарича го Homo ferus (див, некултивиран човек) - по-късно той добавя „животно, което пуши“.
 
Така от „животно, което пуши“ през XVIII–XX век, човек може да стане „животно, което спира да пуши“ през XXI век. И по-рядко да боледува от „пушаческите“ болести: атеросклероза, хипертония (мозъчни инсулти и сърдечни инфаркти), рак на белия дроб, хронична обструктивна белодробна болест...

И мъжка импотентност  - разреши на някого да пуши и той ще получи еректилната дисфункция. През 1980 г. за нея ни напомни и Радой Ралин – тогава той написа „Пушенето е стаж за импотентност“. Тъй като това е научнообоснована мисъл, аз написах статията „Радой Ралин е прав”, публикувана във вестник „Народна култура“. И – „Тютюнопушене или полова сила, изберете сами“ - в списание „Здраве“. Вярвах, че това звучи по-убедително, отколкото „Тютюнопушене или здраве, изберете сами“ – тогава апел на Световната здравна организация. След публикуването на тези статии, студентките започнаха да гледат подозрително на момчетата, които пушат. Това мотивира много от тях и те спряха пушенето. Добре е и вие да направите това – така ще увеличите половия си стаж и няма - при наличието на толкова хубави жени - да станете сексуални пенсионери.

Разтревожен от „програмните” предложения на БСП е и Юрий Ангелов. В статията си „Само хомосексуализмът е по-страшен от тютюнопушенето. От цигарите народът се разболява и няма как да е добре икономически” (вестник „168 часа”, 31 май – 6 юни 2013), големият артист написа: „Скоро бях в Народния театър. Когато се прибрах в с. Фазаново, ми се плачеше. Причината, извинявайте, но няма да я спестя – в националната ни театрална трупа ... скрито се рекламира хомосексуализъм. Това е много по-страшно от тютюнопушенето.” *

Безотговорно и болестотворно е да отменяш влязал в сила здравословен закон – забрана на тютюнопушенето на обществени места.  И да искаш референдум за проблем, за който отдавна е казано sutor, ne ultra crepidam (обущарю, не по-горе от обувката). Здравето и болестите на човека са много по-сложни явления, отколкото представите за тях на някои (порно)депутати, писатели, режисьори, политолози.

Нeотдавна в  „Българската песен на козата” писах: „По даннни на Световната здравна организиция българите сме на първите места в света по смъртност от ин­султи, инфаркти  и рак. От тези и други болести според статистика на Националния център по обществено здраве  и анализи през 2011 г. са умряли 108 258 българи – един голям български град!  Като раз­делим 108 258 на 365, се получава 296. Толкова много хора умират всеки ден в България - българската песен на козата**, най-тревожната математика, която депутати, правителства и президенти трябва спешно и дългосрочно да решават, за да не настъпи най-ужасното – политици-българоубийци, България без българи!”

Наскоро в бургаското кафене "Приятели" прочетохме на глас „Песента на козата”. Когато се прибрах във Варна, ми се крещеше. Причината няма да я спестя: по-добре да фалират 1000 кръчми, отколкото да умрат повече от 100 000 българи! И „по-страшното” да не бъде „рекламирано”!

Распутин не е сам, Путин и  Валенса също мислят така.

 

Д-р Георги Чалдъков

Медицински университет, Варна

 

 _________________________________________________________________

* Тревога от прояви на сексуално модифицирани организми в Народния театър изразих в „Смокинови листа”, публикувани в някои електронни вестници.

** Трагедия, от гръцки tragoidia (tragos – коза, aeidein - пея).

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 19796 |06.06.2013 Не цигарите, а манталитета ни загробва туризма! . 77| 28068 |03.06.2013 Документите доказват – резултатите от работата на комунистическото разузнаване са били плачевни . 47| 22881 |29.05.2013 България между Кафка и Буров . 103| 26563 |26.05.2013 Плевнелиев остана верен на задкулисието по традиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads