Реклама / Ads
36| 8189 |27.03.2009 ГЛАСЪТ

Във ВИП Брадър политиката срита любовта

.
Тестът за равнопоставеност във ВИП брадър не мина. С полит агитация и богати приятели Кошлуков остана в Къщата. Изгонен бе автентичният, но наивен Дачо - момчето на Софка.
 
Тестът за равнопоставеност във ВИП брадър не мина. С полит агитация и богати приятели Кошлуков остана в Къщата. Изгонен бе автентичният, но наивен Дачо - момчето на Софка.

Милен Цветков помогна на младежа много – факт. Момчетата от оркестър Карандила-джуниър бяха фантастични. До тях Тончо Токмакчиев със воя „хит” бе като косъм в супата... Косъмът обачи победи. Защото такава бе продуцентската поръчка, която пък изпълни една политическа поръчка. Може и да не е точно така, но така изглеждаше. Така е в живота, тъй че нищо ново.
След като още първата вчер сценаристите противопоставиха Тодор Славков на Емил Кошлуков, затова мнозина очакваха да премерят сили и прекия двубой, а не само в пиенете на бира и флиртовете с мадамите в Къщата. Такава уж бе първоначалната интрига, когато се начена спор дали „социализъма” е по-готин от „капитализъма”. Тя обаче не получи развитие, вероятно поради побратимяването на Емил с Тошко.

Дачо нямаше шанс срещу Кошлуков. И не защото е циганин. Напротив, той бе най-добрата реклама на ромския етнос с непринуденото си поведение и липсата на претенции за блясък. Едно момче, което не е прочело много книжки, но е стъпило здраво на земята. Разбрахме най-накрая от извора, че в любовта му с певицата Софи Маринова има всичко: искри, огньове, тъмни облаци, страсти, чувства, отрицание, възхита, недоумение, почуда – все неща от класическите цигански сюжети като „Кармен”, живота на Камарон де ла Исла, „Цигански барон”, песните на Горан Брегович, „Табора отива в небето”, Тамара от „Лейди циганка” и пр. Вятърът е не само в косите им, но и в главите им – защото ценят мига и робуват на чувствата си, напук на всички норми, правила и предразсъдъци. Те са лошият пример, който се случва в живота и за който мечтаят мнозина... Дачо е Дачо и най-великото му постижение е любовта му към Софка. Любовта над всичко! - е слогана на ромската двойка. Не съм чул за по-точен.

А какъв е слогана на Емил Кошлуков? Някакво политическо послание или живот заради свободата? Не знам. Той не каза. Променя настроението си според ситуацията. Веднъж играе засегнат, че е под един покрив с внука на Тодор Живков, който го вкарал в затвора заради един виц. След тази фаза идва разговор с Ивайла Бакалова, който бе обявен за флирт. Кошлуков побърза да се изкефи, защото му се иска да е и плейбой. После се нацупи, усетил, че е на път да се изложи. Не като сваляч, а като концепция и модел за поведение, което иска да ни покаже. Вместо това ни опръска с неискреност. Паникьоса го надничането в кухнята на неговата душа. Няма как, Кошлуков, доброволно си се озовал пред ключалката на воайорството. Всъщност на Кошлуков му прилошава, защото се изживяваше като манипулатор, а се оказа че е манипулиран и то пред зрителския рентген.
И тази манипулация направи така, че Емил Кошлуков да спечели. Политиката изрита от къщата любовта.

Какво въобще правят Дачо и Кошлуков в Къщата е съвсем друг въпрос.

Кристиана Вълчева бе третият участник в състезанието в четвъртък вечер. Медсестрата, лежала 8 години в либийски затвори, получи отлична подкрепа в лицето на водещия от Нова телевизия Николай Дойнов. В появата на съпруга й обаче имаше нещо доста познато, което можеше и да се избегне. Телефонната изява на адвокат Хари Хараламбиев също не бе убедителна. Дори само заради това, че освен защитник на сестрите през последната година и половина, той е бил такъв и на доста спорни герои на прехода. Песента на Данчо Караджов обаче свърши добра работа.

По време на шоуто водещият Ники Кънчев се похвали, че зрителите на ВИП Брадър във вторник били два пъти и половина повече от зрители от дебата между Сергей Станишев и Бойко Борисов. Дванайсет часа преди това пък Николай Бареков заяви, че Мюзик айдъл е гледано от 2,7 млн българи. Какво показва аритметиката: 900 000 са гледали дебата. 2 250 000 са предпочели ВИП Брадър, а 2 700 000 конкуренцията по бТВ. Това прави 5 850 000 души. Българите сме около 7,5 млн. Като махнем тези, които са били на смяна в заводи и фабрики, карали са влакове, тролеи, автобуси, болните в болниците, дежурните лекари, сестри и санитари, пилотите, моряците, тези в командировка, клиентите на ресторанти, дискотеки и барове, пътниците в градския и извънградския транспорт, негледащите телевизия – излиза, че с цифрите се борави доста свободно. Пък може наистина всички, които не са болни, бебета, тежко пияни и на калъп, да са били пред екрана. Може за протести да не ставаме, но за вдигане на рейтинги сме винаги готови.

Севт ІІІ

P.S. Някога, в Севтополис, се провеждаха общоградски игри и представления на открито. Много народ се събираше. Понякога, когато времето не беше подходящо за клечене на стадиона, публиката оредяваше. Татко и аз измислихме схема, за да не се излагаме пред чужденците - редяхме чучела на пейките. Каквато и глупост да се случваше на арената – стадионът бе пълен! Клакьорите пък чинно вдигаха шум при подаден знак. Така решихме въпроса с масовката още преди 3500 години. Виждам, че традицията се е запазила и до днес. Кръвта вода не става, както сме казали ние, траките.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 15447 |25.03.2009 ГЕРБ и БСП подписаха споразумение. Ilunga! . 3| 8589 |25.03.2009 Брестската крепост, Плевенско . 62| 6653 |22.03.2009 Белези . 68| 9880 |18.03.2009 Пуякът Евгени - това сме аз и ти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads