Реклама / Ads
18| 18294 |04.01.2019 ГЛАСЪТ

ВАЖНО! Защо не публикуваме текста за 29-годишнината на ДПС

.
Те нямат нужда от милионери началници, а от добър живот... Източник: БГНЕС
На 4 януари Движението за права и свободи стана на 29 години. Честито на всички истински основатели и редови членове. По този повод от партията са разпространили съобщение до медиите. Целият текст е пропит от примитивно възхваляване на вожда Ахмед Доган.
 

 

Ето само един абзац:

 

ДПС чрез своя Почетен председател д-р Ахмед Доган е партията, трасирала пътя на България към ЕС и НАТО в първите години на демокрацията. Уникалният български етнически модел, чиито идеолог е д-р Доган и носител ДПС е формулата, с която България дава своя принос към европейската политическа парадигма“. (Целият текст е в този стил, издържан в "най-добрите" традиции на вождизма и политическото лицемерие.)

 

Оставяме настрана очевидната неграмотност на авторите и трудностите им със словореда. Да погледнем съдържанието.

ДПС не е трасирало пътя към демокрация, НАТО и ЕС на България! Не е! Запомнете това и не позволявайте на жалки манипулатори да подменят истината. Движението е участвало в тези процеси, понякога е било принуждавано от обстоятелствата и външни фактори да се съобразява с волята на всички български граждани. Заслугата не е негова. Нито на Доган.

 

И етническият модел не е дело на Доган и ДПС. Българи, турци, арменци, евреи, цигани, гагаузи, власи… - всички те са „бащите“ на модела. Дали от толерантност, страх или нещо друго – не е толкова важно. Хората просто отказаха да „услужат“ на политически провокатори, опитващи се периодично да предизвикат напрежение на етническа основа в обществото.

 

Апаратчиците в ДПС злоупотребяват от години, използвайки „възродителния процес“ за свои цели. Българските граждани не носят вина за гламавите решения на политбюро на БКП и на неколцина висши милиционери от онова време. Актът бе позорен. ДПС все се оплаква, че виновните не са наказани. Вярно, не са. Но кой е отговорен за това? Движението участва пряко в няколко правителства и имаше пълната възможност да активира съответните институции да си свършат работата. Защо Доган като един „трасировчик“ на пътя ни към НАТО и ЕС не направи нищо виновните да си получат заслуженото? Защо милионерът-депутат от движението Делян Пеевски, който, говори се, има огромно влияние в прокуратурата, не си мръдна пръста по въпроса, а се фокусира към трупане на пачки и отстраняване на неудобните нему и модела, който олицетворява?

 

Нещо повече. Доган и досега продължава да е в най-тесен контакт и взаимодействие с онази милиционерска върхушка, която действаше през 80-те, та до ден днешен. Даже бе награждаван от тях.

Какво направиха ДПС и „великият“ Доган над 2 милиона български граждани, между които хиляди турци, да не напуснат България, спасявайки се по света? Не избягаха ли те точно от неговия модел? Това обезлюдяване не е ли погром, многократно по-позорен и престъпен от т.нар. „възродителен процес“?!

Невинни ли са Доган и Пеевски за разгрома на тютюнопроизводството, чрез подставени фирми и умишлено смъкване на изкупните цени? Какво се случи с Булгартабак - източен и бастисан. 

 

В ДПС членуват прекрасни хора. Много от тях са на същия хал, на който са българи, цигани и др.

 

Ако Доган все още съществува реално, сврян някъде в Бояна, преминал в нелегалност, да спре да облъчва обществото с нескопосана пропаганда. Да си харчи милионите, да се изживява като посредник в някакви измислени геополитически стратегии между Русия, САЩ и Турция и да проверява финансовите отчети на Лицето за рекет. България няма нужда от неговата „експертиза“. Без него и Лицето за рекет шансовете ни да станем истинска част от цивилизования свят са стократно по-големи. Съмнявам се, че Доган разбира това. Само че е крайно време онези, които останаха тук, да го разберат.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 10777 |20.12.2018 Защо се крие колко милиони са профукани за адвокати по загубеното газово дело? . 19| 15925 |17.10.2018 Кой и защо спря телевизия „Алфа“ – необичайните опечалени . 49| 66286 |02.09.2018 Гърмящи червени куфарчета. Защо акулата Цацаров захапа Ветко сега . 33| 17770 |29.07.2018 БСП да кажат, защо плачат за петолъчката, а се гордеят с къща в Калифорния

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads