Реклама / Ads
27| 32668 |02.06.2014 ИНТЕРВЮ

Силва Дончева: Човек може сам да си въздейства-невидимо, но мощно

.
Силва Дончева
Хомеопатията е вид енергийна храна, храна за вътрешните ни тела, които притежава всеки човек, казва за Фрогнюз Силва Дончева по повод на новата й книга „Вербална хомеопатия - здравето Ви е безплатно“.
 

Интервю на Ана Кочева

 

- Силва, твоята книга „Вербална хомеопатия“ предстои да излезе на 2 юни. Много хора знаят какво е хомеопатия и се лекуват с хомеопатични препарати, но ти говориш за Вербална хомеопятия. Какво точно отличава Вербалната хомеопатия от тази, която познаваме?


- Хомеопатията е открита преди повече от 250 години и е начин за лекуване с информация, не с билки. (Този факт го знаят много малко хора). В хомеопатичните препарати няма вещество, като в повечето няма дори и атом от веществото, написано на опаковката. Самият откривател на хомеопатията д-р Самуел Ханеман  казва „Аз премахвам веществото и оставям силата“. Така всеки хомеопатичен препарат разчита на силата на информацията, която се препредава чрез паметта на водата. Потенцирането (разреждането) се осъществява винаги чрез вода. Вербалната хомеопатия е нов начин за приготвяне на хомеопатични препарати по много по-бърз, лесен и напълно безплатен начин. Хомеопатията може да бъде изготвена от всеки човек за секунди. Това е хомеопатия на Словото, на думите, защото знаем, че водата може да приема  информация по много начини; чрез пускането на една капка в нея и след това чрез многократно разреждане, но и чрез думи, чрез картини, чрез написан текст.

 

- А как става точно това? Можем ли да си направим сами хомеопатичен препарат?


- Да, всеки може и ти можеш, само трябва да се знаеш съответния хомеопатичен препарат, който трябва да изговориш. Освен това е необходима само чиста вода. Най-често използвана в практиката е Арника монтана. Това е препарат, който овладява много бързо болката при нараняване, разнася много по-бързо кръвонасяданията (насиняванията), действа успокояващо, не допуска усложняването на проблемите при леки и средни наранявания, облекчава силно състоянието при тежки наранявания и  понякога е животоспасяващо, при липса или при забавен

а бърза помощ. Това е препарат изполван при настъпващ инфаркт, емболия и инсулт. Как става точно приготвянето? Вземате шише с вода и ясно и силно изговаряте над водата Арника монтана 200С / Arnica montana 200C/, след това разтръсквате енергично шишето. Така за 5 секунди без всякакво усилие ще получите хомеопатичен препарат като всеки друг и с абсолютно същото въздействие. След това започвате да приемате Арниката по методите на хомеопатията. Този начин на изготвяне  важи и за всеки друг хомеопатичен препарат; например Ледум 9С/Ledum 9С/ за ухапване от комари, Апис 200С /Apis 200С/ за оток и алергични реакции ог ужилвания и ухапвания, Беладонна  200С /Belladonna 200С/ при температура и настинка, Баптизия тинктория 200С /Baptisia tinctoria 200С/ при чревен грип.  Арсеникум албум 200С  /Arsenicum album 200С/ при отравяния, можене да си направите и всеки широкоспектърен препарат от рода на Туя 10М /Thuya 10М/, Туберкулинум 10М / Tuberculinum 10М/, Лахезис 10М /Lachesis 10М/ и т.н. и т.н. Можете да си изработвате комплекси, с които да лекувате грип, настинка, ангина, хрема, алергии, с които да облекчавате и по-тежки състояния като   чернодробни и храносмилателни неразположения, невралгии, счупвания, диабет. Вербалната хомеопатия има изключително добър ефект и при хора с много тежки заболявания, като това въздействие подпомага изключително ефективно основното лечение. (Става въпрос за ДЦП, епилептични кризи, състояния на будна кома, след оперативни усложнения, инфаркт).  

 

- Противоречи ли този метод на другите типове лечения и може ли навреди?


- Вербалната хомеопатия не може да навреди. Разбира се, човек трябва да знае какво точно наименование на хомеопатичен препарат трябва да произнесе върху водата, а освен това трябва да има определена диагноза.  Вербалната хомеопатия може успешно да се съчетава с всякакъв друг вид лечение, като го подпомога максимално.

(Това важи, както за оперативни и  медикаментозни терапии, така и за физиотерапия, както и за много от алтернативните медицински методи).

 

- Някой интересен случай?


- Интересно е как хора, които знаят по принцип за метода, но не вярват докрай, в един момент изпадат в ситуация, в която нямат изход и трябва да пробват. Преди две години, например имах едно внезапно обаждане от Перу. Обаждаше се моя приятелка, която в този момент беше високо в Андите, заедно с цяла група българи. Една от жените беше получила  отравяне; имаше ужасно повръщане, беше много отпусната, пребледняла и не можеше да ходи. Високо в Андите нямаше никаква надежда да дойде лекар или да се намери някакво лекарство. Аз им казах: Вземете едно шише вода и кажете ясно и високо няколко пъти над водата Арсеникум 200С /Arsenicum 200C/, разтръсквате и започвате да давате на жената да пие през 5 минути, без да докосвате устата (за да не се замърси). След два часа тя се беше въстановила и бяха започнали слизане. Оттогава моята приятелка говори на водата и учи хомеопатия.  Имала съм и смешни (от моя гледна точка) случаи на кризи на лумбаго, когато хората стоят прегънати на две и не могат да стигнат до аптеката. Тогава като най-бърза реакция остава пак  Вербалната хомеопатия. След това всички вярват, защото сами са помогнали.

 

- Ти правиш курсове, трудно ли се учи вербална хомеопатия?


- Не, всеки човек който има желание и може да отдели малко време, около 40 часа, е в състояние да научи основните принципи на хомеопатията. След това със съответните справочници и информация успява да се ориентира сам. Това е знание за цял живот, което разпространяваш сред познати, приятели, лекуваш цялото си семейство. Научаваш много за самия себе си, променяш отношението си към основни цености в живота. Разбираш силата на думите и огромната им способност да въздействат по един напълно невидим, но  толкова могъщ начин.

 

- Това не е ли вид магия?


- Не, това е древен лебечен метод, който е трансформиран по един съвсем нов начин. Подобни действия са например ритуала на кръщаването, в който детето се потапя във вода, върху която са изречени свещени утвърждения към Господ и са изговорени и изпяти молитвите към Бога. Дори молитвата преди хранене е вид подобно въздействие за промяна на информационната структура на храната и водата на масата. Светената вода също е вид хомеопатия /структурирана вода/, поради фактът че водата приема информация от среброто и от самата форма на кръста, която е лечебна. Престояването на сребърния кръст за една нощ във вода и молитвата я превръщат в чисто лебечен информационен метод. На практика среброто /Argentum metallicum/ е и много използвано хомеопатично средство. Може да се направи и вербално в съответното потенциране.

 

- Знам, че самата ти пиеш много хомеопатични препарати?


- Аз не възприемам хомеопатията като начин за лечение, а като вид енергийна храна, храна за вътрешните ни тела, които притежава всеки човек. Тя е необходима, тъй като всеки ден сме подложени на някакъв вид стрес, на вредни влияния и затова е добре веднага да противодействаме. Най-добрата превенция е Вербалната хомеопатия. По тази причина, аз пия освен препарати, за които имам конкретни симптоми, примерно съм по-тревожна или ме наболява гърлото, но и за много други проблеми, които могат да възникнат вбъдеще. Всеизвестно е, че много от болестите се проявяват външно след време и не винаги симптоматиката е веднага налице. Това всъщност съм правила много  преди да разбера за вербалната хомеопатия.  Още от 2005 г. пия по около 200 хомеопатични (класически препарата на ден във всякакви разреждания – 200С, 10М, 50М, СМ), а след 2009 г. пия също толкова, но вече направени вербално. Разбира се, тези многобройни хомеопатични препарати са разпределени в съответните комплекси. Всъщност поне няколко хиляди хора, които практикуват Вербална хомеопатия, живеят по същия начин с много хомеопатия; те говорят от години  на водата, правят си комплекси,  доливат си ги или ги обновяват и са изключително доволни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 12718 |24.04.2014 Греди Асса: Стига с провокациите, човек има само една отсечка живот! . 36| 34225 |30.12.2013 Силва Дончева: Прогнозите за 2014-та са много страшни . 11| 15079 |02.01.2014 Нина Мирчева: Споменът ми за Майстора е за висок човек, с дълго палто и с бяла брада . 75| 23186 |24.12.2012 Силва Дончева: 2013 ще е тежка година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads