Реклама / Ads
6| 12214 |11.02.2019 ИНТЕРВЮ

Владо Береану: Част от печалбата на продаваните имоти в чужбина ще бъде открадната

.
Владо Береану
Десетте имота, които продава Екатерина Захариева, са луксозни и са купени в комунистическо време за много пари. Намират се на страхотни локации. Не е ли по-разумно тези имоти да бъдат ремонтирани и след това да бъдат дадени под наем?! Или целта е отново да бъдат откраднати едни пари. Това заяви в интервю за Фрогнюз журналистът Владо Береану.
 

Г-н Береану, от миналата седмица отново се говори за отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев. Не е ли закъсняло разследването на този случай?

 

Емилиян Гебрев може да е отровен от „Новичок”, но може да е използвана и друга отрова. Когато се прави разследване, не би трябвало да се дава  информация, докато не приключи. При нас разследването се прави по студията.

 

Емилиян Гебрев предупреждава, че се опитват да го убият и така ще бъдат спрени враговете му, които искат да му вземат бизнеса. Кръгът на възможните поръчители на неговото убийство е доста ограничен. Да не кажем, че се свежда до един човек.

След 4-годишно закъснение на разследващите органи много трудно може да се установи каквото и да е било.

 

Днешната среща на властта с британския посланик изглежда като политически театър. Наблюдаваме политическа интрига, която удовлетворява всички страни. Единствено логично постъпва Гебрев, който се опитва да издигне защитна стена и да се спаси.

 

В края на миналата седмица външният министър Екатерина Захариева обяви, че продава български имоти в чужди страни. Разумно ли е това?

 

Властта се клати и затова започна да действа. Казва си: „Дай да осребрим всичко, което можем, докато сме на власт”. Такава заявка даде Екатерина Захариева. Решението й е анализирано от политически дирекции и посланици. Тя нямат обаче нищо общо с продаването на имоти.

 

Тези имоти са луксозни и са купени в комунистическо време за много пари. Намират се на страхотни локации.  Не е ли по-разумно тези имоти да бъдат ремонтирани и след това да бъдат дадени под наем?! Това ще даде много повече печалба, отколкото ако бъдат продадени. Много е смешно изказването на Захариева, че ще се използват най-реномираните агенции за продажба. Далавери се правят и с най-реномирани брокерски агенции. Целта, според мен, е да се продадат имотите и 20-30% от печалбата им да бъде открадната. Кражбата ще се прави от хора, които ще ходят по тези страни с имотите и няма как да бъдат контролирани сделките им. Така стана с представителствата на Балкан, които бяха на най-реномираните места по света. Те бяха продадени за без пари с гигантски печалби, които бяха откраднати. Представителството на Балкан на „Риджънт стрийт”бе продадено от Гад Зееви за 3 млн. лири, като той купи целия Балкан за 150 000 долара.

 

Ще бъдат продадени имотите ни в Аржентина, Белгия, Гърция, Канада, Гърция, САЩ, Финландия. Тези имоти се намират в центъра на столиците на тези държави. Могат да изпратят български строителни фирми да ги ремонтират и пак ще има далавера.

 

Правят се опити председателя на ВКС Лозан Панов да бъде сменен. Какво ще се случи, ако това стане?

 

Махането на Лозан Панов ще довърши унищожаването на съдебната система. Единственото, което остана не под контрола на управляващите, е ВКС. Той е най-важният съд, защото всички дела стигат до него. Най-сигурният начин да контролираш цялата съдебна система е да махнеш Лозан Панов.

 

Интервю на Даниела Николова  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 12647 |16.01.2018 Владо Береану: За еврочиновниците България е страна, която папка и слушка . 4| 9582 |17.11.2017 Владо Береану: С проектозакона за КТБ се цели доограбване на банката . 10| 7348 |03.12.2008 Р. Агайн: Финансовата криза намали три пъти печалбата на застрахователите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads