Реклама / Ads
0| 2980 |03.02.2023 НОВИНИ

100 000 лв. глоба за масовото изсичане на дървета в къпалнята ”Мария Луиза” - София

.
100 000 лв. е глобата за собственика на къпалнята ”Мария Луиза” за масовото изсичане на здрави дървета. Това разпореди кметът на София Йорданка Фандъкова. Новата санкция идва след като стана ясно, че въпреки забраната, незаконната сеч е продължила и през нощта.

Двайсет унищожени дървета на терена на къпалнята "Мария Луиза", това констатира кметът на София Йоданка Фандъкова в сряда. За нарушението на дружеството-собственик е наложена глоба в размер на 50 000 лв., а дейностите по изсичането на дърветата се прекратяват. До вчера, когато се установява повторно изсичане на дървета.

"Във вчерашния ден понеже дейностите са продължили, към нас се присъединиха и колегите от контрол на стоителството, отново по разпореждне на кмета, когато бе установено, че в имота е нарушен терена, има и клони от прясно премахнати дървета, в тази връзка се пристъпи към още по-сериозно налагане на санкция, което ще бъде по Закона за устройство и застрояване на СО и санкцията ще бъде в размер на 100 000лв.

 

От първи, когато колегите от общинското предприятие забелязаха при сутрешните си дейности, че в терена има техника и нерегламентирана дейност, подадоха сигнал към нас и по разпореждане на кмета дойдохме на място и съставихме протокол, който протокол констатирахме, че са премахнати 20 дървета", каза Димитър Данчев, директор на дирекция "Зелена система", СО.

 

"Попълнили са протокол с невярно съдържание, това е господина от "Зелена система", който продължава да отказва да ми даде този протокол, защото е с невярно съдържание, където твърди, че 20 дървета са изрязани, дърветата са над 100, няма как да установят, че са 20, защото са премахнати незаконно и коренната система и е изравнено с багери. Защото това нещо с глобите от 50 000, 100 000, ако ще 2 млн. да каже Фандъкова, ще отпадне в съда, защото доказателствения материал в този протокол е с невярно съъдържание", каза Гергана Пирозова, създател на Фейсбук групата "Да спасим Борисовата градина".

 

Свързахме се с Николай Проданов, управител на дружеството "Парк Мария Луиза" АД . Той отказа да застане пред нашата камера, но в телефонен разговор заяви, че не са изсичани здрави дървета на територията на къпалнята, както и че разполагат с разрешителни документи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3436 |28.01.2023 Скандален ремонт на метри от Народния театър започва с изсичане на 25 дървета . 4| 3158 |21.01.2023 България се включва в глобалния марш в подкрепа на Навални . 20| 2974 |18.01.2023 Русия обвини САЩ в глобална хибридна война . 3| 2872 |17.01.2023 100 хил. лв. глоба ще отнесе изпълнителят на ремонта на жълтите павета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads