Реклама / Ads
0| 2331 |08.08.2022 НОВИНИ

МИ: 72-ма души са освободени от 13 декември до 1 август

.
За периода 13 декември – 1 август списъкът на освободените служители е 72-ма човека. Това се казва в официално съобщение на Министерство на икономиката. В информацията се съобщава следното:

1. Съгласно предоставена от директора на дирекция „Човешки ресурси“ на Министерството на икономиката и индустрията официална справка за периода 13 декември – 1 август списъкът на освободените служители е 72-ма човека. Следва да се има предвид и че Министерството на икономиката е било разделено на две институции и в този смисъл (извън цитираните бройки) редица служители са предпочели да продължат кариерата си в Министерството на иновациите и растежа.

 

2. Списък на публичните предприятия, споменати в днешната пресконференция и промените в техните органи на управление и контрол през последните месеци (моля вижте Таблица 1). Съгласно Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица, търговският регистър е публичен и всеки има право на свободен и безплатен достъп до базата данни, откъдето се потвърждава изнесената информация.

 

3. Съгласно Закона за публичните предприятия (чл. 22, ал.2) съветите на директорите на публичните предприятия, категоризирани като „големи", се състоят най-малко от петима членове. „Държавна консолидационна компания“ ЕАД по смисъла на закона е „голямо“ предприятие. Въпреки това неговият Съвет на директорите до август месец се е състоял от четирима членове.

 

4. Последното редовно заседание на Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение е проведено на 27.06.2022 г. Съгласно чл. 64 ал. 1 от Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната и на изделия и технологии с двойна употреба Междуведомствената комисия се произнася по постъпилите заявления за издаване на разрешения в 30-дневен срок от датата на получаването им. Предвид законоустановения срок до 27 юли т.г. е следвало да се проведе следващото редовно заседание на комисията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2382 |08.08.2022 Започва изплащането на пенсиите за август . 0| 2629 |05.08.2022 Гълъб Донев: Газ има до август. Ще търсим всички сигурни възможности за доставки . 0| 8937 |04.08.2022 Васко Начев: До 19 август трябва да кажем ще вземем ли танкерите с газ, или не. После изчезва офертата . 0| 2505 |02.08.2022 Връщат маските на закрито в София от 4 август

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads