Реклама / Ads
7| 6900 |01.06.2011 НОВИНИ

Алтернатива на ужаса: Пиер Дюкан или краставици?

.
Мнозина българки топят килограми с бестселъра "Как да отслабнем завинаги". Лекари обаче предупреждават, че това може да докара здравословни проблеми завинаги. Сега гуруто на диетите П. Дюкан отива в съда, за да брани своя метод.
 

Диетата на гуруто на методите за бързо и ефикасно отслабване Пиер Дюкан, позната и у нас, вече е повод за съдебно дело. Съдът ще се произнесе дали тя е здравословна, или крие опасности за здравето.

Пиер Дюкан заведе дело в Париж срещу колегата си диетолог Жан-Мишел Коен. Той оповести в интервю миналата година, че диетата на Дюкан е опасна, може да повиши холестерола, да предизвика сърдечни проблеми, та даже и да причини рак на белия дроб.

Дюкан е подал иск за 15 000 евро обезщетение за морални щети. Диетата на Дюкан се основава на повишена консумация на протеини, главно месо, риба и млечни продукти, комбинирани със зеленчуци и има стотици последователки, въпреки че значителна част от тях са на мнение, че безусловният ефект не е траен.

Frognews.bg напомня, че "Как да отслабнем завинаги" е книгата на Дюкан, която е преведена и на български и мнозина дами я четат и прилагат като библия. Лекари обаче предупреждават, че всеки един хранителен режим не бива да е краен. Препатили разказват дословно: "Да, тази диета е примамваща, заради бързия й ударен ефект, но яденето само и единствено на протеини скапва адски много целия организъм. Като начало, той се чувста нездрав, изморен, постоянно му се спи, по-податлив е на настинки и болести. Липсата на чиста мазнина означава и липса на енергия. А липсата на енергия изключва възможността за спортуване, което изрично е препоръчано в книгата. Организмът ви се опитва да набави тази енергия от протеините, в резултат на което клетките се дехидратират. Оттам и постоянната сухота в устата, непрестанната нужда от поемане на течности и прекалено честото уриниране. Така че, сбогом на Пиер!"

А ако не приемате режима на Дюкан, хапвайте краставици, те са доказано диетични! :)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5302 |06.05.2011 Р. Христов: Автентична десница е алтернативата за изборите . 60| 9024 |01.05.2011 Св. Петрова: Алтернатива на помиярщината в политиката са честните българи . 44| 5074 |29.03.2011 БСП: Ние сме алтернативата на ГЕРБ . 35| 12937 |26.03.2011 С. Станишев: Работим за предсрочни избори – те са алтернатива

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads