Реклама / Ads
10| 6071 |10.12.2014 НОВИНИ

М. Андреев: Мистериозното дело "Лиани" бе ключово за Петко Сертов

.
Бившият председател на Комисията по досиетата и депутат от ГЕРБ Методи Андреев
Това, което се случва в последно време в България е лошо копие на „Досиетата Х”, където казваха истината е някъде там, но само може да се сещаме къде там. Заедно с ген. Атанасов искаме в Комисията за борба с корупцията в НС да се разгледа мистериозното дело „Лиани”.
 
Това заяви Методи Андреев от ГЕРБ в „Лице в лице” по бТВ. Делото „Лиани” навремето набра голяма скорост в медийното пространство като загадка в службите. Точно по времето на Петко Сертов е правено то. То бе комплимент за българските служби, които са си свършили много добре работата.

Става въпрос за тежка политическа корупция по време на тройната коалиция с мин.-председател Сергей Станишев. Разкрива се оперативна операция, че в апартамент на „Позитано” е превърнат в блиндирана каса на ДПС. Там се складират всички пари от различните институции, които управлява ДПС. Тези пари най-вероятно се използвали за приобщаване на ромското население към партията ДПС. Видяхме и на последните избори как ромите масово се стекоха да гласуват за ДПС. Делото е ключово за цялото управление на Петко Сертов на ДАНС.

Интересен е въпросът кой провали тази операция. Когато полицията влиза във въпросната стая, която вече била изпразнена. Аз знам кой е, но не мога да го назова, заяви Методиев. И даде като материал за размисъл главоблъсканицата: Много важни хора са съобщили на други важни хора, че имат намерение и достатъчно оперативна информация да извършат претърсване. Този важен човек се е обадил на един друг важен действащ човек, който е бил в чужбина. Политици са. Той бил на едно хубаво място в Европа, където се играе хазарт. Този важен човек бил информиран и от там нататък помещението било изпразнено, акцията провалена, заяви Методи Андреев.

Петко Сертов не е одобрявал политиката, водена от Станишев за прекалено допускане на хора от ДПС в изключително високите места на службите и на властта и последвалата корупция.

Информацията за провалената операция не е изтекла от ДАНС, заяви Андреев, а и била реализирана тогава от ГДБОП, но и от там не е дошъл течът. Последва и самоубийството на Ахмед Емин . След тези истории общо взето Петко Сертов нищо не каза. Петко Сертов беше в сериозен конфликт с олигархичната част на ДПС. Предполагам, че е бил много наясно с корупционните сделки в ДПС.

Методи Андреев подложи на съмнение информацията, че Петко Сертов е работил по линия „Южен поток” в последните месеци. Той има нужната компетенция, заяви Андреев. Но добави и друга загадка – защо го търсят от Интерпол при положение, че службата се включва в търсенето на лице при искане на български служби, след като те дадат достатъчна информация, че лицето не е на територията на страната. Има ли подобна информация, че Петко Сертов е напуснал държавата при положение, че го търсим в южна България, недоумява Андреев.

Деликатен и високо образован и фин човек, отлично владее три западни езика. Такъв човек не би си посегнал на живота. На този етап не мога да твърдя, че се е самоубил, както се тръби масово, разграничи се Андреев от най-котираната версия за изчезването на Сертов.

Андреев разгледа случилото се в контекста на сегашното управление и амбициите на кабинета „Борисов” да изкара собствените ни запаси от нефт и газ и България да стане енергийно независима. Това е Светая Светих на Руската зависимост на България. В името на това да се дестабилизира това управление, могат да се случат всякакви мистерии. Трябва да се знае, ние сме независима държава и имаме право да развием собствените си запаси, заяви Андреев.

Новата форма на въздействие са незаконните масонски сдружения и ловни дружинки. Там се решават сериозни икономически въпроси, завърши Андреев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4060 |10.12.2014 ВАС върна делото за Камен Ситнилски . 8| 6185 |09.12.2014 Проверяват Чeналова и за делото "Соло" и оправданието на убиец . 0| 4686 |09.12.2014 Прокурор иска ново дело за убийството на шефа на "Гранити" Стоян Стоянов . 6| 6023 |09.12.2014 О. Стефанов: ДАНС няма и едно дело с присъди за 7 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads