Реклама / Ads
0| 3151 |30.06.2022 НОВИНИ

България ще влезе в спирала от избори, предупреди политолог

.
Източник: БГНЕС
България ще влезе в спирала от избори, защото зимата ще е тежка, ще има социално-икономическа криза и правителството, което и да е то, трудно ще може да отговори на тези предизвикателства и вероятно другата година ще има нови парламентарни избори. Такава е прогнозата на политологът доц. Милен Любенов.
 

„Много трудно може да се реализира първият мандат, независимо кой ще е определен за премиер от „Продължаваме Промяната“. По всичко личи, че те се готвят за избори“, обясни той пред БНР. Според него таймингът на изгонването на руските дипломати показва, че това е част от предизборната кампания.

 

По думите му експертен кабинет с ограничен мандат означава партиите да намерят консенсус по ясна програма за действие, която да бъде реализирана в рамките на следващите месеци:

 

„Не виждам кои могат да бъдат допирните точки за тази програма. Прекалено много се задълбочи напрежението между политическите партии, което е предпоставка за невъзможност за сформиране на правителство в 47-ия парламент, което да бъде устойчиво - дори в рамките на краткосрочна програма от няколко месеца“.

 

Политологът прогнозира, че третият мандат за съставяне на правителство ще бъде връчен на ИТН и изказа мнение, че е доста странно това, че по време на консултациите президентът Румен Радев е дал положителна оценка на действията и на поведението на „Има такъв народ“, въпреки че те са се доказали като антисистемна партия, с която трудно може да се работи и да се води политика.

 

„Не очаквам ИТН да съставят кабинет, защото партиите, които го подкрепят, ще платят много голяма цена на следващите избори. Не виждам перспектива и легитимност пред едно такова правителство, което веднага ще бъде етикетирано като кабинет тип „Беров“, коментира още доц. Любенов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 43422 |30.06.2022 Аламанов: Правителството на Петков върна част от достойнството на България, а Борисов и ДПС мълчат оглушително . 0| 15278 |30.06.2022 Проф. Дайнов: Изгонването на руските дипломати е заявка, че България вече няма да бъде плацдарм на руските спецслужби . 0| 4128 |29.06.2022 Т. Йорданов: На Кирил му хрумнало във влака, стъпвайки в Киев, да кажем, че България гони всички руски дипломати . 0| 10245 |29.06.2022 Стефан Гамизов: Г-жа Митрофанова е царицата на шахматната дъска в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads