Реклама / Ads
0| 3762 |05.04.2022 НОВИНИ

Бимбалов: На много малко километри от България се случват ужасяващи неща

.
Радослав Бимбалов
За много хора би било добре кадрите от Буча да са измислица, би било добре клиповете, които гледаме от това място, да са част от филм, но не са, това е истина, за съжаление. Трябва да приемем факта, че на много малко километри от България се случват ужасяващи неща, които в съзнателния ни живот не сме виждали, сега за първи път се срещаме с тях.
 

Коментарът направи пред БНР рекламистът Радослав Бимбалов. Той определи като много важно присъствието на журналисти на местата, където се води войната в Украйна:

"Даваме си сметка колко опасна е тази война за репортерите там, защото се вижда, че участващите в тези престъпления срещу човечеството там, не се свенят да стрелят и срещу журналисти. За щастие има и сателити, които снимат безпристрастно. Благодарение на тези сателити сега можем да оборим руската пропаганда, че тези трупове в Буча са там от седмици".

 

По думите му България е не само слабото звено в НАТО и ЕС, но "съвсем целенасочено сме превръщани в уязвимо място на тези две структури и то от десетилетие вече".

"България беше превърната в уязвимо място на НАТО и ЕС през създаването на партийни структури, спонсорирани и заплащани от Кремъл. Такива сме имали през годините, но такива имаме и днес в парламента. Дори и хлъзгавите позиции на президента Румен Радев и на БСП, отнасящи се до войната в Украйна, са също част от тази хибридна битка, която кремълският режим води в България от години".   

 

Според него хибридната война на Москва е била улеснена от икономическия контрол на Русия над България през т.нар. "Турски поток", за който страната ни плати 3 милиарда.

Радослав Бимбалов изказа мнение, че е "изключително грозен популизъм" позицията да не се изпраща военна помощ на Украйна:

 

"Крайно цинично е, когато има военна агресия срещу една суверенна държава, ние да не ѝ помогнем, при това с оръжие, с което да се отбранява. Още по-цинична е опорката, употребявана от средите на БСП, които казват, че с изпращането на оръжие ще удължим конфликта. Това звучи като "не е ли по-добре да не помагаме на Украйна, за да може тя да бъде смачкана по-бързо и повече хора да загинат".

 

Той беше категоричен, че България няма да се включи във войната, ако помогне с оръжие на Украйна.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2737 |05.04.2022 10 цивилни са убити, а най-малко 46 - ранени при бомбардировки в Николаев . 0| 3175 |05.04.2022 1180 са новите случаи на COVID. Най-много в София, Пловдив и Варна . 0| 3125 |04.04.2022 ООН: Най-малко 1417 са загинали от началото на войната в Украйна, включително 121 деца . 0| 4869 |03.04.2022 Един от най-добрите снайперисти в света: Руснаците са много агресивни, но не могат да ни сломят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads