Реклама / Ads
12| 3994 |08.03.2021 НОВИНИ

Бимбалов: Познавам хора, които внимават заради възможностите на институционалните бухалки. Кажете си, хора!

.
Радослав Бимбалов
Би трябвало да искат да ни помогнат, но не съм убеден, че това е така. Би било много страшно, ако това е начин да репресират някого заради политически пристрастия. Моите са силни. Имам изявени обществени позиции. Опасявам се, че не сме единствени. Страхът е голям и не е отсега. Бизнесът съществува в ситуация на страх. Познавам хора, които внимават как се държат в публичното пространство, как изразяват мнението си. Това е чисто човешки страх заради възможностите, които крият институционалните бухалки. Кажете си, хора, не мълчете.
 

Това заяви в предаването "Алтернативата" рекламистът Радослав Бимбалов.

 

За казусът с неговата компания се разбра преди дни, когато самият той написа писмо до Министерството на икономиката. Става дума за програма за подпомагане на средните предприятия, пострадали от COVID кризата. Компанията била одобрена през декември, но в последния момент станало ясно, че са изключени от програмата заради "процедурна врътка" - административни правила, които не били ясно описани във втората фаза, но били валидни за първа и трета фаза на кандидатстването.

 

"Изпратиха ни писмо от Министерството на икономиката, в което завоалират истините зад много сложни терминологии, така че очите да не могат да прочетат, а разумът - да не осъзнае", посочи Бимбалов.

 

Той не изключва възможността това да е чисто административна грешка, при която последствия ще има - администрацията ще отговори на писмата, но твърде късно, когато процедурите вече са приключили.

 

Смятам, че писмото ще получи отговор. най-малко защото сме във взривоопасна предизборна обстановка. убеден съм, че отговор ще има, макар и късно. Не вярвам, че те ще се върнат да преразгледат всичко, защото реално трябва да признаят, че са подходили тенденциозно и са направили грешка и то съвсем нарочно са се постарали да бъдем отрязани. Ако има компании, които са изпитали същото - кажете си, хора, не мълчете. Това ме притеснява най-много - че не сме единствени, но само ние си го казваме", посочи още Бимбалов.

 

Той бе категоричен - бизнесът у нас се страхува от държавата.

 

"Бизнесът съществува в ситуация на страх. Познавам хора, които внимават как се държат в публичното пространство, как изразяват своето мнение. Това е чисто човешки страх, свързан с възможностите, които крият държавните бухалки", отсече Бимбалов.

 

Рекламистът коментира и скандалното решение на правителството от последните няколко дни, с което се отпускат парични помощи на свободните артисти.

 

"Положението е "Разделяй и владей". Това е смисълът на този ход на Борисов. Става дума за едно писмо, което е подписано от достатъчно голям брой хора, но те не представляват цялата общност. Той успя да дръпне на една страна част от тях, да им подхвърли по една пачка и да им обещае нещо още по-престъпно - квота за българска музика по частните радиостанции. Как така ще променяш програмата чрез закон на частна медия? Нима всяка българска музика е качествена?", попита още Бимбалов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4245 |08.03.2021 Любо Киров: Никой не е казал, че ще дават пари за хора, които не са си плащали доходите . 5| 4122 |05.03.2021 Радослав Бимбалов: Вие, скъпи чиновници ще се криете от частния бизнес, докато се правите, че го подкрепяте . 12| 4169 |03.03.2021 Бимбалов: Свободата не е да си скъсал оковите . 27| 9092 |25.02.2021 Бимбалов: Представете си Ботев да казва ”Споко бе, 1/3 от Европа е в Османската империя”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads