Реклама / Ads
0| 5767 |05.04.2018 НОВИНИ

Бизнесмен платил бягството на затворниците?

.
Владимир Пелов
Бягството на Владимир Пелов и съкилийника му е финансирано от ботевградски бизнесмен, за когото той е изпълнявал поръчки за палежи, рекет и дори убийства. Това е една от версиите, по които работят в МВР.
 
Бизнесменът е разпитван още в първите часове след бягството на рецидивиста Пелов и другия затворник - Радослав Колев, които все още се укриват, пише столичен вестник.

Пказания са дали синът на Пелов, който вчера беше задържан, братя с фамилия Ерменкови и още няколко души от обкръжението им.

“Ако не изляза от затвора, той ще влезе при мен, защото знам за много престъпления”, заканвал се Пелов.

Докато беше под домашен арест, Владимир Пелов беше подозиран за серия от престъпления в Ботевград, които още не са разкрити. За поръчител се сочи точно бизнесменът, който официално се занимава със земеделие, хазарт и ресторантьорство. Двамата са близки приятели от години. След като Пелов влезе зад решетките през март 2016 г., синът му често бил засичан в компанията на боса, а колата му - в двора на къщата му.

В кримиконтингента на Ботевград се знае от година и половина, че Пелов подготвя бягство. Две седмици преди да избяга от затвора, Пелов е бил особено активен в килията си, сочат данни от разпитите на другите затворници. Бягал на място, обикалял килията на бърз ход, правел лицеви опори. Усилените тренировки направили впечатление на останалите. Освен това Пелов бил един от най- активните във фитнеса, когато имал възможност да тренира.

Поне десет са устните сигнали към администрацията, че той подготвя бягство от затвора. Само един от тях е оформен в писмен вид до МВР. Полицаите, които работят със затворници, са проучили казуса тогава. Вчера вътрешният министър призна, че още миналото лято са подали сигнал до Министерството на правосъдието, че се готви такова нещо.

В последната година рецидивистът, който е известен като опитен манипулатор, се сближил с 20 г. по-младия Радослав Колев. След бягството от затворническата администрация са убедени, че Пелов го е обработил и уговорил за бягството, защото му трябвало съучастник. Колев излежава присъда за убийството на хомосексуалист и опит за убийство на партньора му през 2014 г.

Главният комисар Николов, бивш шеф на ОДМВР коментира и лансираната версия, че известен местен бизнесмен е помогнал при бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев от Софийския затвор. "Тогава бяха големи приятели, спомням си го", каза Николов, но не пожела да коментира дали сега същият този бизнесмен е помогнал на двамата пандизчии.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5282 |05.04.2018 При бягството Пелов крещял: ”Имам граната!” . 4| 6389 |04.04.2018 Шефовете на затвора от 2 месеца знаели за бягството на Пелов . 16| 13488 |04.04.2018 Чистачката виновна за бягството от затвора . 13| 8869 |04.04.2018 Само във Фрог: Яки и тренирани надзиратели залегнали на земята при бягството на опасните пандизчии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads