Реклама / Ads
22| 4772 |18.05.2008 НОВИНИ

Борисов: Тройната коалиция да си ходи! Кутев: Кое ти е наред в столицата?

.
Борисов провидя огромно напрежение в обществото и обяви, че единственият начин то да се отпуши е тройната коалиция да си отиде. Това той обяви в предаването „Неделя 150”.
 

След това Борисов припомни, че се е наложило именно той да пише жалба до Брюксел, „за да спра кражбата на автомагистрала „Тракия". Според него тя е провал за премиера Сергей Станишев и министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, така, както „Кремиковци" - за министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров, тъй като комбинатът продължава да се източва.

„Не разбирам защо Меглена Плугчиева се хвърля да защитава провалили се хора, след като нямаме право нито да крием, нито да заблуждаваме партньорите, че нещата са добре", изрази недоумението си неформалният лидер на ГЕРБ. Според него Плугчиева сега иззема функциите на премиера, защото всички имат добро отношение към нея и „иска да прикрие провала на тройната коалиция". И попита риторично: „Има ли българин, който да не счита, че случаят с „Тракия" беше концесия, целяща огромна комисиона?" Борисов не пропусна да се похвали: „Ние работим срещу крадците на България". Той допълни, че незаконното, освен всичко останало, и неизгодно по случая е, че държавата дава държавни гаранции за строежа на тази магистрала. „Искам да напомня на г-жа Плугчиева, че тя сега се връща, но тази управляваща коалиция, която вчера в лицето на ДПС поиска още повече власт, включително вицепрезидент, е вече три години на власт и се издъни във всяка една посока", обяви още Борисов. Според него няма сфера - образование, здравеопазване, социална дейност, транспорт, инфраструктура, в която да се каже, че нещата са добре.

След това неформалният лидер на ГЕРБ навика БСП. „Не ги ли е срам тези от БСП, че управляват с мандата на ДПС?! ДПС преяде с власт и финанси. Велик е Ахмед Доган, защото всички българи слушаме какво иска", разгорещи се Борисов.

В същото предаване секретарят на ИБ на БСП Антон Кутев контрира, че не е вярно, че в държавата се случват само лоши неща, както твърди Борисов. „Имаме под 6% безработица в тази държава.Аз казвам, че имаме всяка година повече от 6 милиарда преки чуждестранни инвестиции и т.н.", заяви ядосано той. И продължи: „В Катарино набелязахме изключително силна програма - увеличение на пенсиите с 10,35% веднага и за изравняване на пенсиите на 1 200 000 души, говорим за „Сребърен фонд", за повишаване на доходите на приемните семейства, повишаване почти двойно на детските надбавки и т.н. Ако той не е разбрал, че всичко това се случва в тази държава, може би не чете, не работи, не гледа", бе категоричен Кутев. Той обвини Бойко Борисов, че абсолютно се е самозабравил къде се намира, щом смята, че се едно писмо е спрял автомагистрала „Тракия". „В същото време в София трета година по ИСПА чакаме 80 милиона евро и трета година общината нищо не е свършила,  и сега пуснал към МРРБ да сме го превърнали в национален обект водоснабдяването на София и канализацията, за да можел той да вземе парите", обяви Антон Кутев. Той отправи и няколко въпроса към столичния кмет. „Ами аз тогава да питам какво да правим с градове като Сливен, Кюстендил? Какво ще стане само след три - четири месеца, когато се изчерпват възможностите на Суходол? На него държавата му пречела, на тези частници, които отвориха завод за преработка на боклуците защо не им пречи държавата?" И допълни буквално в афектирано състояние: „На него му пречи трета година. При толкова несвършена работа кое му е наред в София - градският транспорт ли върви добре, задръстванията ли са като хората, магистрали ли, пътища ли направи, боклука ли оправи, кое е наред в този град?!"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4928 |10.05.2008 Тройната коалиция умува за специалните разузнавателни средства . 8| 4724 |24.04.2008 Б.Борисов: Истинският противник на ГЕРБ е ДПС . 8| 4838 |20.04.2008 Коалицията била травмирана . 3| 4717 |09.04.2008 ПС на коалицията гледа доклада за МВР; Сакскобургготски се измъкна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads