Реклама / Ads
6| 6024 |23.02.2010 НОВИНИ

Борисов връща "Ахмед Емин" на Велчев

.
Бойко Борисов
"Силно озадачен съм от начина, по който е проведено разследването за самоубийството на секретаря на ДПС Ахмед Емин". Това каза премиерът Бойко Борисов по време на днешното си посещение в Габрово. Лютви Местан заяви, че ДПС е най-заинтересована да бъде разплетена мистерията около смъртта на Емин.
 
Днес справката на ДАНС по случая Ахмед Емин ще бъде на бюрото на главния прокурор, какво решение той ще вземе - не мога да говоря от негово име, обаясни още Борисов. „Такава небрежност не мога да си обясня, такова стечение на обстоятелствата, такава липса на интерес, основни процедури, основни източници на информация. Но повтарям - по никакъв начин не искам да влияя на прокуратурата, защото това е тяхно право дали да повдигнат..., дали да го доразследват. Но във всички случаи най-малкото трябва да си направят вътрешна проверка. Защото от това, което съм изчел съм силно озадачен", обясни премиерът.

Премиерът явно е разочарован от решението на Софийската районна прокуратура, която миналата година реши, че Ахмед Емин се е самоубил, без да му бъде оказвано въздействие. Според експертизите той е написал лично предсмъртното си писмо в спокойна атмосфера. Емин се застреля на 17 октомври 2008 година.

Няма друга политическа сила, която да е по-заинтересована от разкриването на цялата истина за инцидента с Ахмед Емин от ДПС. Това каза пред журналисти в централата на партията заместник-председателят на ДПС Лютви Местан. Другият заместник-председател Христо Бисеров коментира искането на премиера Бойко Борисов да има ново разследване за смъртта на съветника Ахмед Доган с думите, че не министър-председателят, а прокуратурата е тази, която трябва да направи това, ако счита, че има основания. Бисеров припомни, че по предварителното производство за смъртта на Ахмед Емин са разпитани 85 свидетели и са направени 20 експертизи.

Няма да има нови назначения и промени в кабинета. Това каза в Габрово министър-председателят Бойко Борисов по повод идеята на Иван Костов за вицепремиер за европейските пари.

„Не се правят смени точно когато отборът върви”, каза Борисов.

Той посочи, че от утре експертите на ДСБ и ГЕРБ ще разговарят по предложението на Костов. Борисов е категоричен, че засега няма да има нов вицепремиер и обясни, че точно сега тръгват европейските проекти и персонални промени не са подходящи. Министър-председателят допълни, че е предложил още един заместник-министър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4899 |19.02.2010 Велчев: В грях сме по делото за убийството на прокурор Колев . 4| 5484 |19.02.2010 Борисов и Станишев пушат пурата на мира след прошката на Сирни заговезни . 6| 5134 |18.02.2010 Борисов лично ще варди кметове за злоупотреби с европари . 14| 5468 |17.02.2010 Сините плашат Борисов с "Белене", на него не му пука

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads